Jump to content



cat 5 vs cat 6


nosader

Recommended Posts

Για να εχεις 1000 προφανως αναφερεσαι σε cat5e. Αν τα καλωδια σου ειναι καλα τοτε δεν αξιζει τον κοπο, δεν προκειται να κερδισεις κατι.

Αν θες να παρεις πιστοποιηση (π.χ για ασφαλιστικους λογους) δοκιμασε να επιδιορθωσεις την υπαρχουσα υποδομη. Ενα εμπειρος δικτυας με καταλαλληλο εξοπλισμο θα σου κανει τη δουλεια χωρις να χρειαστει να ξαναπερασεις καλωδια.

Link to comment
Share on other sites

Τα καλωδια μου γραφουν πανω cat 5...Να θεωρησω οτι δεν ειναι e?

Αν ειναι απλα 5 ειναι καταλληλα?Παντως παιζουν σε 1000 τοπικο δικτυο..

Αμα χρειαζονται αντικατασταση οπως το περιγραφω δεν ειναι καλο να βαλει κανεις cat 6?

Βenchmark για να μας δειξει τις ταχυτητες του δικτυου εννοω οχι πιστοποιηση...

Link to comment
Share on other sites

Αν οι καρτες σου λενε ως ταχυτητα συνδεσης το Gbit τοτε ειναι 5e. Το απλο 5 παιζει μεχρι 100mbit. Στην πραξη ακομα και τα 100mbit για εναν απλο χρηστη ειναι εξωφρενικη ταχυτητα. Οι ταχυτητες μεταφορας περιοριζονται απο τους δισκους, τoν διαυλο pci ή pci-e δεν μπορουν να γεμισουν - μπλοκαρουν την καρτα δικτυου. Δεν εχει νοημα να τρεξεις benchmark, αλλα αν το θελεις σωνει και καλα δοκιμασε το sandra. Στην πραξη θα δεις ποσα mb/s μπορει να στειλε το συστημα δισκος-pci-southbridge στην καρτα δικτυου.

Link to comment
Share on other sites

Για ποσους Η/Υ μιλαμε και πια ειναι οι τοπολογια του δικτυου? Τα switch ειναι 1000ρια?

Τα πραγματα ειναι σχετικα απλα αν ο εξοπλισμος σου υποστηριζει 1gbit. Tοτε το καλωδιο πρεπει να ειναι cat 5e ή 6. Aν τα switch ειναι κατοσταρια ισως αυτα να σου περιοριζουν την ταχυτητα σε περιπτωση που απαιτηται μεγαλυτερο bandwidth.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.