Jump to content


Vista και 4 GB ;;;;


alambi

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα και τους ιδικούς και θέλω μία βοήθεια. Εχω μία Asus Commando Mb + E6400 + 2x1 Gb=2gb Team Xtreem Black μνήμη + Ati X1950 + Vista Home Premium ++++

Χθές αγόρασα αλλες 2 μνήμες 2x1 Gb=2gb Team Xtreem Black και τις τοποθέτησα στα 2 free memory slot της Asus Commando. Τώρα όμως βλέπει το σύστημα 3 GB αντί για 4 GB !!!! Που έχει πάει το άλλο 1 Gb ;;;;;;; Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις στο Bios της Asus Commando και κάποιες ρυθμίσεις στα Vista για να μπορουν να συνυπάρχουν τα 4 GB. Παρακαλώ την βοήθεια κάποιου που μπορεί να βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλος ηρθες, λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης.Τα 32bit λειτουργικα δεν βλεπουν πανω απο 3 γιγα μνημης.Τα 64bit ομως τα βλεπουν μια χαρα οποτε αλλαξε εκδοση και παρε Vista Home Premium 64 και θα εισαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που προσπάθησαν να βοηθήσουν. Τα πράγματα έχουν ως εξής....... Η μητρική βλέπει και τα 4 GB (απο το bios). Τα Vista Home Premium αν ενεργοποιήσω απο το Bios της Asus Commando (Advanced>North Bridge Chipset Configuration,το Memory Remap Feature) βλέπουν μόνον 2 GB από τα συνολικά 4 Gb !!!!! ενώ εάν το Memory Remap Feature δεν είναι ενεργοποιημένo τότε βλέπουν 3 GB από τα συνολικά 4 Gb !!!!!! και κάτι άλλο ο "Daidalos" μου έγραψε ότι "αλλαξα σε μια abit ip35-pro με το νεο p35 με 4γιγα πανω και τα βλεπει μαλιστα και χωρις remap.". Αυτό είναι ενθαρυντικό ότι με το νέο chipset κάτι πάει καλύτερα. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος άλλος αυτό ;;;;; Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια όλων σας.:T:

Link to comment
Share on other sites

Ο περιορισμός που "βιώνεις" δεν είναι λόγω chipset αλλά λόγω λειτουργικού.

Τα 32Bit λειτουργικά βλέπουν και αξιοποιούν μόνο μέχρι 4Gb μνήμης στα οποία μετράς και το pagefile που έχεις στο δίσκο. ’ρα σου μένουν 3 και κάτι ψιλά από μνήμη.

Ο τρόπος να λειτουργήσεις σωστά 4gb μνήμης και πάνω καθαρά είναι 64bit λειτουργικό. Παίζουν κάποιοι τρόποι να ξεγελάσεις το 32Bit λειτουργικό να "δει" 4Gb μνήμης αλλά είναι περισσότερο ψυχολογικοί παρά πρακτικής αξίας.

Θεωρητικά θα "δεις" όλη τη μνήμη αλλά δεν μπορείς να εισαι σίγουρος ότι θα την αξιοποιήσει το σύστημα.

Όπως προείπαν....κάνε μια αναζήτηση και θα τα βρεις όλα αυτά που λέω:T:

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπε και ο dark μονο με 64bit Vista θα δεις 4γιγα μνημης στο λειτουργικο. Mε το remap η commando βλεπει κανονικα τα 4γιγα απλα το λειτουργικο σου επειδη ειναι 32βιτ βλεπει μονο 2 λογω του remap. Στο πμ μου τοσο για την abit οσο και για την asus μιλαγα για 64bit Vista.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά έχει. Πρακτίκα τα windows έχουν την κακή συνήθεια να ζητάνε Pagefile ακόμα και όταν έχεις μνήμη που κάθεται.

Και όταν λέω ζητάνε εννοώ ότι πάνε και γράφουν εκεί χωρίς να σου δίνουν επιλογή.

’ρα δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό κατά τη χρήση του υπολογιστή. Το έχουν κάνει αρκετοί για να αξιοποιήσουν τα 4γίγα αλλά δεν έχω βρει αποδείξεις πουθενα ότι πρακτικά κάτι βελτιώθηκε με την κατάργηση του pagefile.

Link to comment
Share on other sites

Kai εγω τιο ιδιο προβλημα μεχρι οταν εβαλα τα VISTA ULTIMATE 64 BIT και ολα ειναι μια χαρα, 4 γιγα τα βλεπει μια χαρα, κανε αυτο που λενε τα παιδια μονο με 64 βιτ λειτουργικο θα δεις τα 4 γιγα και θα εισαι και σιγουρος οτι αξιοποιουνται.....

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kallileo

Εχει νοημα να απενεργοποιησεις το page file για να βλεπει 4 φυσικα?

Οτι και να κανεις 4gb φυσικης μνημης, δεν μπορει να τα δει. Εκτος απο αυτο, δεν εχει νοημα να κανεις αλχημιες με τη λογικη, α εχω 3gb να τα παω τουλαχιστον 3,3gb, γιατι το λειτουργικο μεχρι 2gb μπορει να διαθεσει για μια συγκεκριμενη εφαρμογη.

Παντως το max που μπορεις να παρεις στο 32bit ειναι αν απενεργοποιησεις pagefile,vga aparture size, shadow ram και καταργησεις τις onboard συσκευες που δεν χρησιμοποιεις.

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικά χρήσιμα και ενημερωτικά όλα αυτά που μας λένε οι "ειδικοί" και όχι μόνον μας βοηθούν αλλά μας κάνουν να σκεπτόμαστε και να δοκιμάζουμε διάφορες ιδέες, έτσι προκύπτουν και οι βελτιώσεις.

Τώρα όμως κάπου διάβασα το εξής (νομίζω στο δικό μας φόρουμ στα τρίκ + βελτιώσεις για Vista) :

"Για να ενεργοποιήσετε την δυνατότητα των χ86 Vista να βλέπουν πάνω από 2.5-3.0 giga μνήμης πατάμε το Windows key+r --> πληκτρολογούμε cmd --> ctrl+shift+enter (τρέχουμε το cmd με δικαιώματα admin αλλιώς δεν δουλεύει το τρίκ) --> πληκτρολογούμε

BCDEdit /set PAE ForceEnable

Μετά κάνουμε restart και βλέπουμε όλα το GB της μνήμης.

Εγώ το δοκίμασα αλλά δεν δέχεται την εντολη /set PAE ForceEnable

Προσπάθησα να δω τις εντολές τρέχοντας BCDEdit /H (help), και μου βγάζει ότι η εντολή υπάρχει αλλά κάτι δεν πάει καλά.

Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό ;;;;;;;;; (με Vista x86)

Αν Ναι τότε ας μας ενημερώσει εάν ισχύει.

Ευχαριστώ και πάλι σε ΟΛΟΥΣ για την ενημέρωση+βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν ισχυει. Οτι και να κανεις δεν μπορει να δει 4gb φυσικης μνημης. Για να μην παιδευεσαι με το command prompt υπαρχει utility που σε βοηθαει να πειραματιστεις με ολα αυτα:

http://neosmart.net/gallery/v/neosmart/EasyBCD/1_60/

Απλα για καλο και για κακο πριν τα πειραξεις, κανε ενα backup τα δεδομενα σου μην γινει καμια στραβη με το bootloader.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.