Jump to content



Otenet και p2p.Ξαφνικο προβλημα!


Vadergr

Recommended Posts

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα...

Δεν μπορω πλεον (εδω και 3-4 μερες) να εχω ουτε καν μετριες ταχυτητες σε torrent (ακομα και απο private trackers με 100seeders/5leechers, δεν φταινε τα torrent).

Εχω προβλημα και με connections.Δεν μπορω καν ν ακανω upload σε αλλους.Δεν συνδεεται κανενας.Οι ρυθμισεις στο router δεν αλλαξαν ,εχω την ιδια port ανοικτη στο ρουτερ που χρησιμοποιει ο torrent client αλλα μετα κανοντας test τhn πορτ μου βγαζει το προγραμμα οτι ισως να ειναι μπλοκαρισμενη!Αυτο και με το mtorrent 1.6.0.1 αλλα και με το azureus 2.5.0.4.

Επισης ενας tracker μου εστειλε pm οτι ισως εχω προβλημα με το ΝΑΤ διοτι αλλιι δεν συνδεονται μαζι μου (αυτο που μου συμβαινει, αλλα τοτε συνδεομουν με αλλους και οι αλλοι μαζι μου).

Τι εχει γινει ρε παιδια?Τι μπορω να κανω?

Πως ρυθμιζω το ΝΑΤ?

Να πω οτι το ρουτερ (9107) ηταν ρυθμισμενο απο τα ΧΡ και τωρα εχω vista χωρις να αλλαξω απολυτως καμμια ρυθμιση ουτε σε αυτο αλλα ουτε και στα vista.10 μερες παντως με τα vista μια χαρα ημουν.Δεν νομιζω οτι φτιανε αυτα.

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

Link to comment
Share on other sites

Ίδιο router, ίδιος πάροχος, ίδιο πρόβλημα ακόμα και σε torrent με 9000 seeders, εδώ και μια βδομάδα!!! Μάλλον πρόκειται για κόφτη της εταιρείας. Bλέπει η εταιρεία τί κατεβάζεις και κατά βούληση σου περιoρίζει το bandwith...

Για portforwarding, ορίστε απευθείας Link για το 9108 (ίδια διαδικασία με το 9107) ανάλογα με την εφαρμογή:

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/USRobotics/9108-SureConnect/9108-SureConnectindex.htm

Αυτό που σου λέει ο GeorgeVasil, περί encryption, είναι ένας τρόπος να μη βλέπει ο πάροχος

(αλλά και ο οποιοδήποτε άλλος) αυτά που κατεβάζεις...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 22:19]

Ίδιο router, ίδιος πάροχος, ίδιο πρόβλημα ακόμα και σε torrent με 9000 seeders, εδώ και μια βδομάδα!!! Μάλλον πρόκειται για κόφτη της εταιρείας. Bλέπει η εταιρεία τί κατεβάζεις και κατά βούληση σου περιoρίζει το bandwith...

Δεν νομιζω να ειναι αυτο ....

Εδω με 1mbit συνδεση απο την οτενετ κατεβαζω με 110-105 συνεχεια

Και αυτες της μερες εχω κατεβασει αρκετα ....

Οποτε αλλου ειναι το προβλημα ;)

Link to comment
Share on other sites

’λλο εννοώ. Πχ κατεβάζεις μια καινούργια ταινία σε screener! Ε, τότε σε κόβει για να αποθαρρύνει την πειρατεία. Αν πάς να κατεβάσω drivers από nvidia.com πιάνω μέγιστη ταχύτητα κανονικά και με το νόμο!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε είπες ότι άλλαξες σε Vista και δεν έκανες καμία ρύθμιση! Μήπως θα έπρεπε να ρυθμίσεις την κάρτα δικτύου σου σε μια συγκεκριμένη static ip;;:blink: Διότι τώρα ο Router μπορεί να δίνει αυτόματα άλλη ip από αυτή για την οποία είναι ρυθμισμένο το portforwarding και το firewall του Router σου!!

