Jump to content



Company of Heroes & X2900xt


Wizard!

Recommended Posts

Παραθέτω εδώ το μήνυμα του Σπύρου, γιατί πιστεύω ότι εκτός από εμένα θα πρέπει να απαντήσουν κι άλλοι, κι επίσης, καλό είναι η γνώση να διαδίδεται. Δεν περιέχει κάποια προσωπική πληροφορία, κι έτσι θεώρησα ότι δε θα τον πειράξει.

Φίλε μου wizard καλημερα

έβαλα το patch 1. 7 στο Company of Heroes, έτσι για να πάρω μια ιδεα τι παιζεται αλλά μάλλον μου δημιουργησε προβλημα.... Ενώ αρχικά όταν ενεργοποίησα τα dx10 shadows, φόρτωσε κανονικά, ήταν εντελώς unplayable με 13-17fps και σε ορισμένα σημεία του χάρτη υπήρχαν μεγάλα μαύρα τετράγωνα. Σε δύο λεπτά με πέταξε έξω στο desktop σε παράθυρο για να στείλω το πρόβλημα στην Relic, που όμως δεν μπορώ να κλείσω παρά μόνο μέσα από τον taskmanager. Ξαναξεκινώντας το παιχνίδι, σε ένα save ενώ δείχνει να φ ορτώνει κανονικά στο press a key με πετάει έξω στο ίδιο παράθυρο....

Ξέρεις γιατί μπορεί να το κάνει αυτό; Σε dx10 δεν παίζεις και συ με την 2900;

Σε τι ανάλυση τρέχεις το παιχνιδάκι;Εχω Dell 2407, θα πρέπει να παίζω στην native ανάλυση 1900χ1200 όλα τα παιχνίδια; Αν ναι σε τέτοια αναλυση χρειάζεται το AA;

Eχω Q6600-3,2ghz με 2GBRam και Χ2900ΧΤ ; ΑΤΙ overclccking γίνεται μέσω του ATI Tray Tool; δεν κλοκάρεται χωρίς την 8pin τροφοδοσία; Υπάρχει adaptoras 6πιν-8πιν (ξέρω ότι υπάρχει moda με δύο καλωδιάκια αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτά και το ψιλοφοβάμαι κιολας);

Επιλέγοντας αυτόματα τα settings μου βάζει τα shadows, texture details και κανα δυο αλλα στο medium(!) ούτε καν high και έχοντας επιλογή ultra!

Θα ήθελα, αν ήταν ευκολο να ποστάρεις φώτο με τα settings που το έχεις και τρέχει απροβληματιστα; minFPS;

Ξέρω ίσως σου φαίνονται επιπέδου junior οι ερωτήσεις μου αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε από τους πιο εμπειρους.

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σου .

Αν δεν ξαναμιλήσουμε σε εύχομαι καλές διακοπές....

Σπύρος

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν έχω κάνει μετρήσεις με το DX10 αλλά σε αυτό που τρέχει από μόνο του, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Θυμάμαι ότι το min ήταν κάπου στα 10fps και το averege περίπου 30fps. Αυτό όμως με τη Hardware υποστήριξη, όταν με το καλό έρθει το WDDM2.0 θα είναι στα Χ7 όπου τα min θεωρητικά θα είναι πάνω από 70fps.

Τις μετρήσεις τις είχα κάνει με τον 7.4 οδηγό, που ήταν ο πρώτος αν θυμάμαι καλά και σίγουρα όχι ο καλύτερος. Με τον 7.6 δεν έχω παίξει καθόλου, γιατί κόλλησα με το GRAW2 και δεν έχω παίξει τελευταία.

Εγώ έχω 21" που η native ανάλυση είναι η 1600Χ1200 κι εκεί το παίζω. Κάποια άλλα, όπως το GRAW2 τα παίζω στο 1280, και τα δικά μου ματάκια δε βλέπουν πρόβλημα. Ίσως να φταίει το ότι έχω ΕΙΖΟ.

