Jump to content



Τις πταιει?


deninho

Recommended Posts

Καλησπερες παιδες. Υπαρχει προβλημα με το πισι (5ετιας) μιας φιλης. Εκει που ελειτουργουσε κανονικα της μυρισε καμμενο, οποτε το εκλεισε ασαπ. Μετα που πηγε να το ξανανοιξει, μολις εφτανε να φορτωσει τα παραθυρια (και σε σεϊφ μοουντ), εκανε επανεκκινηση. Επειδη υποπτευθηκα τροφ την εστειλα για καινουριο. Ομως, με το καινουριο δεν ξεκιναει καθολου (2 στις τοσες, εκανε να ξεκινησει το ανεμιστηρι αλλα δεν). Και, πλεον ουτε με το παλιο ξεκιναει. Ερχομαστε λοιπον στο ερωτημα της επικαφαλιδος: τις πταιει? Εχουμε καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Για πες τα specs του pc όπως επίσης και ποιο ήταν το παλιό τροφοδοτικό αλλά και το καινούριο ! (Το τροφοδοτικό η φίλη σου το εγκατέστησε ?! :p )

Υποθέτω ότι όλες οι συνδέσεις είναι σωστές έτσι ? Μήπως είναι πρόβλημα γείωσης ? Εξω από το κουτί παίζει η δεν δοκίμασες ?

Link to comment
Share on other sites

Αν ημανε εκει, θα ηταν πιο απλα τα πραγματα.. Τωρα, απο τα σπεκς, δεν ξερω και πολλα. Απλα ξερω οτι ειναι ΑΜΔ (τι υπηρχε τοτες?), με δυο ντιμ μνημης, ενα σκληρο και ενα οπτικο ντραιβ. Καρτα γραφ δεν ξερω (σιγουρα οχι θηριο), και η μητρικη μια της γιγα. Ξερω δε βοηθαω πολυ...

Το τροφ το τσιφτεκ το 500αρι. Κατι μου ειπε για ενα ασπρο καλωδιο απο το 24πινο, οτι δεν υπαρχει (κατι της ειπανε για αυτο στο πλαισιο, για αυτο και το ειδε-τι ρολο βαραει?)

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ προφανώς έχει 20πινο η μητρική. Το θέμα είναι αν έβαλε το άλλο 4πινο.

Πες της να δώσει λίγη βάση στην εγκατάσταση. Αν δεν ανοίγει πάλι... με γεια τον υπολογιστή, με τόσο παλιό μηχάνημα δε βρίσκεις άκρη... ανταλακτικά ούτε για πλάκα.

Λογικά έχει κάποιον από τους πρώτους athlon xp palomino. Socket A και μητρική με το VIA KT266A.

Link to comment
Share on other sites

καποιες υλοποιησεις απο Abit κυριως ειχαν 4πινη τροφοδοσια.

το πιο πι8ανο ειναι να τα εχουν παιξει οι πυκνωτες της μητρικης οπως ειπε και ο Dark αλλα σε κα8ε περιπτωση 8εωρω πως αν δεν δεις εσυ ο ιδιος με τα ματια σου απο κοντα το PC δεν 8α μπορουμε να ξερουμε.ειναι πολυ πι8ανο να εχει κανει καποιες λα8ος συνδεσεις και να προκαλειται βραχυκυκλωμα.

στην τελικη δεν εχει μια ψηφιακη να σου στειλει μερικες φωτογραφιες για να δεις τι παιζει εαν ειναι τοσο δυσκολο να κανεις επι τοπου νεκροψια εσυ ο ιδιος?

Link to comment
Share on other sites

Ουτε εγω θυμαμαι να ειχανε τοτε 4πινο οι μητρικες, αλλα το να κανει πως ξεκιναει για μισο δευτ/λεπτο και να κλεινει, ειναι κλασσικο του 4πινου. 4πινο υπαρχει απο την εποχη Ρ4 s478 (ισως ΚΑΙ s428) οποτε μπορει να σε πιανει "χρονικα" στον athlona.

Απο τα πρωτα παντως που γραφεις, παιζει πολυ δυνατα να εχει καει και κατι πανω στην μητρικη οπως λεει ο dark.

Link to comment
Share on other sites

@ταζ: αν θυμαμαι καλα σβηνει το πισι αν ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξ

@τρελομερμυγξ: και να ειχε ψηφιακη δε θα εβλεπα τπτ γτ δεν εχω πισι εδω, αλλα μπαινω απο το κινητο. Για τις λαθος συνδεσεις λιγο δυσκολο, δεν ειναι ντιπ ασχετη

@ολ: Επειδης ο κομητας και ο σλν βαζουν στο παιχνιδι και το μοιραιο, ενα πισι για χρηση γραφειου ποσο παει αυτην την εποχη? Οσο πιο φτηνο (εχω 20+ μερες που δεν ξερω τπτ, οντας σε διακοπες)

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν ξεκινάει καθόλου και μύρισε καμμένο, κοίταξε καθόλου στην υποδοχή του βύσματος της τροφοδοσίας πάνω στην M/B, μήπως απο βραχυκύκλωμα έχει γίνει τίποτα και έχει καεί;

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει τπτ καμμένο (εμφανώς) πάνω στην μητρική, αλλά επίσης δεν υπάρχει και κάποιο 4πινο για την επιπλέον τροφοδοσία. άρα προφανώς έχει πρόβλημα η μητρικη;;;

Ιφ σόου, θέλω την άποψή σας για σύστημα (μητρική-με ενσωματωμένη vga, επεξεργαστής, μνήμη) με κόστος ως 250:

έχω το εξής στο νου μου:

Abit F-I90HD - 70e

Intel Core 2 Duo 4400 - 100

2* teamgroup 1gb ddr2 667 - 2*34 (68e)

Συνολικό κόστος 238ε

Έχετε κάποια αντίρρηση ή να προτείνετε κάτι διαφορετικό;;;

ΥΓ είχα κι ένα συστημα βασισμένο σε ΑΜΔ αλλά θεωρω ότι δεν αξίζει η διαφορά στην τιμή (4ε)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.