Jump to content


Μετάβαση σε ιδιόκτητο adsl δίκτυο (χρόνοι αναμονής)


greekfragma

Recommended Posts

Τις καλησπερες μου......

σημερα μου ρθε ενα ακομα διμηνο παγιο ΟΤΕ στα 85 ευρω..............μου αναψαν τα λαμπακια γιατι ακομα δεν εχω τακτοποιηθει και εγω σε καποιο ιδιοκτητο τυπου Zisto/MaXx/2play κλπ........

(ειμαι με Forthnet 768 πανω σε ΟΤΕ και σταθερο Tellas)

ε πηρα λοιπον την αποφαση.............μιλησα πριν λιγες ωρες και με Forthnet και με Vivodi και με Tellas.

(η περιοχη μου καλυπτεται απο ιδιοκτητο και απο τις 3 εταιριες)

αυτο που με εκαιγε ομως ειναι ο χρονος αναμονης χωρις adsl μεχρι να μετακομισω κυκλωμα.

η Forthnet μου λεει για 40εργασιμες.

η Vivodi για 25-30 εργασιμες.....

και ερχεται η Tellas (που σημειωτεον εχω σταθερη τηλεφωνια Tellas) και μου λεει για 10εργασιμες MAX.........ξαναρωταω την ευγενικοτατη κοπελα που απο την κουβεντα που ειχαμε καταλαβα οτι το κατεχει το αντικειμενο...ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ?...και μου λεει....ναι....10 εργασιμες ΜΑΧ απο τη μερα που θα ελευθερωθει η γραμμη μου........δηλαδη απο τη μερα που θα διακοψω την Forthnet.

μου προτεινε λοιπον το εξης......να μετακομισω σε απλο 1024 adsl της Tellas με παγιο και ιντερνετ και τηλεφωνο 38ευρω το μηνα....θα πληρωσω για 1μηνα το παγιο του ΟΤΕ.......(μιας και θα ειμαι ακομα σε κομβο ΟΤΕ)

ΑΛΛΑ.....ΛΕΩ ΑΛΛΑ....................μολις ενεργοποιηθει το adsl2+ στον κομβο μου μεταπηδω στα 4mbps ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ουτε ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ...........η μονη διακοπη που θα γινει θα ειναι το 10ημερο για να μπω στο Tellas Zisto με το ''ενδιαμεσο'' σταδιο.ο χρονος δηλαδη απο την ημερα που θα πεσει η Forthnet μεχρι να μπει το 1ο σταδιο Tellas1024.

ποια ειναι η γνωμη σας?εχει κανεις παρομοια περιπτωση μεταβασης σε ιδιοκτητο?παντου διαβαζω οτι ποτε δεν πεφτουν μεσα στους χρονους που υποσχονται.......

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ADSL πανω απο 10 μερεςςςςςςςςςς:giveup:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 262
  • Created
  • Last Reply

κανε υπομονη κανα μηνα ακομα. εχει εγκριθει μια νεα διαδικασια RUO λεγεται μπορεις να δεις στο adslgr.com περισσοτερα που λογικα θα μενεις ελαχιστα χωρις ιντερνετ. δεν εχει αρχισει να εφαρμοζεται ακομα αλλα οπου να ναι θα αρχισει.

αυτα για την τελλας μονο ως ανεκδοτα μου φαινονται ειδικα οταν υπαρχουν ατομα που ειναι 3 μηνες στην αναμονή για αλλαγη.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς δεν μπορούμε ούτε πιο λίγες!

Εκείνες τις δεκα μέρες βρες κάτι άλλο να κάνεις. Ξεκίνα πάλι να σκοτώνεις τα bots του BF2 ή γίνε μέλος καμιάς αλυσίδας netcafe (που σιγά να μην δεν είσαι ήδη). Εναλλακτική είναι να το κλείσεις εντελώς το ρημάδι και να απολαύσεις και άλλα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ~10 μερες κανεις αυτο:

Scuba Diving της Ηρώς Κουνάδη

Η μυστηριώδης γοητεία του ”ανεξερεύνητου 70%” της Γης, η αδρεναλίνη ενός extreme sport, η μαγεία της σιωπής, η επαφή με το υδάτινο στοιχείο, οι πολύχρωμες εικόνες στο μπλε φόντο του βυθού... Οι αιτιολογήσεις για την έλξη που ασκούν οι καταδύσεις σε όλο και περισσότερο κόσμο τα τελευταία χρόνια είναι αναρίθμητες –όσες και οι συγκινήσεις που γνωρίζει όποιος ασχοληθεί έστω και μία φορά με το άθλημα.

