Jump to content



Παράπονο προς τους προγραμματιστές


kreach

Recommended Posts

Εδώ και καιρό παρατηρώ απλές διαδικασίες να γίνονται δύσκολες και παιδεύουν τον χρήστη. Τα προγράμματα λειτουργούν φορές φορές με τρόπο ιδιαίτερα εκνευριστικό, λες κ το κάνουν επίτειδες. Τι εννοώ:

Κάνεις copy τα αρχεία ενός φακέλου σε έναν άλλο. Για κάποιον λόγο ένα αρχείο παρουσιάζει κάποιο πρόβλημμα κ η αντιγραφή κολλάει εκεί. Πρέπει τώρα να βρεις το αρχείο, να επιλέξεις τα υπόλοιπα κ φτου κι απ την αρχή ! Το πράγμα γίνεται πολύ πιο σπαστικό όταν ο αρχικός φάκελος έχει πολλούς υποφακέλους (και ο κάθε υποφάκελος έχει τον δικό του κτλ) και πρέπει τώρα ο χρήστης να βρει το αρχείο ή τα αρχεία και σιγά σιγά να κάνει copy paste αρχεία από υποφακέλο του υποφακέλου για να κάνει μια απλή αντιγραφή ! :giveup:

Παρομοίως:

Κάνεις ένα Full System Scan με το Χ ΑntiVirus. Ως γνωστών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία (πόσω μάλλον αν έχεις 2ο σκληρό ή κανένα 500ΓΒ εξωτερικό). Κάνεις το scan και πας στη δουλειά σου (στο σχολείο αν είσαι μαθητής σαν κι εμένα) μιας κ χρειάζεται ώρες να ολοκληρωθεί. Γυρνάς σπίτι κ βλέπεις το εξής μήνυμα: Το αρχείο τάδε να το διαγράψουμε? να το μεταφέρουμε στη καραντίνα? Κάνεις την επιλογή σου κ βλέπεις πως για ένα **##**@αρχείο (στην πρώτη ώρα κι όλας του scan) έχει σταματήσει μια ολόκληρη διαδικασία. Φτού κι απ την αρχή ! :wall:

Καλά δεν μπορώ να καταλάβω, θα ήταν δύσκολο να προγραμματήσουν τα προγράμματα που αγοράζουμε με τρόπο έτσι ώστε όταν παρατηρείται κάποιο error κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας (πχ scan) να το αφήνει στην άκρη, να τελειώνει με τα υπόλοιπα κ να βγάζει το μήνυμα στο τέλος ? Είναι ανάγκη να κολλάει στη μέση (συχνά ούτε καν) ??? Ούτε το Ελληνικό Δημόσιο να ήταν :p

Κανείς παρόμοια εμπειρία ???

Link to comment
Share on other sites

Αρχηγέ μου θέλει λίγο περισσότερη μελέτη το πράγμα :)

Κατ'αρχήν, mass copies και moves χωρίς τον Total Commander μην κάνεις! Μόλις βρει πρόβλημα, θα σε ρωτήσει τι να κάνεις και μετά θα συνεχίσει από κει που έμεινε :)

Κατά δεύτερον τα περισσότερα antivirus-antispyware έχουν ρυθμίσεις όπως Silent Scan ή Default Actions. Έτσι μπορείς να τα ρυθμίσεις από πριν τι δουλειά θέλεις να κάνουν με κάποιο ασφαλές τρόπο, όπως πχ. move to quarantine ή απλά να σου το κάνουν log για να το βγάλεις manually μετά :T:

Το threadάκι σου μεταφέρεται στο Software :)

ΥΓ.: Τα Vista επίσης μόλις υπάρξει πρόβλημα στο Copy σε ρωτάνε τι να κάνουν και μετά κάνουν resume. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kαταρχάς άψογο το Total Commander :T:

Ως προς τα Anti Virus-Spy κτλ ναι, υπάρχουν settings που σου ζητάνε τι να κάνον αμα δουν κάτι. Αυτό όταν το ανακάλυψα με βοήθησε πολύ. Μου έχει τύχει όμως να κάνω κάποιο σκαν και ένα αρχείο rar να θέλει κωδικό ή ήταν corupted και να κολλάει εκεί. Ρυθμήσεις για αυτά νομίζω δεν υπάρχουν, τουλάχιστον στο ΑntiVir.

Βασικά όλο το θρεντ το έγραψα με την εξής αφορμή: Χτες βράδυ προσπαθούσα να μεταφέρω ~350ΜΒ τραγούδια από τον υπολογιστή στο κινητό (1GB microSD έχει !) και μου έβγαλε την πίστη. Μην μου πεις ότι και για τα προγράμματα που συνοδεύουν τα κινητά υπάρχει λύση :p Όσα έχουν περάσει από μένα ήταν για κλάματα !

Να δω τι άλλα εκνευριστικά γίνονται στον χώρο του programming... :devil:

Α ναι !

Όταν κάνεις μια μεταφορά αρχείων σε κινητό ή όταν κάνεις burn ενα backup DVD σου πετά ένα μήνυμα που πρέπει να κάνεις rename κάποια αρχεία που ξεπερνούν 32 χαρακτήρες! Ναι δίκιο έχουν αλλά κι εκεί κολά το πρόγραμμα !

(Νομίζω υπάρχει κάποιο mass renaming πρόγραμμα, κάτι διάβαζα στο pcmag)

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο επί της αρχής ο kreach.

Είναι άξιο απορίας το πόσα απλούστατα πράγματα έχουν καταφέρει όχι μόνο να τα κάνουν δύσκολα αλλά μάλιστα δυσκολότερα από παλιά.

Θυμάμαι πχ εκείνη την ιστορία με το refresh rate στα XP που πήρε κανα χρόνο για να φτιαχτεί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.