Jump to content



Βοηθεια για φτηνα ποιοτικα ηχεια... 5.1 ή 2.1?


fusion

Recommended Posts

Γεια σας παιδια, θα ηθελα να μαυ προτεινετε καποια ηχεια για PC σε 30αρι διαμερισμα.

Τα λεφτα τα οποια εχω να διαθεσω ειναι μεχρι 90 ευρω και ενοειται οτι προοριζονται για τα κλασσικα... ταινιες, games, μουσικη.

Απο οτι εχω διαβασει ακουγονται πολυ καλα λογια για τα Logitech X-540. Αρα υποθετω οτι για τα λεφτα που θελω να διαθεσω τα συγκεκριμενα ειναι η καλυτερη επιλογη. Επισης το σκεφτομαι και για τα 530 και ακομα και για τα 230.

Εξαλλου μιλαμε για μικρο σπιτι και πιστευω οτι ακομα και τα 230 με το sub θα κανουν τρελη διαφορα αν σκεφτεις οτι την βγαζω με κατι μουφοηχειακια του 98 (ξερετε ασπρα μικρουλικα):sick:

Τι προτεινετε? 2.1 ή αξιζει 5.1? Τα φωτα σας παρακαλω...:help: :help:

Link to comment
Share on other sites

η γνωμη μου ειναι οτι αν εχεις την ανεση να στησεις τα 5.1 σωστα τοτε παρε τα χ540..

αν δεν τοτε ενα καλο 2.1 πχ logitech z-4 που ειναι και σε αυτα τα λεφτα περιπου θα ειναι μια αριστη επιλογη για παιχνιδια και μουσικη αλλα υποδεεστερη σε ταινιες απο θεμα πολυκαναλου γιατι απο οτι ακουγεται απο θεμα ποιοτητας ειναι πολυ καλα...

Link to comment
Share on other sites

Και εγω τα Χ-540 θα σου προτεινω. Τα πηρα πριν απο μια βδομαδα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Πιστευω οτι αξιζουν τα παραπανω λεφτα απο τα Χ-530. Πληρωνεις καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, sub που κοιταει προς τα κατω (μετραει πολυ) καθως και ενσυρματο χειριστηριο. Ολα αυτα 15 γιουρια διαφορα. Τα Χ-230 τα ειδα απο κοντα και το sub τους δεν με ενθουσιασε...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από HellhammeR

’μα κοιτουσε λίγο πιο κάτω δεν θα χρειαζόταν να κάνεις νέο topic.

Φιλε Hellhammer, το θεμα ειχε να κανει και με την επιλογη 2.1 ή 5.1 ήχου, γι' αυτο δεν εβαλα το ποστ μου στο κατω topic.

ΟΚ παιδια και εγω για X-540 και αφου ειναι η καλυτερη επιλογη με τα συγκεκριμενα λεφτα τοτε εχω σχεδον ψηθει.

Τελευταια ερωτηση οσον αφορα τν αλλοιωση του ηχου εκτος των συνορων του συστηματος.

Εχει διαφορα με το διαμερισμο απο ηχο σε συστημα με 2 ή 2.1 ηχεια?

Το ξερω ειναι noob ερωτηση αλλα δεν εχω ξαναασχοληθει ποτε ξανα με 5.1 συστηματα και εχω αποριες σαν παιδι και εγω... :happy:

Απο κατω σας δειχνω το μερος τοποθετησης του συστηματος για να μου πειτε τη γνωμη σας.

http://www.freewebs.com/strategygames/spiti.txt

Τι πιστευετε ειναι κατι που πρεπει να αλλαξω στη τοποθετηση?

Τα "Ο" ειναι οι δορυφοροι, το "#" ειναι το sub και θα ναι κατω απ' το γραφειο.

Μηπως εχετε καποια καλυτερη προταση, ή καποια διορθωση ισως?

