Jump to content



Πρόβλημα USB μετά από flashing


Cube8

Recommended Posts

Έχω την ASUS P5PL2 εδώ και 2 μήνες.

Μέχρι το μεσημέρι τη δούλευα με την έκδοση BIOS 0607, χωρίς προβλήματα. Εδώ και λίγες μέρες άρχισα να παρακολουθώ τη θερμοκρασία του επεξ/στή και την ταχύτητα του ανεμιστήρα, προκειμένου να βρω τρόπο να μειώσω το θόρυβο. Παρατήρησα όμως ότι η ένδειξη της θερμοκρασίας ήταν λανθασμένη: Σε idle έδειχνε 50-55C και σε full load 60-64C. Ήταν υπερβολικό! Αφήστε που έδειχνε και απότομες διακυμάνσεις της τάξης των 5C.

Το μεσημέρι λοιπόν σκέφτηκα να επισκευτώ το site της ASUS και να κατεβάσω το τελευταίο BIOS. Είναι η έκδοση 0905. Έκανα την ενημέρωση, αλλά μετά το reset δεν ξεκινούσαν τα windows. Έψαξα ορισμένες ρυθμίσεις του BIOS και κατέληξα ότι φταίει ο USB 2.0 Controller: Πρέπει να είναι κλειστός. Δοκίμασα να φορτώσω και τις άλλες εκδόσεις που υπάρχουν στο site, επανέφερα και την προηγούμενη έκδοση, αλλά μάταια. Από το μεσημέρι και μετά μπορώ να μπαίνω στα windows με χρήση μόνο του USB 1.1.

Επίσης, έχω μια δισκέτα με το λειτουργικό Caldera DOS 7.0 (το δίνει το Nero σε αρχείο image), το οποίο χρησιμοποιούσα για τα BIOS updates και το οποίο φορτώνει επίσης τον USB Controller. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και εδώ: Αν bootάρω με ενεργοποιημένο το USB 2.0, εμφανίζει το μήνυμα εκκίνησης Starting Caldera DR-DOS... και μετά παγώνουν όλα.

Link to comment
Share on other sites

Το download site της ASUS για τη μητρική σου δίνει στα Utilities το v7.2.2.1006 Intel chipset installation utility...με το USB 2.0 απενεργοποιημένο δοκίμασε να το εγκαταστήσεις....

Συνήθως όταν κάνω BIOS update, εγκαθιστώ και τους αντίστοιχους drivers για να είμαι σίγουρος ότι θα αποφύγω ασυμβατότητες/δυσλειτουργίες....

Επίσης (επειδή δεν ανέφερες λεπτομέρειες συστήματος) θα σε παραπέμψω στο forum της μητρικής σου, στο συγκεκριμένο thread ...

Δοκίμασε και βλέπουμε....ελπίζω πάντως να λυθεί...

Link to comment
Share on other sites

Το update που μου έδωσες δεν το βρήκα στην ASUS, αλλά στην Intel. Το εγκατέστησα, αλλά δεν είδα καμιά διαφορά. Δοκίμασα να ενεργοποιήσω το USB 2.0, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον driver απ'το CD, αλλά δε με αφήνει, γιατί έχω το Service Pack 2.

Ούτε το forum της ASUS με βοήθησε. Θα τους αφήσω ένα thread, μήπως πάρω απάντηση...

Μήπως υπάρχει περίπτωση να χάλασε ο controller μετά την αναβάθμιση;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Cube8 [Σήμερα, στις 16:27]

Το update που μου έδωσες δεν το βρήκα στην ASUS, αλλά στην Intel.

Πώς είναι δυνατόν να μην το βρήκες στην ASUS? Στο Global site, στο Download και βάζεις την μητρική σου...Στα Downolads της μητρικής σου, στην κατηγορία Utilities πάνω πάνω....

Αρχική απάντηση από Cube8 [Σήμερα, στις 16:27] Προσπάθησα να εγκαταστήσω τον driver απ'το CD, αλλά δε με αφήνει, γιατί έχω το Service Pack 2.

Όταν λές δεν σε αφήνει τι εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα το αρχείο. Είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που δίνει η Intel στη σελίδα της. Το ξαναέτρεξα, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

>> Όταν λές δεν σε αφήνει τι εννοείς?

Τρέχω το πρόγραμμα εγκατάστασης και εμφανίζει το αρχείο κειμένου της εικόνας :computer:

Link to comment
Share on other sites

Restore defaults έκανε μόνο του, λόγω ασυμβατότητας των ρυθμίσεων των εκδόσεων.

Το legacy δεν το σκέφτηκα, αλλά δεν πιστεύω να γίνει τίποτα. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε το bios 1003, στο bios history εμφανίζεται ως το πιο τελευταίο για δοκίμασε με αυτό πρώτα.

Αν δε δουλέψει ούτε αυτό, πήγαινε στην intel κατέβασε το τελευταίο intel inf chipset για το chipset του motherboard σου πήγαινε μετά στο device manager: view\devices by connection

Πήγαινε όπου βλέπεις Intel USB universal host controller\properties\driver\update driver και βάλε τη τοποθεσία που αποσυμπίεσες τα αρχεία του intel inf chipset driver. πρέπει να το κάνεις για όλα τα usb controllers που βλέπεις ώστε να γίνουν update στο τελευταίο version. Αυτό πρέπει να το κάνεις γιατί όταν απλά τρέχεις το .exe δε κάνει όλο το σύστημα update με τους τελευταίους intel drivers.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.