Jump to content



ποια χαρακτηριστικά προσέχω για λιγότερη κούραση στα μάτια;


kots

Recommended Posts

κύριοι ζητώ την βοήθειά σας, γιατί με τις παλιοοθόνες που είχα ως τώρα στο πισι μου, τα μάτια μου άρχισαν να έχουν προβλήματα.

καταρχήν δεν με ενδιαφέρει το οικονομικο (όχι ότι τρέχουν από τα μπατζάκια, αλλά θα επενδύσω στην ασφάλεια των ματιών μου), θέλω να πάρω κάτι που να αξίζει, και παρακαλώ να απαντήσουν όσοι πραγματικά γνωρίζουν το θέμα, γιατί μιλάμε για την υγεία των ματιών μας.

θέλω μια οθόνη κατά προτίμηση λεπτή 19αρα wide. ας κοστίζει όσο θέλει, αρκεί τα μάτια μου να μην επιβαρύνονται. ή τουλάχιστον να επιβαρύνονται το λιγότερο δυνατό.

δουλεύω το πισι, γύρω στις δυο ώρες καθημερινά, κυρίως σε games. το πισί μου δεν κλείνει ποτέ, όταν δεν είμαι παρόν κλείνει μόνο η οθόνη από το κουμπάκι της (το αναφέρω αυτό, γιατί πρόσφατα μου κάηκε η οθόνη που είχα, και ίσως να οφείλεται σε αυτό).

παρακαλώ λοιπόν να μου πείτε τις προτάσεις σας, και τι θα πρέπει να προσέχω, όταν θα αγοράσω οθόνη. αυτό που θέλω συγκεκριμένα είναι να μου πείτε ποια τεχνικά χαρακτηριστικά να κοιτάξω, για να έχω λιγότερη κούραση κι επιβάρυνση στα μάτια.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα απο οσο ξερω δεν υπαρχει κατι το συγκεκριμενο(χαρακτηριστικο)που πρεπει να εχει η οθονη. Θα σου πω ομως μερικα tips!!!

1)Υπαρχουν κατι καλα φιλτρα για οθονες που αποροφουν την ακτονοβολια και μπορεις να τα προμιθευτεις απο καποιο μαγαζι με Η/Υ.

2)Να ξερεις οτι οι ομοι πρεπει να ειναι σχεδον στο ηψος του πανου μερους της οθονης και

3)Να μην εισαι κολλημενος στην οθονη κρατα μια αποσταση για να δεχεσαι λιγοτερη ακτινοβολια!!!!

Ελπιζω να σε βοηθησα!!!!

Καλη τυχη!!

Link to comment
Share on other sites

Το 2 δεν νομίζω να ισχύει.

Αν οι όμοι είναι στο πάνω μέρος της οθόνης τότε το κεφάλι πρέπει να κλείνει προς τα κάτω. Το ύψος των ματιών πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από την οριζόντιο της οθόνης.

Link to comment
Share on other sites

παίρνεις TFT (υπάρχουν ακόμα CRT??) που ΔΕΝ έχει ακτινοβολία και καθαρίζεις.

της χαμηλώνεις λίγο και το brightness ιδιαίτερα σε σκοτεινά περιβάλλοντα, βάζεις και μια πηγή φωτός πάντα να παίζει ιδανικά daylight κάθετα στην ευθεία που ενώνει τα μάτια σου με την οθόνη και κάνεις και διαλλείματα κάθε 20 λεπτά (λέμε τώρα... τουλάχιστον κάθε 45'-60' τράβα για ένα 10λεπτο να παίξεις με το γάτο στον κήπο -δεν έχεις γάτο?? αυτό είναι πρόβλημα :laughing: )

αν έχεις TFT και μόλις παράγγειλες γυαλιά μυωπίας ΜΗΝ ψαρώνεις με πανάκριβα φίλτρα-επιστρώσεις στους φακούς (οργανικούς) για Η/Υ, δεν χρειάζονται πλέον..

welcome-2the-club :whistling

Link to comment
Share on other sites

απο crt σε tft θα δεις μεγαλη διαφορα στο ακτινοβολια εφεκτ...οχι πια πονοκεφαλοι κλπ....απο κει και περα οπωσδηποτε χαμηλωμενη φωτεινοτητα...(τα πρωτα 10-20 λεπτα στη νεα TFT ενιωθα να ψηνονται οι βολβοι μου) και ριγμενο κοντραστ...

edit:για να μην παρεξηγησεις αυτο για τα 10πρωτα λεπτα σε πληροφορω οτι προκειται για την 226bw που ο κατασκευαστης ειχε την ΦΑΕΙΝΟΤΑΤΗ ιδεα να βαλει preset brightness 100% ............

Link to comment
Share on other sites

Ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος να το θυμασαι αυτο, πηγαινε σε εναν οφθαλμιατρο να δεις τι εχεις και μην κανεις του κεφαλιου σου, κι εγω απτο προηγουμενο καλοκαιρι αρχισα να εχω καποια περιεργα συμπτωματα και ετσι χαλασα 400 ευρω σε νουμπο tft (samsung 931c) και το μονο που απεκτησα ητανε ακομα περισσοτεροι πονοκεφαλοι, 75hz cap που ετσι χρειαζοτανε vertical sync για να μην σπαει η εικονα στα FPS ( που για μενα ακομα και σε crt το vsync προσθετει τρελο input lag ), ghosting και ας εγραφε 2ms πανω ( επισης εχω δει ghosting σε samsung 930BF και nec 1970gx που εχουν 4ms και 8ms αντιστοιχα ) input lag απο μαμα ( http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html ) και τελος ΧΑΛΙΑ χρωματα ανεξαρτητως calibration (νταξει 6bit TN panel ειχε, επρεπε να ειχα χαμηλωτερες προσδοκιες αλλα με ξεγελασε η περιγραφη της samsung και τα 5305893454809 θετικα reviews στο newegg .... )

Αυτο για την ακτινοβολια δεν ισχυει, εκτος αμα εχεις καποια ευαισθησια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα γινεις καρκινιαρης ή κατι τετοιο, εκτος απτην CRT μου πολλες φορες εκτιθομαι μπρος και και πισω απτην αναμμενη πλασμα του κολλητου μου, κλεινω και κανενα μισαωρο στο κινητο αμα λαχει και παρολαυτα αισθανομαι μια χαρα, υπαρχουν συσκευες που εκμπεμπουν πολλη περισσοτερη ΜΗ ιοντιζουσα ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια και ομως κανεις δεν παραπονιεται ......

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.