Jump to content



desktop 's dead baby.WTF ???


Vadergr

Recommended Posts

Εχω την πολυ κακη συνηθεια να αφηνω ανοιχτο 24/7 τον υπολογιστη μου και σημερα βγηκα απο το γραφειο για 5 λεπτα και μολις γυρισα ηταν κλειστος.

Περιττο να πω οτι δεν ανοιγε και ουτε τωρα ανοιγει.Το λαμπακι του τροφοδοτικου ειναι ανοιχτο οποτε δεν ειναι αυτο.Υποψιαζομαι την μητρικη (ΑΒΙΤ ΑΒ9) η οποια δεν "ανοιγει" καθολου και ουτε βγαζει καποιον ηχο.Τα ανεμιστηρακια δεν παιρνουν καν μπροστα και δεν αναβει και καποιο λαμπακι στην μητρικη.Ουτε μπιπ ουτε τιποτα.

Κατα 99% πεθανε η μητρικη η μου φαινεται?Αν ηταν επεξεργαστης η μημη θα εβγαζε καποιο ηχητικο μηνυμα.Οι θερμοκρασιες πριν το "τελος" ηταν νορμαλ (4 βαθμοι) και δεν ετρεχα τιποτε βαρυ.

Εκανα clear cmos και το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να βγαλω μπαταρια και επεξεργαστη.

Τιποτε αλλο που σας ερχεται στο μυαλο?

Link to comment
Share on other sites

στο 100% των περιπτώσεων νεκρού επεξεργαστή που έχω δει, δεν ανοιγε καθόλου το σύστημα. αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να είναι η μητρική πάντως.

για να αποκλείσεις την πιθανότητα να είναι μνήμες ή vga ξεκίνα το σύστημα χωρίς αυτά εναλλάξ, αν ο υπολογιστής ανοίξει και δεν ποστάρει βρήκες τον ένοχο. αν όχι σίγουρα είναι μητρική ή επεξεργαστής

το επόμενο βήμα είναι άν κάποιος γνωστός έχει 775 σύστημα να δοκιμάσεις τον επεξεργαστή του στο σύστημά σου και τούμπαλιν (προφανής η απάντηση)

και σίγουρα δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, μπορεί να είναι ημιθανές και να μη φτάνει για να ανοίξει το σύστημα... εννοείται ότι όταν κάνεις όλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα συνδεδεμένο σε τροφοδοτικό-μητρική (δίσκοι, σιντιά κλπ)

edit : ξέχασα να πώ καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από dpresv

στο 100% των περιπτώσεων νεκρού επεξεργαστή που έχω δει, δεν ανοιγε καθόλου το σύστημα

Παπαπαπα..

Με την καμία...

’μα είναι καμμένος ο επεξεργαστής απλά ανοίγει το mobo οπότε ανοίγει το τροφοδοτικό, οπότε δουλεύουν τα ανεμηστηράκια που λέει ο φίλος ότι δεν δουλεύουν ;) ή αμα βραχυκυκλώνει απλά ανοίγει και κλείνει αμέσως...οπότε πάλι προλαβαίνουν να δουλέψουν τα ανεμηστηρια

ΑΒ9 η Τροφοδοτικό τρώει ΡΜΑ

Link to comment
Share on other sites

Ναι όντος πρώτα από όλα δοκίμασε το τροφοδοτικό. Το ότι ανάβει το λαμπάκι του δεν λέει και τίποτα. Μπορεί να συμβαίνει αυτό που σου είπε ο dpresv . Και βγάλε τα ποιο πολλά πράγματα πάνω από το pc. Κάρτες, μνήμες, δίσκους Αλλά το προτιμότερο να δοκιμάσεις κάποιο άλλο επάνω.

Dpresv διαφωνώ σε αυτό που είπες για τον cpu. Έχω συναντήσει αρκετές φορές να είναι καμένος ο cpu και να παίρνει μπρος το μηχάνημα και να δουλεύουν και τα ανεμιστήρια.

Οι μητρική σου έχει κανένα led επάνω? Ανάβει? Θυμάσαι μήπως είχε κανένα?

Εγώ λέω ότι είναι ή τροφοδοτικό ή motherboard ή cpu , η και motherboard & cpu.

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε το τροφοδοτικό και ένωσε το πράσινο με ένα μαύρο στο 24πινο να δεις αν ανάβει.

Αν ανάβει, βγάλε τις μνήμες από την ΜΒ και βάλε το τροφοδοτικό να δεις αν παίρνει μπρος.

Αν δεν παίρνει πάνε την πίσω :p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 00:06]

Εχει led για σφαλματα αλλα δεν αναβουν.Πλακα πλακα, κοιτα να δεις που μαλλον το hiper δεν αντεξε 2 μηνες σερι 24/7 :p

πλακα πλακα σημερα με αφησε και το δικο μου hiper 580:blink:

.....ευτυχως ειχα ενα tagan700 easycon καβατζα.:p

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασα του αδερφου μου το τροφοδοτικο και επεξε μια χαρα.ψαχνω να βρω την αποδειξη αγορας προσευχομενος οτι το hiper ειχε 2 χρονια εγγυηση.Αν δεν την βρω παω για νεο τροφοδοτικο.Στα 80-90ε το πολυ πιο προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Με 90 περνεις ενα tagan --->http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=923656 500αρι.. Τωρα τι να σου πω...εγω θα σου προτεινα να δωσεις λιγα λεφτα παραπανω για καλο κ για κακο... τροφοδοτικο ειναι αυτο δεν ειναι παιξε γελασε ;). Για κοιτα κ αυτο με 130 --->http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=921106

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nobig [Σήμερα, στις 00:31]

Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Fortron 500 bluestrom εδώ και περίπου 2 χρόνια. Μέχρι στιγμής όλα καλά

Αλλη μια ψήφος στο σταθερότατο Fortron.Ασε που βολεύει τρελά το διακοπτάκι του επειδή φωτίζει μπλε και το βλέπω στο σκοτάδι !! :p :p

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 09:28]

παιδια δωστε προτασεις το πολυ μεχι τα .Ουτε cent παραπανω.

Καλό είναι να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι καλύτερο, μιας και το σύστημά σου δεν είναι ότι να 'ναι. Seasonic από μένα κατά προτίμηση το 650 http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=1&category=916

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.