Jump to content

Εγκατάσταση motherboard πρόβλημα


tugito
 Share

Recommended Posts

Εγκατάσταση motherboard πρόβλημα

--------------------------------------------------------------------------------

Πηρα το Motherboard FP-IN9 SLI της Abit

και προσπάθησα να το βαλω στο pc. Ολα καλα, εχω intel core duo 6300, εχει απο μόνο του πάστα, εβαλα και ψύκτρα πάνω, εδεσε οκ, τα εβαλα ολα και το μεγάλο χαος εγινε στα καλωδιακια.. Αλλα γραφει το μανουαλ οτι θα γραφουν τα καλώδια και αλλο γράφουν αυτα που εχει το κωλοκουτι μου. Με τα πολλά πιστεύω συνδεσα σωστα το reset και το power, και τα λαμπάκια. Το ανοιγω το pc, δουλεουν ολα και ανεμηστηράκι αλλα μετά απο λιγα δευτερόλεπτα με μισό λεπτό σβήνει. Τροφοδοτικό εχω 470watt thermaltake, δεν νομιζω να φταιει αυτο. Πακέτο.. καμια ιδέα;;

Επισης εχω 7300gt καρτα και 2gb μνημη 800αρα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tugito [Σήμερα, στις 19:42]

Εγκατάσταση motherboard πρόβλημα

--------------------------------------------------------------------------------

... εχω intel core duo 6300, εχει απο μόνο του πάστα, εβαλα και ψύκτρα πάνω .... Το ανοιγω το pc, ........αλλα μετά απο λιγα δευτερόλεπτα με μισό λεπτό σβήνει.. ...

Τι θα πει έχει από μόνο του πάστα ; Εβαλες ανάμεσα στη cpu και την ψύκτρα κάποια θερμοαγώγιμη πάστα, με το σωστό τρόπο, αφού πρώτα καθάρισες πολύ καλά τις επιφάνειες ; Μήπως κλείνει ο Η/Υ λόγω υπερβολικής αύξησης της θερμοκρασίας της cpu ;

Σε κάθε κανάλι εξόδου του τροφοδοτικού, έλεγξες αν είσαι εντάξει από Ampere ; Μήπως έχεις κάνει όλες τις συνδέσεις που τραβούν πολύ ρεύμα, σε/από ένα κανάλι του τροφοδοτικού ;

Link to comment
Share on other sites

αφου τσεκαρεις την παστα οπως σου ειπε ο chessman δες μηπως το κουμπι του power μενει πατημενο ή για καποιο λογο δεν ανοιγει κυκλωμα μολις το αφηνεις.

Link to comment
Share on other sites

εφοσον το μηχανημα μπουταρει δεν φτενε τα καλωδιακια.

το πιο πι8ανο ειναι να μην εχει πατησει καλα η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη και για αυτον τον λογο να κλεινει το μηχανημα επειδη ανεβαζει πολυ υψηλη 8ερμοκρασια.

δοκιμασε να βγαλεις την ψυκτρα και να την ξανατοπο8ετησεις και να βεβαιω8εις αυτην την φορα οτι εχει κουμπωσει καλα γιατι αυτα τα κλιπακια της Ιντελας ειναι ολιγον γτπ και σε ξεγελανε ευκολα αμα δεν εχεις προηγουμενη εμπειρια ωστε να κρινεις με σιγουρια οτι πατανε καλα και τα 4

Link to comment
Share on other sites

Αν το power μεινει πατημενο συμβαινει ακριβως αυτο ανοιγει και σε λιγα δευτερολεπτα κλεινει γι αυτο το ειπα.Μου εχει τυχει σε δυο τρια κουτια.Σιγουρα ομως της περισσοτερες πιθανοτητες δινω κι εγω στην ψυχτρα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά το πρόβλημα το ανακάλυψα μόνος μου και αφορά το τροφοδοτικό. Μελέτησα το μανουαλ και παράλληλα κοιταγα τι ρευμα εχω δωσει απο το τροφοδοτηκο στο motherboard, εχει ενα 24pin που παει για γενικο ρευμα κι ενα 8 pin που παει στο cpu. Δυστυχως εμενα το τροφοδοτικο εβγαζε μονο 24pin και 4pin για το cpu και το ειχα βαλει παρολα αυτα και δεν το ειχα προσεξει οτι ειχα βαλει 4pin σε 8pin. Με λίγα λόγια δεν του παρέχει αρκετό ρευμα και χρειάζομαι αλλο τροφοδοτικό. Πηγα σημερα και πηρα αλλο που βγαζει το καταλληλο ρευμα..

