Jump to content

Reboot αντί για ShutDown


Chessman
 Share

Recommended Posts

Ευχές σε όλα τα μέλη του Forum.

Θα ήθελα να σας περιγράψω ένα πρόβλημα που έχω με τον Η/Υ μου.

Έχω ένα ASUS motherboard, το P5W DH Deluxe με chipset το i975x

και BIOS 1901. Επεξεργαστή τον Intel QX Core 2 6700 s775 2.66 GHz / 2x4Mb L2/1066 FSB. Λειτουργικό Windows XP 64bit με SP2.

Μου παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα :

Κάθε φορά που κλείνω τον Η/Υ , έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ανοίγει πάλι μόνος του (Reboot αντί για ShutDown).

Είδα τις ρυθμίσεις του BIOS, μήπως υπάρχουν τίποτα wake on αλλά δεν είδα κάτι ιδιαίτερο.

Εκανα disable το restart on system failure feature από το My Computer, Properties, Advanced, Startup & Recovery, Settings, System Failure όπου έκανα uncheck το automatically restart. Αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Απενεργοποίησα όλα τα αυτόματα updates.

Εψαξα στο αρχείο WindowsUpdate.Log και μετά από κάθε ShutDown εγγράφει για παράδειγμα :

2007-04-14 00:48:46+0300 720 2d4 Service received logoff notification

2007-04-14 00:48:51+0300 720 39c AU Restart required....

2007-04-14 00:48:51+0300 340 868 WUAutoUpdateAtShutdown failed, hr=8024A000

2007-04-14 00:48:51+0300 720 514 AU received event of type: 1

2007-04-14 00:48:51+0300 720 514 AU is disabled, not initializing any handlers

2007-04-14 00:48:53+0300 720 2d4 Service received SERVICE_CONTROL_SHUTDOWN control

2007-04-14 00:48:53+0300 720 514 Exiting Service Main

2007-04-14 00:48:54+0300 720 514 WUAUENG ServiceMain exits. Exit code is 0x240001

2007-04-14 00:51:24+0300 684 51c Service Main starts

και ανοίγει πάλι αυτόματα, οπότε αναγκάζομαι κάθε φορά που το κάνω ShutDown μόλις κλείσει (και λίγο πριν ανοίξει) να κλείνω το διακόπτη του τροφοδοτικού, οπότε πάει να «ξαναπάρει μπροστά» αλλά δεν έχει ρεύμα και μένει κλειστό.

Είδα και το Eventvwr από το Start, Run αλλά εκεί το μόνο που ανακάλυψα είναι ένα πρόβλημα σχετικό με το SjyPkt.sys service failed αλλά αυτό μάλλον δημιουργεί κάποια ... καθυστέρηση στην εκκίνηση και ...τίποτα άλλο !!!

Το μόνο που μου έχει απομείνει ως σκέψη είναι να δω αν οι "remote" υπηρεσίες του motherboard επεμβαίνουν κατά τη διαδικασία του "κλεισίματος" του Η/Υ. Αν κει δεν είμαι σίγουρος με ποιον τρόπο μπορώ να το ελέγξω αυτό.

Έχει κανείς κάποια ιδέα για το πρόβλημα της επανεκκίνησης ; Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο ;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε αυτα που εχεις ελενξει ηδη θα ηταν και εμενα η πρωτη σκεψη μου να κοιταξω....το μονο που μπορω να σκεφτω που ισως σε βοηθησει ειναι να δοκιμασεις να κλεισεις(shutdown) το pc σου απο Start, Run-> "Shutdown -f -s"

Κανει εξαναγκασμεο τερματισμο σε ολες τις διεργασιες...και ετσι φανταζομαι οτι θα αναγκασει το pc σου να κλεισει κανονικα... :)

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον η Motherboard σου κάνει κουλά, το έχω ξαναδεί. Κάνε ένα Bios update μήπως διορθώνει τίποτα. Εναλλακτικά αν θέλεις να δεις αν όντως φταίνε τα Windows, βάλε ένα Linux boot CD και κάνε Shut down.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα δεν εχεις πειραξει τιποτα στα bios? Εκανες κανα update στα windows προσφτα? Παντως εγω στην θεση σου θα τα γυρναγα μια στα default να δω τι παιζει.....

Link to comment
Share on other sites

τα ιδια εκανε καποτε και η dfi nf4.