Όπως συχνά λένε οι δάσκαλοι υποψήφιων αυτοδυτών, ”πολλοί έρχονται, λίγοι φεύγουν”. Ο θαλάσσιος κόσμος είναι μαγευτικός –για τη διαφορετικότητά του, τη γοητεία του, το μυστήριό του– και η εξερεύνησή του εθιστική. Η αυτόνομη κατάδυση, περισσότερο γνωστή ως scuba diving, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους πραγματοποίησης της εξερεύνησης αυτής, κυρίως λόγω του ότι επιτρέπει μεγαλύτερη παραμονή.

Η αρχή του μεγάλου έρωτα με το βυθό συνήθως γίνεται με τη λεγόμενη ”κατάδυση γνωριμίας”. Το πρόγραμμα συνήθως περιλαμβάνει μία ή δύο ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης – εξοικείωσης με το άθλημα, τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας και μία κατάδυση σε μικρό βάθος.

Τα καλά νέα είναι ότι με την κατάδυση γνωριμίας έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις μαγευτικές εικόνες του βυθού, να πάρετε μια γεύση από τη γοητεία του και την αίσθηση περιπέτειας που προσφέρει, χωρίς τη ”φασαρία” του διαβάσματος, των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος και της ενοικίασης εξοπλισμού. Τα κακά νέα είναι ότι, μετά την πρώτη σας επαφή με το βυθό, δύσκολα θα ξεκολλήσετε. Πράγμα που σημαίνει ότι την προαναφερθείσα ”φασαρία” μάλλον δε θα τη γλιτώσετε.

Το επόμενο στάδιο είναι ο κύκλος μαθημάτων για το δίπλωμα ”Open Water Diver” που παρέχεται από το διεθνή καταδυτικό οργανισμό PADI, με τον οποίο συνεργάζονται τα περισσότερα ελληνικά εκπαιδευτικά κέντρα, ή, ελληνιστί, το ”πρώτο αστέρι”.

Η διάρκεια των μαθημάτων ποικίλλει ανάλογα με τη σχολή στην οποία πραγματοποιούνται, και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και καταδύσεις με μπουκάλες σε πισίνα και θάλασσα. Μετά το πέρας των μαθημάτων, οι υποψήφιοι αυτοδύτες περνούν από γραπτή αξιολόγηση, η οποία τους εξασφαλίζει το πρώτο τους δίπλωμα, το οποίο αποτελεί το διαβατήριο για αυτόνομες καταδύσεις σε βάθος έως 18 μέτρα, χωρίς τη συνοδεία εκπαιδευτικού.

Από αυτό το σημείο και πέρα, μπορείτε να σταματήσετε την εκπαίδευση και να πραγματοποιείτε αυτόνομες καταδύσεις ή να συνεχίσετε σε κάποιο ”προχωρημένο” πρόγραμμα για την απόκτηση εμπειρίας ή ειδικότητας (night diver, nitrox, wreck diver κλπ).

Το κόστος για την κατάδυση γνωριμίας είναι περίπου 50 ευρώ, ενώ για τα μαθήματα των αρχαρίων περίπου 350 ευρώ –συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων, του εξοπλισμού και των εξετάσεων.

Τόσο στην Αττική όσο και σε πολλά νησιά λειτουργούν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά κέντρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου –με το καλοκαίρι, βέβαια, να αποτελεί τη δημοφιλέστερη περίοδο εξάσκησης. Εμείς ξεχωρίσαμε ορισμένα και σας τα παρουσιάζουμε, για να διευκολύνουμε την αναζήτησή σας.

* Aqua Divers Club (48o χλμ. λεωφόρου Σουνίου, στην περιοχή της Αναβύσσου, ξενοδοχείο Καλυψώ, τηλ. 2291053461). Η εκπαίδευση για το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει 9 συνολικά βουτιές- 5 στα ρηχά και 4 στα βαθιά. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα της ”βουτιάς γνωριμίας”- την καλύτερη και οικονομικά πιο προσιτή εισαγωγή στον κόσμο του βυθού.

