Jump to content



wifi lan


anthis

Recommended Posts

Έχω δυο PC στο σπίτι και προσπαθώ εδώ και ένα μήνα να φτιάξω lan... Επειδή είναι σε διαφορετικά δωμάτια δεν μπορώ να φέρω καλώδια, οπότε κοιτάω για ασύρματη λύση...

Πήρα λοιπόν το modem router Speedtouch 585i με wifi... To συνέδεσα μέσω ethernet στο ένα PC και έβαλα ένα WiFi USB stick στο άλλο PC.... Έτσι έχουν και οι δυο υπολογιστές internet... Γίνεται όμως να δημιουργήσω δίκτυο για μεταφορά αρχείων και για να παίζω lan games? Προσπάθησα μέσω του "οδηγού ασύρματου δικτύου" αλλά το PC που είναι συνδεδεμένο πάνω στο modem λέει ότι δεν ανιχνεύει εξοπλισμό για ασύρματο δίκτυο...

Στις "θέσεις δικτύου" δεν ανιχνεύει το ένα PC το άλλο...

Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

κατι εχεις μπερδεψει. Και τα 2 pc σου ανηκουν στο δικτυο που οριζει ο dsl router σου ετσι ωστε να παιρνουν inet. Συνεπως ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤO ΙΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΔΗ! Κοιταξε μονο μηπως ειναι διαφορετικο το workgroup.

Link to comment
Share on other sites

δεξι κλικ στο my computer,properties και αν θυμαμαι καλα στην πρωτη καρτελα που σου εμφανιζει μπορεις να ρυθμισεις το workgroup (απλα βαζεις το ιδιο ονομα)

Βασικα,αν ανοιξεις ενα παιχνιδι και στα 2 pc θα δει ο client τον server (αρκει να εχεις ανοιχτο το firewall για το παιχνιδι)

Link to comment
Share on other sites

Στο my computer->properties δεν βγάζει το workgroup...

Βρήκα το workgroup από τις θέσεις δικτύου, όπου και βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με ethernet στο modem.

Στον άλλο δεν υπάρχουν πουθενά "θέσεις δικτύου"

Πάντως κατάφερα να παίξω total war με lan!!! :D

Καλό αυτό....

Το μόνο που θέλω να καταφέρω ακόμα είναι να μπορώ να κάνω ανταλλαγή αρχείων, να μπορώ δηλαδή να μπαίνω στον σκληρό του ενός PC από το άλλο και επίσης κοινή χρήση εκτυπωτή... Δεν έχει wifi ο εκτυπωτής, απλά είναι συνδεδεμένος στο ένα PC.

Link to comment
Share on other sites

Μπήκα στις ρυθμίσεις του router και κάτι άλλαξα και τώρα βγήκαν στο workgroup και οι δυο υπολογιστές!!!

Κατάφερα και την μεταφορά αρχείου καθώς και την κοινή χρήση εκτυπωτή...

Μεταφέρω το αρχείο που θέλω στο Shared Docs και από εκεί το βλέπει και ο άλλος υπολογιστής... Υπάρχει κανένα καλό free πρόγραμμα ftp για αυτή τη δουλειά?

Για όσους έχουν πάντως αντίστοιχο πρόβλημα με router και wifi, καλό είναι να απενεργοποιηεί το firewall του router και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις από το control panel του router...

Τόσον καιρό πάντως ο ένας υπολογιστής δεν έβλεπε τον άλλο... Ήθελε ρυθμίσεις στο κέντρο ελέγχουν του router, κάτι που δεν είχα κοιτάξει...

Όλα ωραία τώρα! :cool:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από anthis [Χθες, στις 20:41]

Το έκλεισα γιατί νόμιζα ότι εμπόδιζε την σύνδεση... Να το ξανα ανοίξω λες?

Εννοειται.Το firewall του router δν εχει να κανει με το δικτυο σου!Απλα και μονο υπαρχει για την προστασια σου στο internet.

Link to comment
Share on other sites

Μια τελευταία ερώτηση... Διάλεξα κοινόχρηστη χρήση και στους δυο δίσκους και τώρα μπορώ και βλέπω τους δίσκους και από τα δυο PC. Δεν με αφήνει όμως να αντιγράψω αρχεία, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση λέει... Τι πρέπει να ρυθμίσω? Μόνο συντομεύσεις με αφήνει να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.