Jump to content



Samsung M 215TW 21" ή 226BW


geoal

Recommended Posts

παιδια θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με τις 2 αυτες οθονες. Η διαφορα τιμης τους ειναι πειπου 100 ευρω υπερ της 226BW αλλα η 215TW εχει S-PVA panel 8ms. Γενικα θα ηθελα τη γνωμη καποιου που να τις εχει δει και τις 2 ωστε να μου πει αν αξιζει να δωσω τα παραπανω χρηματα για το S-PVA panel. Επισης επειδη βλεπω ταινιες πολυ συχνα στον υπολογιστη ξερω οτι και η μια ινστα διαφορας που εχουν αυξανει την απολαυση οταν παρακολουθεις ταινιες αλλα το θεμα ειναι αν εχουν και μεγαλη διαφορα στην απεικονιση και κυριως στα χρωματα οπου τα pva panel απο οτι ξερω ειναι μπροστα. Οπως καταλαβατε ειμαι μπερδεμενος και δεν τις εχω δει διπλα-διπλα ωστε να εχω αποψη (αν ξερει κανενας αν υπαρχει μαγαζι που να τις εχει θα βοηθουσε πολυ).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από geoal

τελικα ακουσα την συμβουλη του ea6gka και παρεγγειλα την 215TW ελπιζω μονο να μην εχει καμμενα πιξελ και ξενερωσω.

Να μην ψαξεις καν για καμμενα πιξελ.Να ξενερωσεις μονο αν τα δεις μονος σου.Αυτο ελειπε να κυνηγας και την γκαντεμια σου.

Ignorance is bliss!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από geoal

ευχαριστω παιδια να ειστε καλα απο Τεταρτη θα την εχω οποτε και θα γραψω εντυπωσεις.

Φιλε μου, χωρις να θελω να σε ξενερωσω (ή να ανοιξω πολεμο), θα πω τι γνωμη μου (για μελλοντικους χρηστες)..

Εψαχνα κι εγω για οθονη και ημουν αναμεσα στα 2 μονδελα που ανεφερες.. πηγα λοιπον στο mediamarkt και ειδα και τις 2 σε λειτουργια (επαιζαν μια ταινια). Αυτο που παρατηρησα αμεσως, ηταν οτι η 215 'επαιζε' σαν να εχανε frames κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγης, δηλαδη σαν να παρουσιαζε σπασιματα στο παιξιμο. Το φαινομενο ηταν αρκετα 'χτυπητο' και δεν ημουν ο μονος που το παρατηρησα. Βεβαια, ισως να μην ηταν ευκολα ορατο αν δεν ηταν διπλα σε ΠΟΛΛΕΣ αλλες οθονες οποτε η συγκριση ηταν αμεση.. ισως παλι η συγκεκριμενη να ειχε καποιο προβλημα.

Παντως με το που το ειδα, κι ενω ειχα σχεδον αποφασισει να αγορασω την 215, αλλαξα γνωμη.

my two-cent-story..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από spc

για σπασίματα στην κίνηση δεν μπορεί να φταίει ποτέ η οθόνη αλλά η vga μόνο

Ισως ειναι θεμα panel ή ελαττωματος της συγκεκριμενης οθονης. Το να φταιει η vga δυσκολο το βλεπω (στην περιπτωση μας), μιας και ολες οι οθονες που ηταν εκει, προφανως επαιρναν σημα απο την ιδια πηγη και μονο αυτη παρουσιαζε αυτο το προβλημα.

Τα 'σπασιματα' που λεω, ειναι σαν να χανονται frames κατα την αναπαραγωγη της ταινιας. Η κινηση ας πουμε των ανθρωπων/ηθοποιων δεν ηταν ομαλη. Κατι πηγαινε σιγουρα στραβα.

Παντως, το συμπερασμα ειναι οτι καλο ειναι να βλεπει κανεις απο κοντα την οθονη πριν την αγορασει' κι ας την παρει απο αλλου μετα.