* Atlantis Diving (Αγίου Κωνσταντίνου 27 & Σκοπέλου, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9762777). Η εκπαίδευση για την απόκτηση του πρώτου διπλώματος περιλαμβάνει έξι δίωρα θεωρητικά μαθήματα, πέντε μαθήματα σε πισίνα και τέσσερις καταδύσεις στη θάλασσα, οι οποίες πραγματοποιούνται από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Σαρωνίδα.

* Mediterranean Dive Center (Παπαναστασίου 95, Καστέλλα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4125376 & 210 4227537). Τα θεωρητικά μαθήματα διαρκούν 12 ώρες και ολοκληρώνονται σε 2 έως 4 ημέρες, ενώ οι καταδύσεις πραγματοποιούνται σε δύο ημέρες (δύο την ημέρα) στο πρώτο λιμανάκι της Βουλιαγμένης και την πλαζ του Αγίου Κοσμά.

* Divers Club (Λεωφ. Μαραθώνα 417, Μαραθώνας, τηλ.: 22940 69196). Τα θεωρητικά μαθήματα διαρκούν 14 ώρες, και οι καταδύσεις πραγματοποιούνται στα Δικαστικά Μαραθώνα, σε ελεγχόμενο περιβάλλον για υποβρύχιες δραστηριότητες. Το χειμώνα τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενη πισίνα.

* Mares Athens Diving Club (Βασ. Σοφίας 24, 151 24 Μαρούσι, τηλ.: 210 6140148). Το ευέλικτο πρόγραμμα της συγκεκριμένης σχολής δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες ώρες θεωρητικών μαθημάτων –το πρόγραμμα προχωράει ανάλογα με την ταχύτητα εκμάθησης ενοτήτων του κάθε σπουδαστή. Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει 5 μαθήματα πισίνας και 4 καταδύσεις στη θάλασσα.

* Καταδυτικό Κέντρο Πατεράκη (Ήρας 32, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9680547). Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 εκπαιδευτικά σεμινάρια και περιλαμβάνει εγχειρίδια, προβολή video, καταδυτικό ημερολόγιο και πίνακες αποσυμπίεσης.

Τέλος, καταδυτικές εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας διοργανώνονται τακτικά από τα εκπαιδευτικά κέντρα, αλλά και από την Trekking Hellas, η οποία διοργανώνει εκδρομές στα νησιά του Σαρωνικού, τη Χαλκιδική και τη Λέσβο, με τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ το άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 3310323-26.

Για ακόμη δυνατότερες συγκινήσεις, απευθυνθείτε στο Hydra Travel (Χ.Τρικούπη 56, Πειραιάς, τηλ.: 210 4284505, 210 4284202) που ειδικεύεται στον καταδυτικό τουρισμό στο εξωτερικό. Για την περίπτωση που δυσκολεύεστε να επιλέξετε ανάμεσα στα πολυάριθμα πακέτα εκδρομών, εμείς μάθαμε ότι ο top προορισμός για τους έμπειρους δύτες είναι η Ερυθρά Θάλασσα.

Link to comment
Share on other sites

Η σελιδα της tellas γραφει καθαρα οτι απο την στιγμη που καλυπτεσαι απο δικο της κομβο, μολις διακοψεις την προηγουμενη σου συνδεση, σε βαζουν προσωρινα στα 1024 και οταν εγκριθει η αιτηση σου και εχουν τελειωσει τα διαδικαστικα, σε βαζουν στα 4mbps. Τωρα αν σε βαζουν κατευθειαν ή περναει και μια μερα δεν ξερω. Εγω δεν ειμαι υπερ της tellas αλλα μου φαινονται αληθη αυτα που γραφουν. (Προσωπικα υποστηριζω vivodi (ασχετο) και το λεω γιατι οταν και εγω πηγα απο οτε σε vivodi, θυμαμαι οτι διακοπηκε για 1 μερα? 2 μερες? τοσο. Ειμαι και παλιος και δεν ειμαι και απολυτως σιγουρος). Παντως για να ειμαι ξανα στο θεμα μας, πιστευω οτι λενε αληθεια. Τωρα εχουν φτιαξει πια τα πραγματα. :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 21:32]

