Jump to content


VISTA&RAM [SOLVED]


ilvou

Recommended Posts

Παιδια εχω ενα προβλημα με την RAM στα VISTA . Εβαλα πανω αλλα 2 gb RAM , συνολο 4 , αλλα στις πληροφοριες συστηματος βλεπω μονο τα 3GB .. Με το CPUZ βλεπω και τα 4 ... Τι γινεται ?

Τα VISTA ειναι 32βιτ και οι RAM ειναι SUPERTALENT@800 MHZ . TO M/B ειναι ASUS P5B DEL WIFI/AP και VGA OCZ 8800GTX

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .... :)

Link to comment
Share on other sites

’μα απενεργοποιήσεις το page file μάλλον θα δει και τα 4 (κάπου το διάβασα εδώ μέσα) δοκίμασε το και πες μου αν έφτιαξε (με ενδιαφέρει και μένα το θέμα)

Link to comment
Share on other sites

Ενεργοποιησε απο το βιος, στις ρυθμισεις τις μνημης το memory remap feature. Τα 32 bit λειτουργικα θα σου αναφερουν 2gb αλλα θα χρησιμοποιουν και τα 4, εκτος απο ενα μερος που χρησιμοποιουν οι onboard συσκευες, το chipset και η vga. Αλλιως για εν γενη υποστιριξη πρεπει να πας σε 64bit. Το pagefile πρεπει ειναι να απενεργοποιηται γιατι η μεγιστη μνημη που μπορει να δει το 32bit λειτουργικο ειναι 4gb συμπεριλαμβανομενου και αυτου.

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι εκδόσεις Windows από τα Windows 2000 και μετά, υποστηρίζουν 4GiB φυσικής μνήμης, υπό την προϋπόθεση ότι ο επεξεργαστής έχει αναλόγου πλάτους καταχωρητές, δηλαδή, θεωρητικά, εάν είναι 386 ή νεότερος. Απλώς, το «πρόβλημα» των 3GiB ήρθς στην επιφάνεια τώρα, που οι τιμές της μνήμης έπεσαν τόσο, ώστε να είναι πλέον προϊόν ευρείας κατανάλωσης, και το θέμα έγινε αντιληπτό στο ευρύ κοινό. Η αλήθεια είναι, τα 4GiB αξιοποιούνται πλήρως από το σύστημα, αλλά το 4ο GiB χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον πυρήνα του συστήματος. Τα 3GiB που φαίνονται ως διαθέσιμα στο παράθυρο των βασικών πληροφοριών είναι αυτά που είναι διευθυνσιοδοτημένα μέσω του user-mode virtual address space, και είναι διαθέσιμα για την εκτέλεση των εφαρμογών.

Link

Link to comment
Share on other sites

Το παραπανω ισχυει στην περιπτωση που στο boot.ini εχουμε βαλει το switch /3gb. Αυτο ισχυει στα x86 xp και οχι στα vista. Τοτε το λειτουργικο κανει χρηση του 1 gb και αφηνει τα υπολοιπα διαθεσιμα απο τα 3gb στις εφαρμογες.

Και παλι αυτο ειναι σχετικο, αφου σχεδον ολες οι 32bit εφαρμογες ειναι φτιαγμενες για να βλεπουν max 2gb δηλαδι δεν "αγγιζουν" την extra μνημη.

Ολο το κακο ξεκιναει απο το γεγονος οτι ενα 32bit λειτουργικο μπορει να καταλαβει-αξιοποιησει 2^32 (δυναμη) =4194304 bytes. Μεσα σε αυτα ειναι η φυσικη μνημη ,η εικονικη-pagefile, ενα μερος μερος παει στο agp ,στο βιος και στο chipset. Επομενως οποιοδηποτε αθροισμα μνημης ξεπερασει το παραπανω νουμερο παει χαμενο εις βαρος της φυσικης μνημης.

Με λιγα λογια οτιδηποτε πανω απο 2gb φυσικης μνημης στα χ86 εχει περισσοτερο διακοσμητικο χαρακτηρα.

Στα 64 bit υπαρχει υποστηριξη αλλα προκυπτουν προβληματα αλλου ειδους. Το λειτουργικο για να εκμεταλευτει την extra μνημη κανει remap περιοχες μνημης που χρησιμοποιουν drivers συσκευων pci σε χωρους της φυσικης μνημης πανω απο τα 4Gb (της συνολικης+pagefile ++) και αυτο απαιτει υποστηριξη απο τον driver της καρτας,πραγμα ΠΑΡΑ πολυ σπανιο.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 00:15]

Το παραπανω ισχυει στην περιπτωση που στο boot.ini εχουμε βαλει το switch /3gb. Αυτο ισχυει στα x86 xp και οχι στα vista.

Φυσικά και ισχύει για τα Windows Vista, η αρχιτεκτονική είναι η ίδια. ’λλωστε, το Link που παρέθεσα παραπέμπει σε ρυθμίσεις του BCD των Vista, και όχι του boot.ini των παλαιοτέρων εκδόσεων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.