Link to comment
Share on other sites

τι να πω βρε παιδια θα δειξει οταν την εχω και απο κοντα. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο τωρα ειναι να μην εχει καμμενα πιξελ. Βεβαια ευτυχως το μαγαζι που εγινε η παραγγελεια δινει 30 ημερες περιθωριο για επιστροφη χρηματων σε περιπτωση μη ικανοποιησης απο το προιον. Φυσικα θα χασω περιπου 70 ευρω αν την επιστρεψω αλλα κατι ειναι και αυτο σε περιπτωση που βγει τελειως μαπα το καρπουζι...

Link to comment
Share on other sites

λοιπον παρελαβα εχθες την samsung 215TW και εμεινα πολυ ικανοποιημενος απο την οθονη. Καταρχην ανακουφιστηκα που δεν ειχε κανενα καμμενο/κολλημενο πιξελ και επειτα η οθονη παιζει πολυ καλα DVD αλλα και DivX Video με ζωντανα χρωματα και ποιοτητα σχεδον εφαμιλη με την 22αρα CRT Mitsubishi Diamontron που εβαλα στην ακρη απο χθες (***αγγελίες στο κατάλληλο τμήμα και μόνο***). Τα μονα προβληματακια που εχω διακρινει μεχρι τωρα ειναι το backlight bleeding αλλα διακρινετε μονο οταν εχεις βαλει προφιλ Video και εισαι σε καποια φαση της ταινιας που η οθονη γινει ολη μαυρη για αρκετα δευτερολεπτα ή αν βγεις στο desktop και εχεις σκουρο μονοχρωμο φοντο (εγω εχω σκουρο μπλε). Το δευτερο προβληματακι που διεκρινα αφορα την τεχνολογια TFT γενικα και εχει να κανει με τις γωνιες θεασης οπου αν βλεπεις κυριως ταινια και εισαι σε γωνια μεγαλυτερη απο 120 μοιρες η εικονα ξεθωριαζει αρκετα. Γενικα παντως εχοντας δει διαφορες TFT στις εταιρειες που εχω εργαστει μεχρι τωρα πρεπει να πω οτι η ποιοτητα απεικονησης ειναι η καλυτερη που εχω δει σε TFT. Τωρα οσον αφορα το input lag που λενε σε δοκιμες με το παιχνιδι Tranformers που ειναι σχετικα γρηγορο παιχνιδι δεν παρατηρησα κατι ενοχλητικο και το κυριοτερο δεν ειδα ghosting. Τελος να πω οτι η οθονη μου στοιχισε 373 ευρω μαζι με τα μεταφορικα απο Γερμανια (34 ευρω) και εκανε μια εβδομαδα να ερθει. Απο οτι γνωριζω παντως αυτη ειναι και η τελευταια οθονη με S-PVA overdrive panel που βγηκε και η Samsung σταματησε την παραγωγη της

Link to comment
Share on other sites

λοιπον αν την εχεις βρει 379 παρτην το καταστημα στην Γερμανια που την πηρα εγω ηταν ebay store και ειχε 3 κομματια οπου του εφυγαν και τα 3 απο οτι ειδα. Η οθονη σταματησε να παραγετε επειδη πλεον θα βγαινουν ολες με ΤΝ πανελ μεχρι και τις 22'' και απο οτι φαινετε σιγα-σιγα πανε και στις 24'' να κανουν το ιδιο. Παντως η οθονη ειναι φανταστικη πραγματικα και ενω ειχα φοβο για τα divx μπορω να πω οτι το scaling που κανει ειναι πολυ καλο και οι ταινιες βλεπονται πολυ ευχαριστα (ενταξει οι ατελειες φαινονται σε καποια σημεια αλλα εμενα δεν με πειραζει τοσο). Για εμενα δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη καλυτερη οθονη στα χρηματα που την πηρα στις 21''

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.