Jump to content



ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗ8ΕΙΑ


galactob

Recommended Posts

Εχω το συστημα που φαινεται στην υπογραφη μου το δουλευω στα 3330 με multi 10 και fsb 333 . Ολες τις τασεις στο auto. Τις μνημες τις εχω με διεραιτη 2:3 με 4-4-4-5 και 2.3V .Λοιπον 8α η8ελα να μα8ω γιατι απο οτι διαβασα (διορ8οστεμε αν κανω λα8ος) καλητερα ειναι τις μνημες να τις δουλευεις 1:1 πως μπορω να το πετυχω αυτο ????? οι μνημες ειναι 1000αρες! Ευχαριστω για κα8ε βοη8εια!!

Link to comment
Share on other sites

1) Κατέβασε τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή Χ6

2) Βάλε τις μνήμες 1/1

3) Ξεκίνα να ανεβάζεις το FSB, 5/5 MHz την φορά

4) Ο επεξεργαστής σου δεν θα σε κόψει, γιατί ο πολλαπλασιαστής του θα είναι Χ6

5) Μόλις βρεις πόσο πάει το FSB, κάνε τις πράξεις, πχ:

Αν το max FSB σου είναι 420MHz και θες να έχεις τον επεξεργαστή σου στα ~3.3, τότε πας για 8Χ420 (3360) με τις μνήμες 1/1 (δηλαδή 420Mhz ή DDR2-840) και σ' αυτή την συχνότητα ίσως να μπορέσεις να τις πας στα 3-3-3, που μιας και είναι ΗΖ πρέπει να τα έχουν.

Από άποψη θερμοκρασιών, με την 9700ΝΤ πρέπει να μπορεί να παίζει κοντά στα 3.4-3.5 ο επεξεργαστής (αν μπορεί να φτάσει εκεί), οπότε αυτό σου δίνει μια κάποια ευελιξία.

Η προϋπόθεση είναι να βρεις μέχρι πόσο παίζουν οι μνήμες σου με 3άρια, μέχρι πόσο με 4άρια, έτσι ώστε να μπορείς να παίζεις 1/1 χωρίς να χάσεις από αλλού.

Γιατί η μητρική σου πχ δε νομίζω να μπορεί να πιάσει 500MHz fsb, έτσι ώστε να τις έχεις και στα DDR2-1000 και 1/1.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να τις έχω έστω και στα 900 με 1/1, ή και πιο κάτω με 3άρια, απ'ότι να τις τρέχω στα 1000 με 4άρια και ασύγχρονα.

Παρ'όλα αυτά, μερικές δοκιμές θα σε πείσουν. Μπορείς να τρέξεις διάφορα μετροπρογράμματα και να δεις που αποδίδει καλύτερα το σύστημα ;)

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε να δεις...

Συνηθως λενε οτι στα 975 ειναι καλυτερα να παιζεις 1:1.Το θεμα ειναι οτι αν παιξεις με τετοιο διαιρετη τοτε οσο fsb εχεις ορισει ,στα τοσα θα τρεχουν και οι μνημες..

Δηλαδη στη περιπτωση σου, οι μνημες θα τρεχουν στα 333 ( δηλαδη 666-667 θα τις βλεπει:p)

Αλλα για να πετυχεις και μεγαλο fsb και στις μνημες και στον επεξεργαστη πρεπει να αντεχει και ο επεξεργαστης..Οπως λες οι μνημες ειναι 1000αρες (οποτε 500sto fsb)

Δηλαδη 500χ10 = 5000mhz..Λιγο δυσκολο εως ακατορθωτο :p..Αλλα πες οτι κατεβαζεις τον πολ/στη..στα 7.

οποτε 500χ7 = 3500.(ενταξει ο cpu μπορει να αντεχει)

Η μητρικη αντεχει ; Θερμοκρασιες; Που τα πας ;

Γιατι ως γνωστον ζοριζεις πολυ το τσιπ κατεβαζοντας τον πολ/στη και ποσο μαλλον να το βαλεις να τρεχει στα 500..

Οποτε ο καθενας στην περιπτωση σου θα επαιζε πιστευω με διεραιτη..Βρες εναν διαιρετη που οι μνημες να παιζουν κοντα στο spd τους..

