Jump to content



κουλό...ασκηση C++


gar

Recommended Posts

Να κατασκευαστεί πρόγραμμα σε C ή C++ για την εύρεση των ριζών ενός πολυωνύμου 3ου βαθμού. Η εύρεση της ρίζας να γίνει με δοκιμή τιμών μέσα σε ένα αριθμητικό διάστημα π.χ. στο [-3000 , 3000] με βήμα π.χ. 0,1 και με προσέγγιση στο αποτέλεσμα π.χ. 0,001.

Να θεωρείται ότι ο χρήστης δίνει σωστή είσοδο για τους συντελεστές του τριωνύμου, το πάνω και κάτω όριο του αριθμητικού διαστήματος, το βήμα και την προσέγγιση (πραγματικούς αριθμούς και όχι κείμενο).

Σε C++ να χρησιμοποιηθούν οι συναρτήσεις StrToFloat και FloatToStr για τη μετατροπή κειμένου σε αριθμό κινητής υποδιαστολής και το αντίστροφο.

Παιδιά δεν καταλαβαίνω Χριστό....Ελπίζω κάποιο Τσακαλάκι να βοηθήσει την κατάσταση.

Αύριο λήγει η προθεσμία..:tomato: :tomato: :bye: :bye:

Link to comment
Share on other sites

θα καθόμουν να σε βοηθήσω αλλά έχω έξοδο. είναι γελοία πάντως άνοιξε τις σημειώσεις σου. είσαι και πατριώτης αλλά λυπάμαι που δεν μπορώ τώρα. με βάση τις συναρτήσεις δίνεις μεταβλητές βάζεις τα όρια και με void ή απλή συνάρτηση return επιστρέφεις το αποτέλεσμα ή τα αποτελέσματα και τα επεξεργάζεσαι ή τα εμφανίζεις απευθείας.

καλή δουλειά gar

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ έστω και για τα βασικά που μου έδωσες! το κακό είναι οτι το μάθημα δεν είναι τις ειδικότητάς μου αλλά επιλεγόμενο(μαύρη η ώρα που το πήρα), και γενικά δέν πάτησα και πολύ στις θεωρείες. μαύρα μεσάνυχτα και βάλε !!!τεσπα καλή διασκέδαση συντοπίτη

Link to comment
Share on other sites

Θα σε βοηθήσω μονο πολυωνύμο 3ου βαθμού είναι αυτό αχ^3+βχ^2+γχ+δ=0

Οι συντελεστές α,β,γ,δ όπως λεει εισάγονται από το χρηστη(το α δε πρέπει να είναι 0)

ριζες του πολυωνυμου ειναι οι τιμες του χ που το μηδενίζουν

Εσυ πρεπει να βαλεις μια if με συνθηκη (α*χ*χ*χ+β*χ*χ+γ*χ+δ==0) και αν η συνθηκη είναι αληθής τοτε η τιμή του χ είναι ριζα (μη ξεχασεις την προσέγγιση)

Μετά βαλε και ένα λοοπ για να μεταβάλλετε το χ . (αυτά είναι πολύ πρόχειρα δεν ακριβως ετσι αλλα αυτό είναι η αρχική ιδεα)

Link to comment
Share on other sites

ετσι είναι τα μαθηματικά μυαλα!!! ευχαριστώ Bold για την βοήθεια αλλά εγκο ειμαι βιολογο ντεν πολικαταλαβαινι πως θα τα γράψω σε μορφή C++... Κανείς άλλος?

έλα μπορούμε και καλύτερα αύριο μηδενίζομαι στο εργαστήριο αν δεν το λύσω και τα φυτούλια οι "συνάδελφοί μου" δεν βοηθάνε λίγο. είστε η τελευταία μου ελπίδα παίδες...

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολύ ειναι όντως πολύ καλό αυτό το link! αρκεί βέβαια να καταφέρω να τα περάσω σε μορφή που δέχεται η C++.

όποιος άλλος έχει καμια αντιπρόταση σε αυτή του Darksaga είμαι όλος αφτιά.

Link to comment
Share on other sites

Την ειχα κανει οταν ειχα το την C στην σχολη σαν εργασια. Θα ψαξω αλλα δεν ξερω αν την βρώ....

Το πολυονυμο λυνεται με Horner, Παραγωντοποίηση αν γίνεται ή με ευρεση οριζουσων των πινακων.

Παντως εγω το ειχα λυσει με πινακες και τις οριζουσες τους...δεν ειναι πολυ δυσκολο να το κανεις. Ειναι ο πιο ευκολος τροπος.

Link to comment
Share on other sites

Βιολογικό απθ. απλά η επιλογή αυτή είναι εντελώς ακυρη.μαθημα άλλου τμήματος σου λενε. και εγώ πήγα να το παιξω εξυπνος νομιζοντας οτι ξερω πληροφορική και πήρα αυτό οτ μάθημα.πλέον συνηδητοποίησα οτι απλά γνωρίζοντας πώσ να στήσεισ το Hardware και να κανεισ και κανα o/c δεν βοηθάει σε τπτ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.