Jump to content



4x1gb χμ.. "Πως τεσταρονται??"


Recommended Posts

Χαιρετω.

μου ηρθε και το 2ο κιτακι με τις crucial 800αρες και μετα απο ενα γρηγορο σχετικα testing οπου αποδειχθηκαν και ελαχιστα καλυτερες απο το 1ο κιτ ,οποτε δεν ειχα να χασω χρονο για να βρω fail safe τασεις , ξεκινησα και με τα 4 στικακια για να δω τι/πως/ κλπ δουλεyουν μαζι...

(το συστημα ειναι ΑΜ2 με μητρικη asus m2n32 ws pro)

1η παρατηρηση : ειδα +600mb περιπου πανω στο bench του memtest που μου εκανε εντυπωση , και οχι μονο αυτο, αλλα απο 4-4-4 σε 5-5-5 με τα 4 giga δεν εχει καμια διαφορα στο bench (με τα 2gb στα 800 , απο 4-4-4 σε 5-5-5 εχανα 140-150mb)

2) το 5ο τεστ παει ,αναμενομενα αργα, μεχρι το 23% ομως!!! το υπολοιπο τεστ το βγαζει βολιδα , (οπως με τα 2gb οταν περναει το 95%) , πρακτικα σε χρονο περιπου το ιδιο με τα 2gb!!! , περιεργο και αυτο..

3)το μεμτεστ κανει allocate τα 3712mb απο τα 4096 (οσα βλεπουν και τα winxp 32bit) , δε θα πρεπε να βλεπει το μεμτεστ ΟΛΗ τη μνημη?? (και το οτι εβλεπαν τοση μνημη τα 32μπιτα παλι περιεργο μου φανηκε, η μητρικη δεν εχει καμια επιλογη για memory remap)

4)στα winxp 32 , δε περιμενα το snm να μπορει να δεσμευσει πανω απο 2gb ,οπως και εγινε , περιπου 19χχ mb δεσμευε για το τεστ , παρολα αυτα σε default ρυθμισεις (ολα auto) και τασεις, χτυπησε error!!! (δε θυμαμαι σε ποιο απο τα 4 τεστ του παντως ;/)

5) ειπα να περασω τα 64μπιτα με την ελπιδα να δει αφενος τα ΧΡ και το snm ΟΛΗ τη μνημη , και αφετερου να μπορει να τη δεσμευσει. αντ'αυτου το snm 1.9.0 ενω εβλεπε μεν ολη τη μνημη , τωρα δεσμευε ακομη λιγοτερη , 1756mb για το τεστ ,

Update : , εβαλα να τρεχει 4πλο SP2004 (στα ΧΡ 64), ωστε να ρουφηξει ολη την ελευθερη μνημη (μονο του , παρολο που του εβαζα ολη τη μνημη , πανω απο 980μβ δε δεσμευε σε καμια περιπτωση -και ετρεχα fft απο 2048 εως 32768-) και θα δω τι θα "βγαλει"..

ΑΛΛΑ επειδη το prime ποτε δε το θεωρουσα αξιοπιστο στο μεμ stressing , επανερχομαι στον τιτλο του ποστ.. ΠΩΣ θα τεσταρω με μια σχετικη βεβαιοτητα 4gb μνημης??? γιατι με τα ποιο πανω εχω απορριψει και το snm και το memtest( το οποιο πλεον το θεωρω απλως ενδεικτικο σταθεροτητας..οταν τεσταρα το 1ο κιτ με 1.875 μου περασε 17 ωρες 5ο τεστ, αλλα ηθελε για spi32 1.9 , και τελικα για snm memory 1.925... :TD: )

Link to comment
Share on other sites

@ gnzp το memory remap δε το εχει επιλογη (υποψιαζομαι οτι το εχει αυτοματα on -γιατι στο bios με τη μια ειδα 4gb , και γιατι στα xp εβλεπε 3.62gb χωρις να εχω πειραξει τπτ ( /3gb κλπ) )

