Jump to content



Auto Folder Type Recognition


mariosalice

Recommended Posts

How to Enable - Dissable Auto Folder Type Recognition.

Τα Vista αναγνωρίζουν αυτόματα το περιεχόμενο των directories που ανοίγουμε και ρυθμίζουν αυτόματα τον τρόπο που φαίνονται.

Αν δεν μας αρέσει αυτή η αυτόματη ρύθμιση και θέλουμε να ρυθμίζουμε μόνοι μας τον τρόπο που φαίνεται κάθε directory που ανοίγουμε, μπορούμε να το κάνουμε προσθέτοντας τα παρακάτω στη registry.

@REG ADD "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell" /t REG_SZ /v FolderType /d NotSpecified

Για να επαναφέρουμε τον αυτόματο τρόπο εμφάνισης με αυτόματη αναγνώριση του είδους των αρχείων που έχει ένα directory, σβήνουμε την παραπάνω προσθήκη, με την εξής εντολή.

@REG DELETE "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders" /f

Τα αρχεία που έχουν κατάληξη .cmd λειτουργούν όπως τα παλιά αρχεία δέσμης .bat.

Έτσι τα παραπάνω μπορούμε να τα αυτοματοποιήσουμε ως εξής.

Φτιάχνουμε ένα αρχείο autodirs.txt, αντιγράφουμε τα παρακάτω και το μετονομάζουμε σε autodirs.cmd. Το νέο αρχείο εκτελείται με διπλό κλικ.

Στο παρακάτω παράδειγμα σβήνονται επιπλέον όλες οι αυτόματες ρυθμίσεις εμφάνισης όσων Directories έχουμε ήδη ανοίξει και γίνεται επανεκκίνηση για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

@REG DELETE "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags" /f 
@REG ADD "HKCU\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell" /t REG_SZ /v FolderType /d NotSpecified
@SHUTDOWN /l

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.