Αλλα αν θες να μαθεις τα ορια , κατεβασε διαφορα stability programs και δοκιμαζε τα ορια..

Link to comment
Share on other sites

γκουχ γκουχ....εγραψα και εγω ε....:p

Για τα ρευμα θα το δεις μονος σου..Οταν βλεπεις οτι κολλαει.Μπλε οθονη η restart , τοτε ανεβαζεις απο λιγο..Στις μνημες μη πειραξεις.Κανε και μια αναζητηση να δεις περιπου ποσο ρευμα θελουν οι c2d στις συχνοτητες που κυνηγας..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από galactob

σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου Chosen 8α δοκιμασω και 8α πω!!! απο ρευματα χρειαζεται να πειραξω τιποτα??

Για fsb άνω των 400 έχω την εντύπωση ότι πρέπει να δώσεις κατιτίς στο Vmch & Vfsb, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, γιατί δεν είχα την συγκεκριμένη μητρική ποτέ. Είμαι σίγουρος πως κάποιο από τα παιδιά που την έχουν, μπορεί να μας πει ποια ρεύματα είναι τα κρίσημα σε αυτό το board.

Όπως και να 'χει, με δοκιμές και μικρά βήματα, οι επιλογές είναι πάμπολες, οπότε βάλε μπρος και στο καπάκι πάλι πίσω εδώ αναφορά.

Χωρίς πλάκα, χαρτάκι και στυλό και γράφε ό,τι settings δοκιμάζεις, πχ "390x9 & 1.4V -> δεν μπουτάρει", "375x9 & 1.45V -> βγάζει 3dMark", "380x9 & 1.4V κρασάρει το prime" κλπ ;)

Αρχική απάντηση από GoMaR

γκουχ γκουχ....εγραψα και εγω ε....:p

Τι έγραψες κι εσύ να πούμε; Να πάει μητρική με 975Χ στα 500; Είναι αυτή σοβαρή συμβουλή; Ουρτ! (:p)

Link to comment
Share on other sites

Συμβουλη οχι , τροπο σκεψης ομως ναι :p

Anyway..Αυτο με το χαρτακι συμφωνω και εγω γιατι ετσι ξερεις τι σου γινεται....Πανω απολα να μη κανεις ταυτοχρονα ρυθμισεις..Να πειραζεις μια επιλογη.Να βλεπεις αν επιρεαζει..

Μην ανησυχεις..Δε παθαινουν τπτ αυτα..

@chosen : Το μαιλ σου το βλεπεις ;Σου στειλα !¨@!#%

Link to comment
Share on other sites

παιδια δεν ειχα πολυ χρονο για να παιξω (λογο δουλειας)αλλα αυτο που ειδα ειναι οτι δεν μπορει να μπουταρει το μηχανιμα με fsb 400χ8 και πανω με μαμα ρευματα και πιο στα8ερα απο τις συχνοτιτες που δοκιμασα χαμηλοτερα με μαμα ρευματα και για 1:1 με 3αρια ειναι 320fsb χ 10 πολ και 2.2V στις μνημες με 3-3-3-5.αυτο προς το παρον ειναι το ποιο στα8ερο και χωρις κα8ολου λα8ει στο orthos (με bled και prior 9)kai sto memtest για 10 ωρες περιπου το κα8ενα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία αρχή. Τώρα ξεκίνα να τσιμπάς λίγο-λίγο τα ρεύματα για FSB/NB και δώσε fsb.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τεστ, θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις τις μνήμες και τον πολλαπλασιαστή, για να δεις πόσο fsb ανεβάζεις (να μη σε κόψουν τα άλλα 2 δηλαδή).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

χαλαρωσα το multi sta 7 εδωσα οσο ρευμα με αφηνει η μητρικη στα τσιπ σετ αλλα εδωσα και μεχρι 1.4 στον επεξεργαστη,χαλαρωσα και τις μνημες σε 5-5-5-15 αλλα τιποτα !!!!! δεν μπουταρει πανω απο τα 380fsb δεν ξερω μηπως με κωβει κατι αλλο!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.