Το ΑΤΙ tool δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου. Βαριέμαι να κάνω o/c στην κάρτα γιατί θέλει αρκετό ψάξιμο. Για adaptor 6->8 ψάξε για posts του tofozif1

Εικόνα με τις ρυθμίσεις το απόγευμα αν είναι, γιατί τώρα είμαι στο γραφείο :)

Link to comment
Share on other sites

Με το patch δεν παίζει καλά σε DX10 ούτε και με 8800Ultra σε SLI, είναι πάρα πολύ βαρύ. Πρέπει οπωσδήποτε να βγουν ή καινούριοι drivers ή να κάνει κάποια πράγματα που μας υποσχέθηκε η MS για κάτι WDDM πρωτόκολλα... :D

Link to comment
Share on other sites

έχουν βγει και οι νέοι drivers της ΑΤΙ 7.7.... το απόγευμα θα τους βάλω να δούμε. Θα δω μήπως έχει γίνει corrupted τα saves και μπορέσω να το ξεκινήσω το 5ο mission Μontebourg από την αρχή στο campaign

Πάντως αναφορικά με την ανάλυση 1900χ1200 και disabledAA, Να ρίξω την ανάλυση και να το ενεργοποιήσω ή να το αφήσω ως έχει; Περιμενω τα setting σας να δω συκριτικά που βρισκόμαστε ωστε να δω τι γίνεται σε αντίστοιχα pc και να ρυθμίσω το παιχνίδι να είναι playable (min30fps).

Σημείωση: Υπάρχει αυτή η μανία να αγοράζουμε το καινούργιο state of the art εξοπλισμό και στα Settings να τα φουλάρουμε όλα τέρμα δεξιά για να μην χάσουμε ούτε ένα εφέ, χάνοντας όμως την ουσία ....που για μένα τουλάχιστον είναι να βυθιστούμε μια ωρίτσα (τόσο μου επιτρέπει η καθημερινότητα) στο gameplay.... Μακάρι όμως οι gamedevelopers να αφιέρωναν περισσότερο χρόνο στο σωστό προγραμματισμό των παιχνιδιών!

Link to comment
Share on other sites

Μα όχι! Δεν είπα αυτό. Ούτε για εμένα είναι. Εδώ δε θεωρώ juggy το 1280 που έχει και μεγαλύτερη κουκίδα. Απλά δε μπορώ να ξέρω πως το βλέπει ο άλλος στη δική του οθόνη ή ποιά είναι τα standards του :) Εγώ για παράδειγμα θεωρώ τις Samsung πολύ υποδεέστερες των Εizo και ας έχουν το ίδιο panel. ’λλοι τις βλέπουν ίδιες ;)

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με το Company of Heroes συνεχίζεται....ενώ παίζω κανονικά (περίπου για 10 λεπτά) με πετάει έξω στα windows, ενώ στο τελευταίο save που έχω προλάβει να κάνω κατι γίνεται και όταν ξαναφορτώνω το παιχνιδάκι, στο press any key με πετάει έξω... Στιγμιαία βλέπω στο memory utilization στα gadgets των Vista 199x/2000MB!!!!! Memory overun ή leak δεν ξέρω αλλά γιατι να το κάνει αυτό.??

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον όπως αναφέρει ο vasot στο thread της ΑΤΙΧ2900ΧΤ την πατήσαμε με τους Catalyst 7.7....

http://www.tweaktown.com/articles/1145/8/page_8_final_thoughts/index.html

An even bigger issue we had with the drivers was the constant random crashing when starting COH.

We wouldnt recommend these drivers to someone we didnt like, we dont know whats going on this month but the AMD driver gods have not been nice to us.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Wizard! [24-07-2007 14:38]

Αν δε σου προσφέρει κάτι απαραίτητο ο 7.7, βάλε 7.6...

quote:Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 10:02]

Δοκίμασες να το απενεργοποιήσεις το γκατζετοτέτοιο?

Λοιπόν φίλε μου wizard καταρχάς πέρασα τους 7.6..... Πάλι όμως τα ίδια και με τους 7.6. Με πέταγε έξω, λιγότερο συχνά από τους 7.7 και τα saves φόρτωναν κανονικά..

Η λύση, για την μια ωρίτσα που έπαιξα απροβλημάτιστα ήρθε απενεργεποιώντας την gadget sidebar....

Link to comment
Share on other sites

Παιδια αν σας ειναι ευκολο μπορει καποιος να μου πει τι ειναι το gadjet...ktl ?

ειμαι δουλεια τωρα και ειναι δυσκολο να ψαξω...Η καποιο λινκ βρε παιδια..

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.