Jump to content



Αλλαγή θερμοαγώγιμης σε Laptop


Heatspreader

Recommended Posts

Έχω το Acer Aspire 1650z.

Το τελευταίο 5μηνο ζεσταίνεται πολύ. Το καταλαβαίνω επειδή το ανεμηστηράκι δουλεύει σχεδόν πάντα στο τέρμα.

Επίσης μου βγάζει artifacts στο Desktop, ακόμα και αν δεν παίζω παιχνίδια, οπότε αναγκάζομαι να κάνω Restart και εκεί τρώω και μπλε οθόνη.

Ως πρώτη λύση για να μη το πετάξω και με την ελπίδα ότι θα το σώσω είπα να του βάλω artic silver.

Άνοιξα το σύστημα ψύξης και είδα τα παρακάτω:

dsc03258r6uh.jpg

Η σκόνη είναι μπόλικη και θα καθαριστεί σίγουρα.

dsc0326175y7.jpg

Αυτό το γκρι είναι κάτι σαν αλουμινόχαρτο που κάνει τη δουλειά τις θερμοαγώγιμης μάλλον. Θα το αφαιρέσω και θα το καθαρίσω καλά γιατί από κάτω έχει ένα μαύρο χρώμα σε κάποια σημεία που φεύγει αν το τρύψεις με το νύχι. Θα το καθαρίσω (όχι με το νύχι :p)

dsc03260j5da.jpg

Το CPU αυτό δεν έχει Heatspreader.

Τη θερμοαγώγιμη τη βάζω στη μέση έχοντας καθαρίσει πρώτα?

dsc03254j5bv.jpg

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα βάλεις στο κέντρο μια σταγόνα σαν μισό κόκο ρυζιου και θα απλώσει μόνο του.Επειδή το αλουμινόχαρτο που έχει τώρα έχει μεγαλύτερο πάχος απο το πάχος της θερμοαγώγιμης, για να σιγουρευτείς ότι πατάει καλά κάνε το εξής : Βάλε στο κέντρο του cpu μια σταγόνα θερμοαγώγιμη, βίδωσε την ψύκτρα να σφίξει και μετά βγάλτο να δεις άμα άπλωσε καλά. Εαν όντως άπλωσε το καθαρίζεις, βάζεις θερμοαγώγιμη και το κλείνεις. Πρόσεξε με την arctic silver επειδή είναι αγώγιμη. Βάλε καλύτερα ceramique

Link to comment
Share on other sites

Καθάρισα πολύ καλά με μία μπατονέτα και λίγο οινόπνευμα στο CPU στο κέντρο και καθάρισα πολύ καλά και το ψήκτρα πάλι με οινόπνευμα και πολύ τρίψιμο γιατί δεν εβγενε αυτή η μ@λ@κία που είχε βάλει η Acer.

Φύσικα με Blower και χωρίς να γυρνάει το ανεμηστηράκι της ψύκτρας το καθάρισα και όλα κομπλέ. Πατάει μία χαρά πάνω, έκανα αυτό που είπες, αλλά το είδα μετά... Σε πρόλαβα με λίγα λόγια.

Τελείως αθόρυβο πλέον μιας και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ήθελα να αλλάξω και στη κάρτα γραφικών.

Για να το έκανα αυτό χρειαζόταν να βγάλω οθόνη και λύσω όλο το Laptop, πράγμα που φοβήθηκα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.