Jump to content



πρόβλημα αποσυνδεση της τοπικης συνδεσης


vasi

Recommended Posts

έχω δυο υπολογιστές συνδεόμενους στο LinkSys WAG54G , και έχω κάνει

ένα δίκτυο για κοινή χρήση αρχείων μεταξύ τους . Στον πρώτο υπολογιστή έχω λειτουργικό τα vista με ελεγκτή Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet , στις ιδιότητες για προχωρημένους έχω βάλει (10mbs πλήρως αμφίδρομη) τιμή στην ταχύτητα και αμφίδρομη λειτουργιά για να δουλέψει το ads , διαφορετικά δοκίμασα με 100mbs αλλά δεν δουλεύει , με κάνει επανακινηση κάθε δέκα δευτερόλεπτα η σύνδεση με αποτέλεσμα να μην δουλεύει , στην κατάσταση της τοπικής σύνδεσης , έχω την συνδεσιμότητα IPN6 περιορισμένη .Το ίδιο αντιμετωπίζω και στον δεύτερο υπολογιστή με λειτουργικό XP και κάρτα δικτύου ( LEVEL ONE GNC-0105T GIGABIT LAN ) που αγόρασα πρόσφατα, για το πρόβλημα αυτό και με την ενσωματωμένη lan στην μητρική .

Link to comment
Share on other sites

Τα καλώδιά σου έχουν πρόβλημα, αν παίζουν με 10Mbps full duplex και όχι με παραπάνω. Αυτό κανονικά το αφήνεις στο auto και βρίσκει από μόνο του το μέγιστο εφικτό ρυθμό μετάδοσης, ο οποίος στην περίπτωσή σου θα είναι 100Mbps μιας και το modem-router σου δεν πιάνει gigabit. IPv6 δε σου χρειάζεται προς το παρόν, βγάλε το εντελώς.

Link to comment
Share on other sites

Είναι εξίσου πιθανό, αν και το οτι το επηρεαζει η ταχυτητα, δειχνει μαλλον καλωδια. Εξαερίζεται σωστά γιατί πολλές φορές υπερθερμαίνονται και κολλάνε τα ρουτερακια.

Link to comment
Share on other sites

Ήταν συσκευασμένα να υποθέσω, δεν τα έφτιαξε ο μαγαζάτορας, έτσι;

Δες μήπως δεν κάνουν καλή επαφή, δεν μπαίνουν καλά μέσα στην υποδοχή της κάρτας δικτύου και του router.

Επίσης τσέκαρε αν υπάρχει κάποιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κοντά (ηχείο, μετασχηματιστής) και μήπως έχει τσακίσει κάπου το καλώδιο.

Γενικότερα αν δε βγάλεις άκρη με αυτά που έχεις είναι καλή ιδέα να τα πας σε κάποιο φίλο σου που του παίζουν σωστά και να αρχίσεις να τα δοκιμάζεις ένα προς ένα μέχρι να βρεις το σκάρτο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.