Jump to content



Είναι άραγε αξιόπιστα τα DVD Quality Checks?


panos68

Recommended Posts

Καταρχας χαιρετω οποιονδηποτε διαβαζει αυτο. Εχω ενα P4 στα 3.2 Northwood με 1 GB μνημη και γενικα καλο configuration. Η απορία μου είναι η εξής¨: Γιατί όταν κάνω έλεγχο ποιότητας (με το Nero CD-DVD Speed) στα DVD μου (Thats ή Ταyo ή άλλες επωνυμες μαρκες) τα οποία έχω γράψει με Nero 7.8.5.0 κάποιες φορες βγαζει φοβερά αποτελέσματα (2-3 PI Failures Max) ενώ άλλες βγαζει 20-30 PI Failures - Μιλάμε για το ίδιο δισκάκι. Μάλιστα παρατηρώ το εξής: Οταν εχω φτιαξει νεο συστημα με format κτλ στην αρχή όλα τα δισκάκια τα βγαζει μελι-γάλα . Μετα απο κανα 2-3 μέρες και χωρις λόγο αρχιζει να βγάζει ανεβασμενα PI Failures σε DVD που πρίν εβγαζε 2-3 ΜΑΧ. Είναι άραγε αξιόπιστο το συγκεκριμενο προγραμμα (Nero CD-DVD Speed)?

Τέλος τι παίζει με τα ASPI ?(εγκαθιστω τα 4.6 που λένε οτι είναι ΟΚ αλλά δε βλέπω διαφορά) Παιζουν ρόλο στη ποιότητα εγγραφής? Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιοδήποτε σχόλιο.

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω να σου απαντήσω σε τεχνικό επίπεδο, πάντως ξέρω ότι σε κάθε οπτικό δίσκο ούτε τα μισά απ΄ όσα γράφεις δεν είναι data. Μεγάλο τμήμα της χωρητικότητάς του είναι correction bits και τα errors που βλέπεις είναι αποδεκτά και αναμενόμενα. Όσον αφορά τη μακροβιότητα των οπτικών δίσκων, (όταν αυτοί φυλάγονται κανονικά και δεν ταλαιπωρούνται), έχω δισκάκια backup από το 1999 και διαβάζονται κανονικά χωρίς προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

εχω ακόμη δισκάκια από το 96 γραμμενα με το φοβερό yamaha scsi cd-r ταχύτητας χ2

όλα φυλαγμένα σε μέρος σκιερό και δροσερό μέσα σε κουτάκια κτλ

τα οποία βέβαια μπορεί ούτε ένα αρχείο να μην μπορεί να διαβαστεί

για πρόχειρα backup οι οπτικές συσκευές είναι οκ αλλά για σοβαρά backup κάθε λίγο καιρό καλού κακού τα ξανά γράφω, κάπου είχα διαβάσει ότι ο χρόνος ζωής των cd dvd είναι 10 χρονιά κάτι που το εχω επιβεβαιώσει πρακτικά για διαφορές μαρκες cd-r

όποιο aspi και να εγκαταστήσεις ο nero έχει δικό του aspi οπότε χρησιμοποιεί το δικό του

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.