απενεργοποιησε οτιδηποτε μπορει να ξυπνησει τον υπολογιστη απο το bios και το control panel.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι,

σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια και τις ιδέες που μου δώσατε.

Σχετικά με όσα μου γράψατε, διαπίστωσα στον Η/Υ μου :

Α. Δυστυχώς η εντολή "Shutdown -f -s" για εξαναγκασμένο τερματισμό δεν είχε αποτελέσματα. Το μηχάνημα λίγα δευτερόλεπτα μετά το «κλείσιμο».....ξανα άνοιξε !!

Β. Χρησιμοποίησα boot CD με Ubuntu μπήκα κανονικά, έκανα Shutdown, αλλά δυστυχώς ο Η/Υ ... άνοιξε και πάλι έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα. Αφήστε που το Linux είναι πολύ μεγάλος πειρασμός για έναν χρήστη Windows !

Γ. Με το bios και τις ρυθμίσεις του δεν έβγαλα κάτι. Πολύ προσεκτικά εξέτασα τις ρυθμίσεις αλλά δεν βρήκα κάτι.

Δ. Ακόμη ψάχνω προς αυτήν την κατεύθυνση στο Control Panel (στο bios έψαξα ενδελεχώς) , για «ξυπνήματα» του Η/Υ ....

Ε. Βρήκα και κατέβασα το bios beta2004.rom από το site της Asus, αλλά ακόμη δεν έχω πάρει την απόφαση να το περάσω. Δεν έχω ξανααλλάξει bios (οπότε δεν είμαι άνετος με τη διαδικασία) και επειδή ο Η/Υ δουλεύει συνεχώς δεν παίρνω το ρίσκο της αλλαγής bios, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Ε. Δεν υπήρξε δυστυχώς κάποια διαφορά με το να κλείσω πρώτα Η/Υ ή πρώτα οθόνη.

Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που διαθέσατε και τις ιδέες που μου δώσατε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε adok13,

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Η διεύθυνση είναι πολύ χρήσιμη.

Στην προσπάθειά μου να βρω λύση (ακόμη ψάχνω είναι η αλήθεια) στον περιορισμένο χρόνο που διαθέτω, έχω επισκεφθεί κάποιες χρήσιμες διευθύνσεις. Σας τις παραθέτω (ξεκινώντας από αυτή που μου έστειλε ο adok13) μήπως και φανούν χρήσιμες σε κάποιον με παρόμοιο πρόβλημα.

Troubleshooting Windows Shutdown Problems

http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Troubleshooting-Windows-Shutdown.html

WINDOWS XP SHUTDOWN & RESTART TROUBLESHOOTING

http://www.aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php

KNOWLEDGE BASE LINKS SHUTDOWN & RESTART PROBLEMS

http://www.aumha.org/win4/kbshtdwn.php

Troubleshooting Windows XP Shutdown Issues

http://www.theeldergeek.com/shutdown_issues_in_xp.htm

Resources to help troubleshoot shutdown problems in Windows XP

http://support.microsoft.com/kb/308029

Link to comment
Share on other sites

να σαι καλα φιλε μου,σου ευχομαι να βρεις τη λυση.εγω παντως αποτι εχω δει πιστευω οτι το πιο πιθανο προβλημα ειναι σε καποιους drivers καποιου υλικου σου.οταν βρεις την ακρη πες μας και εμας τι εφταιγε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε καλό δρόμο, στην ίδια μητρική (που είχε) ο πατέρας μου έχω δει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα :(

Λύση δεν βρήκα αλλά δεν το έκανε κάθε φορα και δεν δοκίμασα να κάνω βιος update

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν θα σου δώσο μια ιδέα τι μπορεί να φταίει. Καταρχάς κατα 95% είναι θέμα hardware και όχι software. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τα καλώδία απο τα κουμπιά του κουτιού μέχρι εκει που συνδέονται, πάνω στη motherboard δηλαδή. Μέτα θα πάρεις ένα φακό και θα δείς επάνω στη motherboard να γράφει pwr (power) και rst (reset) ή κάτι παρόμοιο που θα σου δώσει να καταλάβεις ότι το ενα καλώδιο αναφέρεται στο κουμπί που κλείνει το pc σου και το αλλό στο κουμπί που κάνει reset το pc σου. Μετά θα αποσυνδέσεις το καλώδιο που είναι για το reset πάνω απο τη motherboard και στη συνέχεια θα δείς αν κάνει το ίδιο πρόβλημα.

