Jump to content



Προβλημα στον bootloader


HellhammeR

Recommended Posts

Έχω 3 δίσκους. Στον έναν έχω τα XP στον αλλον τα Vista και στον αλλον Linux Fedora Core 6. Πέρασα τα vista πριν τα fedora και μου περασαν bootloader για να αλλαζω ανάμεσα στα vista και στα xp. Ο bootloader βρίσκεται τον σκληρό που είναι τα XP. Όταν εβαλα τα fedora διάλεξα να μπεί ο bootloader που έχουν τα fedora στον σκληρό που έκανα install τα fedora (δεν εμπαινε στον σκληρό που ήταν τα XP όπως συνέβει με τα Vista, δεν πατούσε δηλαδη πάνω στο bootloader των Vista). Έβαλα σαν πρώτο bootable σκληρό αυτόν που έκανα install τα linux και κανονικά μου εμφανίζει το bootloader των Fedora με 2 επιλογές: Τα "Fedora Core 6" και "Other" άμα διαλέξω την πρώτη μπαίνει κανονικά χωρίς πρόβλημα μέσα στα Fedora, άμα διαλέξω το δεύτερο με πετάει στον bootloader των Vista(ο οποίος όπως είπα ποιο πάνω είναι στον σκληρό που είναι εγκατεστημένα τα XP), με τις επιλογές του bootloader των Vista: "Earlier version of Windows" και "Windows Vista". Εδώ είναι και το περίεργο... άμα πατήσω να μπώ στα Vista μπαίνει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ άμα πατήσω να μπώ στα XP (Earlier version of Windows) το PC κάνει restart... ’μα βάλω απο το BIOS σαν πρώτο bootable σκληρό αυτόν που έχει τα XP αυτόν που έχει δηλαδή το bootloader των Vista μπάινει κανονικά στα XP.

Νομίζω ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι στον bootloader των linux... δέν ξέρω.... πείτε άμα έχετε καμία ιδέα γιαυτό το πρόβλημα. :confused: :confused:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έπρεπε να πειράξω το grub.conf το boot loader αρχείο που έχουν τα Linux. Τα Windows για να εκκινήσουν θα πρέπει ο σκληρός που είναι εγκατεστημένα να είναι primary boot device απο τους υπόλοιπους σκληρους του συστήματος αλλιώς δεν ξεκινάνε.

Έτσι λες στο boot loader των linux όταν επιλέξεις για να μπεις στα windows να δείξουν "εικονικά" στα windows ότι στο partition που είναι εγκατεστημένα είναι και καλά πρωτεύων...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.