Jump to content



stacker side panel fan


fotme

Recommended Posts

Παιδια ξερετε καποιοn aνεμιστηρα,που εστω κ με μοντα, να μπορει να κατσει καλα στο πλαινο mesh του stacker 810?

σκεφτομουνα κατι σε 25αρι fan οπως των TT kandalf k Enermax Chakra.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν αξίζει.... Έχω την εντύπωση ότι όσο μεγαλώνει η διάμετρος, αυξάνεται μεν η ποσότητα αέρα (CFM) αλλά μειώνει την ορμή που φυσάει και τελικά δεν έχει το ανάλογο αποτέλεσμα...

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό ακριβώς στο λέω... Πήγα να κάνω κάτι παρόμοιο για μνήμες/chipset/mosfet, και δεν έφτανε ο αέρας μέσα με πίεση... Τελικά κατέληξα να βάλω κολλητά απάνω τους κάτι μικρά, αλλά αθόρυβα και τα πάγωσε

Link to comment
Share on other sites

κοιτα πολυ πιεση δεν με νοιαζει, γιατι θα φανε κ παθητικα απο πανω τα μοσφετ, αρκει να περναει ενα μικρο αερακι. Καλως η κακως δεν μου αρεσει να βλεπω πολλα φουρφουρια μεσα στο κουτι...το crossflow σαν compensation κανει δουλεια?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 17:12]

Δεν ξέρω αν αξίζει.... Έχω την εντύπωση ότι όσο μεγαλώνει η διάμετρος, αυξάνεται μεν η ποσότητα αέρα (CFM) αλλά μειώνει την ορμή που φυσάει και τελικά δεν έχει το ανάλογο αποτέλεσμα...

Έτσι ακριβώς.

Είχα κάνει μια παρόμοια συζητηση με τον Makis Hourdakis, και μετά απο καιρό και διάφορες δοκιμές κατεληξα ότι δεν αξίζει το κόπο. Εδικά τώρα με τις θερμες μερες δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τελικά το κρατησα το Spanel fan 25cm αλλά έβαλα ακομη ένα 12cm μπροστά για να εξασφαλίσω την ροή μπρος-πισω (ο 25cm o πλαινός την έσπαγε και ο θερμος έμενε μέσα ειδικά τωρα το καλοκαιρι).

Τον κρατησα κυρίως για την ψύξη της GTX, στα άλλα μερη του pc δεν υπάρχει διαφορά τετοια που να αξίζει να δεις αυτη την λυση.

Αρχική απάντηση από fotme [Σήμερα, στις 17:37]

βασικα αυτο το οποιο θελω ειναι να ψυχω mosfet/pwm χωρις να βαλω "τσοντα" ανεμιστηρια μεσα.

ειδικά για αυτά ... αστο το μεγάλο πλαινό δεν θα κάνει δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gznp

Stacker 810? Βάλτου Crossflow ;)

αξιζει? ποτε δεν το χα σε υποληψη?.....για μενα το καλυτερο cooling αμα εισαι o/c...και ειδικα καλοκαιρι .καταργεις τελειως το side panel εγω το χω παντα ανοιχτο...μια φορα εβαλα τον πλαινο και δεν εκανε τιποτα απολυτως....ασε που χω ξυλωσει την βαση τελειως για δεν κλεινει το πανελ με την T.R 120 ΕΧTR..

Link to comment
Share on other sites

Ουυυ, έχω ενθουσιαστεί με το Crossflow! Να φανταστείς πως δεν άλλαζα κουτί τόσον καιρό εξαιτίας του.

Από θόρυβο, στο low δεν ακούγεται καθόλου, στο medium και high ακούγεται, με τη διαφορά που αν έχεις ήδη θόρυβο στο κουτί από ανεμιστήρες κτλ, ο θόρυβος του medium "θάβεται" κάπως.

Από επιδόσεις, μπορώ να σου πω δύο παραδείγματα:

1) Νιώθω, κλείνοντας όλους τους υπόλοιπους ανεμιστήρες, όταν βάζω το χέρι μου (και με αναπτήρα το δοκίμασα) στο πίσω μέρος του κουτιού, ακόμα και στο low, ένα μικρό ρεύμα αέρα να έρχεται από το κουτί. Το Crossflow ψύχει πολύ καλά τη μητρική και τα mofset που δύσκολα ψύχονται παθητικά.

2) Όταν το πρωτοέβαλα είχα 2x512 ΤCCD. Μιλάμε έκαιγαν, δεν μπορούσα να τις ακουμπήσω μετά από benches και πολύωρο gaming. Μόλις μπήκε το Crossflow, η δεξιά ήταν στην κυριολεξία δροσερή και η αριστερή πιανόταν πολύ άνετα με το χέρι. Γενικά στις μνήμες κάνει φοβερή δουλειά γιατί είναι ακριβώς δίπλα τους.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τον διαμοιρασμο ιδεων κ εμπειριων, τελικα ισως κ να το αγορασω το crossflow...

το σκεφτομουνα καιρο, αλλα ηθελα να το αποφυγω μονο απο την αποψη οτι χρησιμοποιω την τρυπα του γιανα περναω καλωδια... θα κανω ετσι κ αλλιως την μοντα να τρυπησω το κουτι, οποτε θα ειναι διαθεσιμη η τρυπα...

το καλο με το κροςς ειναι οτι δεν χαλαει την ροη του αερα εναντιθεσι με οτιδηποτε μπει καθετα στο κουτι, οπως ο 25αρης ανεμιστηρας που ελεγα.

παντως σε δουλεια να βρισκομαστε ετσι? :D

θελω να δω ποτε θα τελειωσει η υποδομη για να μπουμε στο αποτελεσμα...

Μαλλον οταν θα εχω ανοιξει μετωπο με κατι καινουργιο (βλ. phase)...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.