Αν δεν το κάνει σημαίνει πωσ φταίει το κουμπί reset και θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Αν όμωσ συνεχείζεται το πρόβλημα τότε θα πρεπέι να βγάλεις και το καλώδιο που ειναι απο το κουμπί που ανοίγει το pc σου και μετά να πάρεις ενα δοκιμαστικό κατσαβίδι και να το βάλείς ανάμεσα στα δύο συρματάκια, απο όπου έβγαλες το καλώδιο, έτσι ώστε το κατσαβίδι να τα ακουμπάει και τα δυο ταυτόχρονα μέχρι να ανοίξει το pc σου και μόλις ανοίξει κάνε τερματισμό. Επίσης όταν αποσυνδέεις τα καλώδια πάνω απο τη motherboard το pc πρέπει να είναι κλειστό.

Αν κάνεις τα παραπάνω θα ήθελα, αν σου είναι εύκολο, να βγάλεις μία ειδοποιήση για το αποτέλεσμα για να ξέρω σε περίπτωση που δεν είναι αυτό να δώ μήπως φταίει τίποτα άλλο μήπως και σε βοηθείσω να λύσεις το πρόβλημα σου.

Αυτά που σου λέω τα έχω δοκιμάσει σε pc που είχαν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου και πέτυχαν.

Ελπίζω να σε βοήθεισα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε sakis_the_fraud δεν έγινε (δυστυχώς) κάτι διαφορετικό με το που αποσύνδεσα κάποιες συσκευές USB, πριν κάνω ShutDown. Σε ευχαριστώ για την κατεύθυνση. Μου φαινόταν πολύ πιθανό, αλλά τελικά δεν είχε αποτέλεσμα.

Φίλε JaguarOne, θα αφήσω τελευταίο το Bios update. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Φίλε ROCKY θα δοκιμάσω όσα είπες, αλλά θα μου πάρει λίγες ...ημέρες. Δυστυχώς έχω μεγάλη πίεση χρόνου. Πάντως θα ενημερώσω σχετικά... Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

μετα απο μια μαραθωνια ( :yawn: ) αναζητηση στο φορουμ με θεμα shutdown (6 σελιδες!!!) βρηκα τα παρακατω...

(πιο πολυ ωρα εφαγα στα ασχετα θεματα με τιτλο "ΤΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠιΣι!", "τρελαθηκε ο Η/Υ", "προβλημαααααα!", "χαλασε το μηχανημα", "δεν δουλευει το μηχανακι" και αλλα τετοια κουλα... :TD: )

1) http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=33251&highlight=shutdown

τελικά ήταν ρύθμιση στο BIOS που δεν είχα βρει...

για να ανοίγει με το LAN...οπότε άνοιγε λόγω router...

Μια ρύθμιση που λεγόταν PME wake up ή κάτι τέτοιο...

2) http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=12959&highlight=shutdown

Εντάξει παιδιά ευχαριστώ μη σας απασχολεί άλλο το πρόβλημά μου!

Τελικά ήταν το Kaspersky! Μόλις αφαιρέθηκε άρχισαν ολα να λειτουργούν κανόνικα!

Και πάλι ευχαριστω όσους ασχολήθηκαν

3) http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=8964&highlight=automatically+restart

Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε... αποτσέκαρα το auto restart και στην BSOD screen εμφανίστηκε το προβληματάκι με τους οδηγούς του περιβόητου και μαλ......νου usb netmode της ηλίθιας και απαράδεκτης βλαμμένης ,,,,,,,,, μπορώ να πώ πολλά ακόμα αλλά βαριέμαι... intracom. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την βοήθεια... ήμουν έτοιμος για format...

oi drivers είναι οι netmode usb 2.38 ml... για όσους συναντήσουν ίδια προβλήματα... στέιλτες τους στον αγύριστο....

4) http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=8885&highlight=shutdown

ολα ok παλι. πειραξα τα wake up events στο bios και κλεινει κανονικα

thanx darkCount για το ενδιαφέρον

και αλλα 2 θεματα που εχουν προταθει λυσεις αλλα δεν αναφερθηκε αν το προβλημα διορθωθηκε...

5) http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=34731&highlight=shutdown

6) http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=19844&highlight=shutdown

ουφ! τελειωσα! ελπιζω να βοηθησα! :)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε sakis_the_fraud, σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που δαπάνησες και τη βοήθεια που μου έδωσες.

