Jump to content


Πρόβλημα χ1950 pro 512 ati


jon

Recommended Posts

Ειχα μια 6800 ultra asus την εδωσα και πηρα χ1950 pro της ati .

Προσπαθω να καταλαβω τη φταιει η ειναι ιδεα μου αλλα τωρα με χτυπα η οθονη σαν οταν εχεις χαμηλα τα herts . Απο ρυθμισεις πιστευω οτι τα εχω κανει ολα δεν μου εχει διαφυγει κατι.

Μηπως εχει προβλημα το hardware?

Oταν αλλαζω απο το software της ati ta herts και τρεχω το 3d mark ta herts πεφτουν με αυτα των windows αφου σταματησω το 3d mark dηλαδη τα ειχα 100 πεφτουν στα 85

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας δες αν ειναι καλα κουμπωμενη η καρτα στη μητρικη (καμμια φορα παιζει κι αυτο), μετα δες αν ειναι καλα βιδωμενο το βυσμα της οθονης στην καρτα και τελος ελεγξε στα ποσα Hz παιζει η οθονη σου τωρα που αλλαξες καρτα. Ισως να εχει πεσει στα 60. Συνηθως απο ιδιοτητε οθονης --> Ρυθμισεις --> Για προχωρημενους --> Οθονη στις ρυθμισεις οθονης γραφει κατω την συχνοτητα. Βαλτην 100 ή 85, ο,τι αντεχει η οθονη σου (αναλογα και με την αναλυση).

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτη "φταιει". Πρεπει να κανεις unlock τα refresh rates. Δυστυχος δεν εχω πλεον την οθονη που εχεις και εσυ στην κατοχη μου και δεν θυμαμαι ακριβως πως το εκανα.

Πρεπει απο την μια να απενεργοποιεισεις το DCC αν θυμαμαι καλα απο το control panel της καρτας γραφικων και να βαλεις χειροκινητα τη μεγιστη αναλυση και refresh rate που υποστηριζει η οθονη. Δηλαδη 2048×1536 και Refresh 160 ( δεν χρειαζεται παραπανω) και μετα με καποιο εργαλειο ( Ati tray tools , reforce) κλειδωνεις τα Mhz που θες.

Στο περιπου ετσι ειναι η διαδικασια.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βλέπει κανονικά την οθόνη σου και σου κρύβει αναλύσεις και rr (πράγμα απίθανο για παλιά οθόνη) είναι πολύ εύκολο να το τσεκάρεις (πχ από το menu της Οθόνης κοιτάς σε τι rr δουλεύει όταν σου φαίνεται η εικόνα να τρέμει).

Στην περίπτωση αυτή κατέβασε τον driver της οθόνης σου από το site του κατασκευαστή.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να κατεβάσεις το ati tray tools και στα display options, να ψάξεις και να απενεργοποιήσεις το ddc και μετά να ενεργοποιήσεις το refresh lock και να ορίσεις για τις επιμέρους αναλύσεις που χρησιμοποιείς τα επιθυμητά refresh rates, πάντα εντός των προδιαγραφών της οθόνης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.