ΑΛΛΑ.....ΛΕΩ ΑΛΛΑ....................μολις ενεργοποιηθει το adsl2+ στον κομβο μου μεταπηδω στα 4mbps ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ουτε ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ...........η μονη διακοπη που θα γινει θα ειναι το 10ημερο για να μπω στο Tellas Zisto με το ''ενδιαμεσο'' σταδιο

Λοιπόν , αφού φαντάζουν τόσο καλά τα πράγματα , δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα να σου δώσουν και εγγράφως τα παραπάνω ;)

Μην πας προς κανέναν ιδιόκτητο πριν να είσαι 100% σίγουρος πως έχουν ενεργοποιηθεί άτομα στιν περιοχή σου

Φιλαράκι περιμένει 3 μήνες τώρα για κέντρο της forthnet που θεωρητικά θα τον είχε ενεργοποιήσει τέλη Φεβρουαρίου , και το κέντρο δεν είναι καν έτοιμο ακόμη

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 09:22]

Σε ~10 μερες κανεις αυτο:

χρησταρα εαν δεν δουλευα αυτες τις 10 μερες σιγουρα θα ηξερα τι θα κανω........καμια βολτα κρητη για παραδειγμα μιας και αγαπαμε...:p

@nikoszax

για να λες οτι εχουν φτιαξει τα πραγματα εχεις καποιο γνωστο σου με προσφατη περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

’σε την Tellas και τη Forthnet και τη Vivodi να λένε. Οι ΑΛΛΑΓΕΣ καθυστερούν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ και κανείς δεν ξέρει να σου πει τι γίνεται στην πράξη. Όλοι τα ρίχνουν στον πΟΤΕ και δε θα ξέρεις τι γίνεται. Επίσης η νομοθεσία τους υπαγορεύει να βάλουν ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ γραμμή σε 10 ημέρες, όχι αναβάθμιση.

Έτσι λοιπόν, άσχετα με το τι θα επιλέξεις, κάνε πρώτα ΔΙΑΚΟΠΗ της σύνδεσής σου (adsl + εναλλακτική τηλεφωνία), μείνει με σκέτο πΟΤΕ, και τότε κάνε αίτηση για ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ σύνδεση. Όσοι το έκαναν περίμεναν 10-12 ημέρες. Όλοι οι άλλοι είναι ακόμα στο περίμενε (μαζί με εμένα.... 3 μήνες αναμονή κι ακόμα τίποτα...)

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω καποιο γνωστο μου και προσωπικη εμπειρια εχω μονο απο vivodi που πηγα σχεδον αμεσως και μαλιστα χωρις να εχω απο αυτην κατευθειαν. Εχω μεσω οτε. Εγω που πηρα τηλεφωνο μου ειπαν οτι μπορει να ενεργοποιηθει αμεσα αρκει να καλυπτομαι απο κομβο τους.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω εκανα το λαθος και εμπιστευτηκα την τηλεφωνητρια της tellas και ζητησα νεα γραμμη και αριθμο δικο τους,γιατι θα εκανε το πολυ 20μερες ενω η μεταφορα γραμμης μεσω ΟΤΕ θα εκανε 25-30.Στους 3 μηνες και μετα απο 10 φορες που τους πηρα να δω τι γινεται με πηραν και μου ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν τη συνδεση(δεν κουμπωνει λεει το καλωδιο!)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από knight_77

Εγω επιτελους χθες συνδεθηκα με Forthnet 2play με 10Μbs γραμμη...

Xρονος αναμονης ~40 μερες απο τη δευτερη φορα που καταθεσα την αιτηση...

(η πρωτη χαθηκε στο δρομο):p

περιοχή? b/w?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι ήδη στις 70 ημέρες, με διαθεσιμότητα φυσικά, και σκέφτομαι να κάνω διακοπή και νέα σύνδεση, αφού με την αναβάθμιση λένε ότι θα μείνω και 1 μήνα χωρίς net από τη στιγμή που θα μπω στο ιδιόκτητο... Ενώ με καινούρια σύνδεση, μιλάνε για 10-15 ημέρες...