Οσον αφορα το μπανιο ενταξει δεν εχω και απαιτησεις, η ακοθστικη του ηταν που ηταν χαλια, δε θα αλλαξει, μην ημαστε και πλεονεκτες. :p

Link to comment
Share on other sites

Σε 5.1 σύστημα βάζεις τα front πάνω στο γραφείο, το center πάνω στην οθόνη, το sub στο πάτωμα κάτω απο το γραφέιο δηλαδή και τα rear τα κρεμάς στον απέναντι τοίχο που κοιτάνε τα front. Έτσι είναι το ιδανικό για να έχεις την σωστή μοιρασιά του ήχου μεσα στον χώρο.:T:

Link to comment
Share on other sites

Ναι ετσι θα τα βαλω, η μονη διαφορα ειναι οτι το center, επειδη εχω lcd, θα το βαλλω μπροστα απο την οθονη. Και τα rear στον τοιχο θα ειναι, ξεχασα να το πω γι' αυτο.

Ισως απο το σχημα δε καταλαβατε και πολλα, να εξηγησω οτι οπου ειναι "+" εκει ειναι γωνια τοιχου αρα φανταστειτε οτι οπου βλεπετε 2 τετοια, αυτα ενωνονται με τοιχο.

Αρα απ το σχημα παλι, το κρεβατι μου ακουμπαει τοιχο και τα rear θα ειναι απο πανω του.

Αυτο που ηθελα να ρωτισω ομως ειναι τί γινεται οταν βγαινεις απο το συστημα, αν καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Δηλαδη για παραδειγμα, αν παω κουζινα στο σχημα, τι ηχος θα φτανει στο αυτι μου?

Link to comment
Share on other sites

Αυτο φανταστηκα, γι' αυτο αμφιβαλλω για αγορα 5.1.

Δηλαδη παιδια ετσι οπως ειναι οτι χαιρομαστε , το χαιρομαστε η στη καρεκλα μπροστα στο pc ή στο κρεβατι, σωστα?

Κοιτακτε αν αναρωτιεστε μεχρι τωρα, τι κολλημα εχει αυτος με τη κουζινα, αναφερομαι για τις ωρες που θελω να ακουω μουσικη κανοντες καθαριοτητα ή οτιδηποτε αλλο κανει ο καθενας μας μες στο σπιτι του.

@Spanaks

Σε αυτη τη περιπτωση τί ειναι προτιμοτερο, ενα συστημα 2.1 ή και 2 ηχειακια ή το 5.1 συστημα? Λεω δλδ θα ακουγετε εστω λιγο καλυτερα απο τα ηχειακια που εχω τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Spanaks

...ένα 2.1 σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού...

:rofl: :rofl: :rofl: :happy2: :happy2: :p :p :p

Ίσως δε προσεξες οτι εχω ενα πολυ μικρο σπιτι και οτι κουζινα και το υπολοιπο πανε μαζι, ενταξει η τουλαλετα ειναι χωριστει γι αυτο την εχω βαλει εκτος σχεδιου.

Δεν το λεω με καποιο κακο τροπο αυτο πριν αλλα με το που διαβασα την απαντηση με κουφανε... LOLZ

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας, στα Χ-540 το center εχει ειδικη βασουλα για να μπαινει πανω σε TFT οθονη. Πριν τα παρω ελεγα οτι δεν προκειται να τα βαλω πανω στην οθονη, αλλα τελικα ειναι και πολυ ομορφο ετσι αλλα και πολυ βολικο. Οσο για το οταν εισαι σε αλλο δωματιο, χανεται τελειως το στησιμο οσον αγορα το 5.1. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ακουγονται τα ηχεια. Μουσικη πχ μπορεισ να ακους ανετα και με ενταση. Εγω βαζω συνεχεια internet radio ενω κανω διαφορα σε ολο το υπολοιπο σπιτι. 70 τετραγωνικα ειναι το σπιτι μου. Εγω δεν εχω προβλημα, ποσο μαλλον εσυ που εχεις το μισο σπιτι... Τωρα ταινια που θες το 5.1 στησιμο απο αλλο δωματιο δεν γινεται να δεις. Οποτε προτεινω ανεπιφυλακτα Χ-540 :D

Link to comment
Share on other sites

Γ@μωτο εχω κανει την παραγγελια online στο πλαισιο και πηρα τηλ. και μου λενε οτι τελειωσαν τα αποθεματα, αυτο εγινε χθες.

Τι να κανουμε, θα περιμενουμε... παρασκευη μου ειπαν ειναι η καινουρια παραλαβη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.