Jump to content


Ευκολος καθαρισμος waterblock!


isaios

Recommended Posts

Χρησιμοποιηστε απλη οδοντοκρεμα για να καθαρισετε-γυαλισετε τα waterblocks σας.Κανει καλη δουλεια με ελαχιστο κοστος οπως καταλαβαινει καποιος.Βαζετε μικρη ποσοτητα σε ενα πανι και τριβετε την επιφανεια του block.Επαναλαμβανετε τη διαδικασια οσες φορες χρειαστει μεχρι να φυγει ολη η μαυριλα του χαλκου.Στη συνεχεια καθαριζετε καλα το block με ασετον,βενζινη,οινοπνευμα κτλ.Αυτο το θυμηθηκα απο τον στρατο οταν γυαλιζαμε τις εγγραφες των ζωνων!

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάποτε μια ψύκτρα χάλκινη που μετά από καιρό μαύρισε και θάμπωσε από κάτω, πράγμα φυσιολογικό. Μετά από συμβουλή του φάδερ, έριξα λίγο ξύδι σε ένα βαμβάκι και έτριψα την επιφάνεια. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η επιφάνεια έγινε όπως ήταν μόλις αγόρασα την ψύκτρα... :T:

Link to comment
Share on other sites

με την οδοντοκρεμα παντως δουλεψε στο δικο μου μπλοκ..

καλυτερα ομως να τριψετε με καμια οδοντοβουρτσα, με πανι-χαρτι-βετεξ κανει πιο πολυ ωρα να καθαρισει

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 22:44]

Κάνει και το Μπαλσάμικο για τρίψιμο????? Μόνο τέτοιο έχω στο σπίτι τώρα:hehe:

:p Μια χαρά κάνει...!

Σοβαρά, πάντως, κάνει δουλειά το ξύδι... Ως γνωστόν από τη χημεία Α' λυκείου, οξύ με μέταλλο αντιδρά... Επομένως θα κάνει τη δουλειά που θέλουμε...

Link to comment
Share on other sites

Καπου στο φορουμ ειχα διαβασει για την κετσαπ και οταν το δοκιμασα πραγματι καθαρισε το μπλοκ (εσωτερικα),απ εξω απλα αλοιφη για νικελωμα και μετα σκουπισμα με βενζινη καθαρισμου για να φυγει το προστατευτικο στρωμα που κανει η αλοιφη (στην κατω μερια μονο για να μην παιζει το ρολο μονωτη στην θερμοαγωγιμη)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το είχε κάνει ο άθλιος χημικός και ισόβειος λινουξάς sotiris....:p

Είχε ανοίξει τα μπλοκ και τα είχε γεμίσει κετσαπ. Και νομίζω ότι είχε γίνει και δουλειά:T: Μικρομαυρίλες και άλατα είχαν μείνει και αναζήτησε άλλη μέθοδο πιο δραστική.

Βέβαια μπορεί να θυμάμαι και λάθος και να τον "εκθέτω" ασκόπως:hehe:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.