Link to comment
Share on other sites

μαν...συμβουλή μιας και είμαι εδώ και 2 μήνες χωρίς νετ στο σπίτι (με την ΦΑΚΙΝ ΒΙΒΟΝΤΙ) μην κόψεις την γραμμή που έχεις...απλά κάνε αίτηση και μόνο στην FORTHNET "για μένα" για καινούρια γραμμή κατευθείαν από αυτούς με δική τους αριθμοδότηση... και μόλις έρθει απλά κόψε τελείως την παλιά του ΟΤΕ!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

εγω περιμένω 2μήνες+ μέχρι τωρα και μου είπαν σήμερα πως θα μπω σε ενα μήνα αλλα αυτο μου είπαν και πριν ενα μήνα..... ακομα περιμένω και θα περιμένω μαλλον αρκετα

Link to comment
Share on other sites

Μόλις κατάφερα μετά από δίωρη προσπάθεια, να επικοινωνήσω με τη Forthnet, γιατί με το που άδειαζε γραμμή στο κέντρο, το τηλέφωνο έμενε νεκρό...

Τουλάχιστον τα νέα είναι ευχάριστα: Όπως μου είχαν ξαναπεί, στα μουλωχτά όμως κι όχι ξεκάθαρα, υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας Forthnet-πΟΤΕ όσον αφορούσε στις μεταφορές από adsl πΟΤΕ - σε adsl Forthnet. Το πρόβλημα αυτό λένε ότι λύθηκε κι έχουν αρχίσει οι μαζικές ενεργοποιήσεις ανά κέντρο.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δε θα μείνουμε 1+ μήνα χωρίς γραμμή, αλλά το πολύ 3-4 ώρες όπως είπε ο υπάλληλος. Ο χρόνος ενεργοποίησης είναι "ΑΜΕΣΑ" κι όχι "ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ" όπως ήταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν η τελευταία επικοινωνία μου.

Όπως είπα και παραπάνω, καλό είναι να διακόπτετε μόνοι σας τη συνδρομή adsl από οποιονδήποτε πάροχο και μετά να ζητάτε ενεργοποίηση μέσω ιδιόκτητου δικτύου, μέχρι να δούμε στην πράξη ότι οι αυτοματοποιημένες μεταφορές δουλεύουν σωστά και γρήγορα :)

Link to comment
Share on other sites

μαστα...παίδες καλή τύχη όσοι πάτε σε εναλλακτικούς εγώ πήγα σε ΟΤΕ και ηρέμησα έπαθα πλάκα με την εξυπηρέτηση λέμε ..ειχα prob και δεν συχρόνιζε το έδωσα βλάβη στο 121 προχτές, σε 3 ωρες με πήραν τηλ. για να με ρωτήσουν τι παρουσιάζει... την επόμενη ξαναμιλάω και μου λένε έχει δρομολογηθεί για να έρθει τεχνικός στο σπίτι σας:blink: next day 11:15 τηλ. απο τον τεχνικό για να έρθει....σκάει μύτη σε μισή ώρα με λαπτοπάκι και 3 διαφορετικά modem...του είχα πεί ότι όλα είναι οκ εδώ..αλλά κλασσικά δεν με πίστευε... δοκιμάζει με το δικό του modem τπτ ...οκ μου λεει κατι απο το dslam/καφάο πρέπει να είναι...φεύγει και την επόμενη στις 8:20 το πρωί τηλ. απο τους τεχνικούς στο κεντρο που ανήκω και πάλι ήθελαν να τους πω τι ακριβώς παρουσίαζε: μπλα..μπλα..μπλα ....στις 11:20 συχρόνισε κανονικά και χτυπάω ~222kb/s ....ΟΤΕ RULEZ ΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :D :D

Πρίν είχα φακιν βιβοντι και ούτε καν που είχαν ενδιαφερθεί 1 μήνα που τους παρακαλούσα να το φτιάξουν ή έστω να μου πουν τι έχει... ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Εντώ μεταξύ επειδή μεσολάβησε γνωστός για να γίνει η ενεργοποίηση αυθημερόν...σας λέω ότι ο ΟΤΕ από την ημέρα που θα πάρει την αίτηση κάνει max 15 ημέρες για ενεργοποίηση ...όλη η αργοπορία είναι ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ απο κει και πέρα!!!

Link to comment
Share on other sites

H αργοπορία είναι καθαρά από τον πΟΤΕ γιατί τον συμφέρει να μας ταλαιπωρεί, ώστε να μην προτιμάμε τους εναλλακτικούς... Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς?

Όσο για τον τεχνικό, με τόσα δις που παίρνουν από πάγια και μονάδες, τον έχεις χρυσοπληρώσει... :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.