Οσο για τα jumpers τα ρυθμισα κι αυτα ολα σωστά. Οσο για το cpu, το core duo 6300 τουλαχιστον που ειχα παρει εχει αυτοματως παστα πανω του (3 λωρίδες), δεν χρειάζεται αλλο, το ειχα ετσι μισο χρονο με απιστευτα χαμηλες θερμοκρασιες, ειχα ρωτησει κιολας και μου ειχαν πει οτι οντως..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tugito [Χθες, στις 22:59]

Παιδιά το πρόβλημα το ανακάλυψα μόνος μου και αφορά το τροφοδοτικό. Μελέτησα το μανουαλ και παράλληλα κοιταγα τι ρευμα εχω δωσει απο το τροφοδοτηκο στο motherboard, εχει ενα 24pin που παει για γενικο ρευμα κι ενα 8 pin που παει στο cpu. Δυστυχως εμενα το τροφοδοτικο εβγαζε μονο 24pin και 4pin για το cpu και το ειχα βαλει παρολα αυτα και δεν το ειχα προσεξει οτι ειχα βαλει 4pin σε 8pin. Με λίγα λόγια δεν του παρέχει αρκετό ρευμα και χρειάζομαι αλλο τροφοδοτικό. Πηγα σημερα και πηρα αλλο που βγαζει το καταλληλο ρευμα..

Οσο για τα jumpers τα ρυθμισα κι αυτα ολα σωστά. Οσο για το cpu, το core duo 6300 τουλαχιστον που ειχα παρει εχει αυτοματως παστα πανω του (3 λωρίδες), δεν χρειάζεται αλλο, το ειχα ετσι μισο χρονο με απιστευτα χαμηλες θερμοκρασιες, ειχα ρωτησει κιολας και μου ειχαν πει οτι οντως..

Φίλε δεν θα ξεκίναγε καν,δεν ήταν αυτό.....εγώ το έπαθα όταν έστηνα την γιγαμπουτα μου και τον 6550 που θέλει οκκτάπινο για να ξεκινήσει.....:)

Link to comment
Share on other sites

Εγω ρε παιδιά με τεχνικό που ρώτησα μου είπε οτι με 4Pino οταν το Motherboard θελει 8Pino δεν παιζει να δουλευει, θα σβήνει μετα απο λιγο, το ιδιο προβλημα που εχω δηλαδη. Θα κοιτάξω να του βαλω και πάλι παστα αν ειναι να ειμαι σιγουρος. Αυτονοητο ειναι εξαλου οτι 8pino motherboard δεςν μπορει να δουλεψει με 4pino, ιδίως με τροφοδοτικό 470 και 3 σκληρούς

Link to comment
Share on other sites

Re paidια τελικά και με το 8pino δεν δουλεύει. Μηπως πρέπει να βάλω παστα? Αλλα αν εφταιγε η παστα θα εκλεινε τόσο γρήγορα?? Μου κάνει λίγο εντύπωση. Θα δοκιμασω να βαλω τα speaker για να δω αν βγαζει ηχο καποιου σφάλματος. Καμια γνώμη;;;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tugito [Σήμερα, στις 10:05]

Re paidια τελικά και με το 8pino δεν δουλεύει. Μηπως πρέπει να βάλω παστα? Αλλα αν εφταιγε η παστα θα εκλεινε τόσο γρήγορα?? Μου κάνει λίγο εντύπωση. Θα δοκιμασω να βαλω τα speaker για να δω αν βγαζει ηχο καποιου σφάλματος. Καμια γνώμη;;;

Δεν έβαλες καθόλου πάστα? Ε αμα δεν έχεις βάλει πάστα τότε εξηγούνται όλα τα προβλήματα.....ζεσταίνεται ο επεξεργαστής και κλείνει το ΠΙΣΙ για να μην καταστραφεί.......

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα παιζει να ζεσταινεται τοσο γρηγορα, μεσα σε 20 δευτερόλεπτα με 1λεπτό; Δεν εβαλα παστα γιατι γενικα οι core duo εχουν απο πριν..

Link to comment
Share on other sites

Πριν 8 μηνες ειχα παρει core duop 6300 και ειχε πανω ήδη 3 λωρίδες κόλλα, εχουν απο μανα τους. Αυτο εννοώ. Και το ειχα βαλει απευθείας χωρις αλλη κολλα ,ειχα βαλει την ψυκτρα απλα πανω του και δουλευε κομπλε. Τωρα που αλλαξα motherboard και το ανοιξα ειχε βεβαια τριφτει αλλα ελεγα οτι δεν θα υπαρχει προβλημα, λετε δηλαδη οτι φταιει αυτο ε?οπως και να χει αυριο θα παρω κολλα και βλεπουμε.. μακαρι να φταιει αυτο. Απλα λεω θα εκλεινε τοσο γρηγορα?? Υπερθερμενετε τοσο γρηγορα???

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το συγκεκριμενο τουλαχιστον ειχε ηδη πανω και το εγραφε κιόλας... απλα ίσως χρειαζεται σε καθε αναβαθμιση που μπαζεις βγαζεις motherboard,cpu,ψυκτρα να ξαναβαζεις πάστα..

Link to comment
Share on other sites

Παντως αν ξερει καποιος ας μου πει αν ειναι λογικο λογω παστας να κλεινει μεσα σε μισο λεπτο γιατι εχω αρχίσει και φοβάμαι οτι ειναι κατι αλλο και δεν θα βγαλω ακρη...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.