Πάντως αν ισχύει αυτό με τον πάροχο (γιατί κια εγώ είχα πολύ χαμηλές ταχύτητες για κάποια περίοδο παλιά) είναι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! :mad: Πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στον συνδρομητή-πελάτη!! Ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους να πάρουν καλύτερο εξοπλισμό για να αντέχουν στην αυξανόμενη ζήτηση για dsl συνδέσεις, τόσα λεφτά έχουν βγάλει στον ΟΤΕ τόσα χρόνια που ήταν μονοπώλειο!! Η forthnet ήδη βγάζει 24Mbps με δωρεάν αστικές, υπεραστικές με 40 ευρώ! Δεν ξέρω αν σηκώνουν και καταγγελία (στο ΙΝΚΑ π.χ.) τέτοιου είδους πρακτικές!!:TD:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Saber_Rider

Πάντως αν ισχύει αυτό με τον πάροχο (γιατί κια εγώ είχα πολύ χαμηλές ταχύτητες για κάποια περίοδο παλιά) είναι το λιγότερο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! :mad: Πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στον συνδρομητή-πελάτη!! Δεν ξέρω αν σηκώνουν και καταγγελία (στο ΙΝΚΑ π.χ.) τέτοιου είδους πρακτικές!!:TD:

καμμια καταγγελια , οι ταχυτητες δεν ειναι εγγυημενες

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 00:58]

καμμια καταγγελια , οι ταχυτητες δεν ειναι εγγυημενες

Δεν είπα πως οι ταχύτητες είναι εγγυημένες (αν και θα έπρεπε)! Αλλά σύμφωνα με αυτό που λέει πιο πάνω ο kunoobidi (έστω και αν δεχθούμε ότι σε μια 1024 σύνδεση η πραγματική ταχύτητα μια συγκεκριμένη ώρα είναι 700 π.χ.) είναι απαράδεκτο να σου κόβει ο οτε κι άλλη ταχύτητα για συγκεκριμένη απαιτητική εφαρμογή (στην περίπτωση μας τον torrent client).

Ναι, αυτό ίσως και να σηκώνει καταγγελία!:mad: Επειδή αυτοί είχαν τόσο καιρό καλομάθει να κλέβουν τον Έλληνα δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να το ανεχόμαστε για πάντα! :wall:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 01:11]

πως θα το αποδειξεις ?

Αυτό φίλε είναι μια άλλη ιστορία! Ούτε νομικός είμαι, ούτε σχετικός με δίκτυα για να το αποδείξω, ούτε και αρμόδιος! Και ούτε ξέρουμε καν αν ισχύει, μια υπόθεση κάναμε για το πρόβλημα του φίλου Vadergr!

Σε άλλες χώρες νομίζω πως μια καταγγελία σε αρμόδιο φορέα (δεν ξέρω ποιό είναι αυτός) που να μπορεί να το αποδείξει ίσως και να έβαζε εμπόδιο σε τέτοιου είδους πρακτικές!

Αλλά απ' όσο το κόβω αφού στην Ελλάδα ζούμε δεν πρόκειτε να γίνουν και πολλά, πόσο μάλιστα όταν θα είναι εναντίον του ΟΤΕ!:mad:

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να επισημαίνουμε και να κατακρίνουμε τέτοιου είδους πρακτικές σε σχετικά fora!

Link to comment
Share on other sites

θα στρωσει... ξεκινα τηλέφωνα στην οτενετ και στειλε mail με κοινοποίηση στην εεττ

το ιδιο ειχα τραβηξει και εγω πριν καμια 20αρια μερες.

τους επερνα καθε μερα τηλεφωνο και αρκετα μαιλ στα οποια δεν απαντησαν αλλα τελικα η γραμμη επανήλθε στα κανονικά της επιπεδα και στον αλλο κοφτη στα 100k

ps. το δικο μου ηταν καθαρα κοφτης γιατι με demo επιανα max ταχυτητες στο ιδιο αρχείο. και με οτενετ σε ftp και http επιανα max ταχυτητες μονο σε p2p ετρωγε φρικη

Link to comment
Share on other sites

αν δεν ξεμπουκωσει το ΔΣΛΑΜ δεν προκειτε να γινει τπτ. στειλε οσες διαμαρτυριες θες, το θεμα εχει εξαντληθει στο εξειδικευμενο φορουμ και δεν βγαζεις ακρη. θα ξεμπουκωσει σε καποια φαση ομως στο ΟΤΕ , αργει αλλα το κανει.

Link to comment
Share on other sites

Το αυτό... υπομονή και θα στρώσει. Και εγώ τα ίδια πριν μερικούς μήνες και τελικά έστρωσε μόνο του. Για να σιγουρευτείς, δες αν σου κάνει τα ίδια σε ώρες με ελάχιστη κίνηση.

Κάνε και κάνα reset το router αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.