το snm με χαλαει οτι δε δεσμευει πανω απο 1910-1920mb οποτε δε τρεχει σε ολη τη μνημη . (παρολο που οταν τις τεσταρα ανα 2gb , το θεωρω το ποιο αξιοπιστο απο ολα)

@ea6gka ,για τον ιδιο λογο και περισσοτερο με χαλαει και το 3dmark -δε το εχω εγκατεστημενο ουτε εδω που γραφω ουτε στο αλλο συστημα για να δω, αλλα- ,πρεπει να κανει πολυ μικρο mem usage , πολυ λιγοτερο του ενος GB

Link to comment
Share on other sites

Company of heroes, Σπυρο. Κανε μια δοκιμη.

Ανοιξε καμμια 20ρια tabs firefox, 4-5 pdf, καμμια 10ρια docs και παιξε κανα 2ωρακι company of heroes. Θα εισαι στανταρ πανω απο 2 GB.

Το παιχνιδι ειναι αρκετα ευαισθητο σε oc (κυριως) καρτας αλλα και συστηματος.

Link to comment
Share on other sites

εγω νομιζω οτι αν περναει τα 3d δεν εχει προβλημα, τουλαχ στον δικο μου 6300 φαινεται οτι αυτη η μεθοδος ειχε αποτελεσματα μιας και δεν κολλησει ποτε σε οτι και να κανει

μονο τελευταια αλλα το αποδιδω στον ερχομο του καλοκαιριου , χαμηλωσα ΜΗΖ και ολα καλα

Link to comment
Share on other sites

αφενος δε το εχω κατεβασει ακομη (εξαλλου εκτος απο cod2 αραια και που ,δε παιζω αλλα παιχνιδια) , αφετερου ειμαι με μια 6600gt μεταβατικη και δεν εχω ιδεα αν θα καταφερνει να παιζει εστω και με χαμηλες ρυθμισεις.Το καλυτερο μου (rts δεν ειναι η κανω λαθος ?:p) θα ειναι αν εχει επιλογη random map , με 2-3 pc ally μου , και αλλα 2 enemies να τρωγονται μεταξυ τους.Πριν καποια χρονια το υπερτατο stability test μου ηταν ενα map empire earth, isles με 3 vs 3 computers και εγω σε μια γωνια τουμπανιασμενος με cheats ,ωστε να μην εχω χασει μεχρι το πρωι που θα ξυπνησω:p , μου ειχε βγει "σκληροτερο" και απο prime τοτε (αλλα δυστυχως δεν κανει πολυ mem usage , ουτε μπορω να το ανοιξω σε πολλαπλα παραθυρια ;/ )

Link to comment
Share on other sites

να σου πω την αληθεια το ειχα δοκιμασει -αφου εσβησα τα 32μπιτα- και μου πεταγε out of memory μυνημα στα ΧΡ 64 , αλλα ειχα ξεμεινει οπως φανηκε με μια αρχαιολογια εκδοση :p ,την 3.0 , η 3.5 που δεησα να google-αρω με αφορμη το ποστ σου παιζει κανονικα (εστω με πολλαπλα παραθυρια του) οποτε το πρωι θα δω τι ψαρια θα εχουν πιασει..;)

TY :T:

υ.γ. > ας προσθεσει καποιος moderator το winmemtest στα tools

http://www.hcidesign.com/memtest/

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από papatsonis

να σου πω την αληθεια το ειχα δοκιμασει -αφου εσβησα τα 32μπιτα- και μου πεταγε out of memory μυνημα στα ΧΡ 64 , αλλα ειχα ξεμεινει οπως φανηκε με μια αρχαιολογια εκδοση :p ,την 3.0 , η 3.5 που δεησα να google-αρω μετα το ποστ σου παιζει κανονικα (εστω με πολλαπλα παραθυρια του) οποτε το πρωι θα δω τι ψαρια θα εχουν πιασει..;)

TY :T:

Όντως..το μόνο μειωνέκτημα είναι τα πολλαπλά παράθυρα αλλά δουλεύει άψογα... ;)

Αν όχι το καλύτερο για μεμτεστινγ...απ τα κορυφαία σίγουρα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.