Κυρίως μου υπενθύμισες ότι πριν θέσω ένα ερώτημα πρέπει να εξαντλήσω την αναζήτηση για σχετικά ερωτήματα και απαντήσεις. Πάντως έβαλα κάποιες λέξεις -κλειδιά στη μηχανή αναζήτησης του Forum, πριν «βάλω το ερώτημα», αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν έχω πολύ χρόνο να διαθέσω (τα επείγοντα στη σημερινή ζωή έχουν κυριαρχήσει στα σημαντικά).

Κοίταξα μία προς μία όλες τις απαντήσεις που έχουν γραφτεί, από τα σχετικά link που έστειλες. Θα προσπαθήσω μέσα στο ΣαββατοΚύριακο να βγάλω άκρη και θα σας πω.

Ασφαλώς και βοήθησες ποικιλοτρόπως. Σε ευχαριστώ θερμά....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι,

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ.

Θα πάρω τα γεγονότα ένα ένα, ως ένα μικρό χρονικό ώστε να βοηθηθεί κα΄ποιος στο μέλλον με παρόμοι πρόβλημα.

’νοιξα τον Η/Υ για να εφαρμόσω όσα ο φίλος ROCKY σε προηγούμενο post μου έγραψε.

Βρήκα τα καλώδια που συνδέουν το διακόπτη reset με τη μητρική πλακέτα / motherboard (εκεί που στη μητρική γράφει reset) και τα αποσύνδεσα από τη μητρική.

’νοιξα και έκλεισα τον Η/Υ (με ShutDown) αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα ....ξανα άνοιξε. ’ρα ο διακόπτης «reset λειτουργεί κανονικά.

Βρήκα τα καλώδια που συνδέουν το διακόπτη power με τη μητρική πλακέτα (εκεί που στη μητρική γράφει power) και τα αποσύνδεσα και αυτά (όπως και του reset) από τη μητρική.

Βραχυκύκλωσα με ένα κατσαβίδι ανάμεσα στις δύο επαφές (pin) που προεξείχαν από τη μητρική στο μέρος που γράφει power (από κει που έβγαλα το καλώδιο που ενώνει το διακόπτη «power με τη μητρική) και ο Η/Υ άνοιξε.

Έκλεισα κανονικά με ShutDown αλλά δυστυχώς ξανα άνοιξε, μετά από λίγα δευτερόλεπτα...όπως πάντα..

Δυστυχώς, αν και περίμενα κάτι να διορθωθεί, δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Και ΞΑΦΝΙΚΑ, ξαναγύρισαν στο μυαλό μου, όσα ο φίλος sakis_the_fraud και papakos μου είχαν γράψει, για τις USB συσκευές.

ΕΒΓΑΛΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ USB ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ SHUTDOWN ;

ΝΑΙ, ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ TOTE....όλες εκτός από το ποντίκι (mouse) φυσικά που δεν το βγάζουμε ποτέ !

ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΠΟ ΤΗ USB ΘΥΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ (το είχα τυχαία βάλει σε μια USB από τις 8 που έχει ο Η/Υ) ΕΚΑΝΑ SHUTDOWN ΚΑΙ Ο Η/Υ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!

Τελικά έβαλα το ποντίκι σε μια άλλη θύρα USB και όλα λειτούργησαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Ελπίζω να μη χρειαστεί άλλος κάτι παρόμοιο, αλλά σε περίπτωση που κάτι ανάλογο τύχει και σε άλλον, τότε ίσως αυτά που ειπώθηκαν στη συζήτηση αυτή να βοηθήσουν.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις σκέψεις και τη βοήθεια που μου δώσατε. Χάρηκα πολύ και ελπίζω στο μέλλον να φανώ χρήσιμος στα μέλη του Forum.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chessman [Σήμερα, στις 10:54]

Φίλε sakis_the_fraud, σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που δαπάνησες και τη βοήθεια που μου έδωσες.

Ασφαλώς και βοήθησες ποικιλοτρόπως. Σε ευχαριστώ θερμά....

τιποτα φιλε!

ειχα λιγο ελευθερο χρονο και ειπα να τα μαζεψω ολα σε 1 γιατι ειναι πολλα θεματα με την ιδια απορια/προβλημα...

αφου το προβλημα λυθηκε ολα καλα λοιπον... :T:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.