Jump to content


Bοήθεια κ απορίες περί water-cool


PaniCoS

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά κ από εμένα σαν νέος στο άθλημα είπα να ξεκινήσω με κάτι έτοιμο για αρχή..τελικά κατέληξα κάτοχος του ALPHACOOL COOL ANSWER III 120 COMPACT 12V για ψύξη στην CPU είδα κάποια review (www.guru3d.com/article/cooling/365/) το οποίο ήταν αρκετά καλό..τελικά είναι αθόρυβο όσο υπόσχετε απλά η απορία μου είναι με την ψύξη του συγκεκριμένου..έχω πέσει 5 βαθμούς δλδ 39-40 (δωμάτιο 26) από ότι με την απλή αερο ψύξη που είχα πριν κ γενικά σε full load είναι πολύ χαμηλότερες οι τιμές που παίρνω κ πιο σταθερές, καρφώνετε στους 55..ολες οι μετρήσεις με coretemp..

Υπάρχει κάποιο περιθώριο βελτιώσεις των θερμοκρασιών?(το κουτί μου έχει 2χ120 από μπροστά βάζουν κ πίσω το kit κ το PSU βγάζουν παρέα με την κάρτα γραφικών)..βασικά δεν ξέρω είναι ψιλές αυτές οι temps που καταγράφει το coretemp για E4400?κερδισα πααααρα πολύ σε θόρυβο..επίσης όταν πρώτο ήρθε το συγκεκριμένο kit στα χεριά μου ήταν έτοιμο μόνο τοποθέτηση ήθελε, παρατήρησα μέσα πώς το νερό δεν ήταν καθαρό όσο θα έπρεπε(σκόνη)..μήπως να προχωρούσα σε κάποιον καθαρισμό ,πέρασμα νέου υγρού(λίγη βοήθεια σε αυτό τι να προσέξω) κ πέρασμα του ψυγείου στο πίσω μέρος του κουτιού αλλά από την έξω μεριά? Δεν ξέρω ρε γμτ αλλά το βλέπω κάπως ανάποδο το φαν ρίχνει αέρα από μέσα από το κουτί στο ψυγείο αυτό δεν θα έπρεπε να παίρνει από έξω φρέσκο αέρα κ να ρίχνει στο ψυγείο γιατί ο αέρας που παίρνει από το κουτί έχει κάποια θερμοκρασία παραπάνω..

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων κ τις βοήθειες σας..

http://www.alphacool.de/product_info.php/info/p4096_KOM-Alphacool-Cool-Answer-III-120-Compact-12V.html

:worship: :help:

Link to comment
Share on other sites

Αν βγάλεις το ψυγείο απέξω θα κερδίσεις κάποιους βαθμούς, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το αγόρασες γιατί είναι εύκολο, έτοιμο, χωρίς κόπο οπότε μην κάνεις τίποτα. Ξέρεις αν οι σωλήνες φτάνουν να βγει το ψυγείο έξω, αν βάλεις την μικρή αυτή αντλία κάτω πόσο θα χάσει σε ροή? Καλύτερα άστο όπως είναι. Από περιέργεια αν τώρα έχεις 55 με load πριν πόσο είχες?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν περίμενα να είναι έτοιμο για τοποθέτηση αμέσως τελικά το πείραξα δεν άντεξα άλλαξα το φαν το έφερα μπροστά να τραβαει από μπροστά φρέσκο αέρα.. όσο για αυτό που λες φίλε μου για την αντλία δυστυχώς :( δεν μου αφήνει περιθώριο να την κατεβάσω χαμηλά ευχαριστώ για την συμβουλή.. κέρδισα 2 βαθμούς τελικά.. πριν με την μαμά ψύξη τις ιντελ full load ήμουν γύρο στου 65.. κάτι άλλο παίδες?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από PaniCoS [Σήμερα, στις 13:17]

Τι εννοείς Στέλιο να βάλω άλλο ένα φαν πάνω στο ψυγείο? από την αντίθετη μεριά? Δλδ φαν air flow ----> ψυγείο <---- air flow φαν? Κάτι τέτοιο?:...: :unsure: :wassat:

Ακριβως.. ο ενας σπρωχνει αερα απο εξω προς το ψυγειο κ ο αλλος τραβαει απ το ψυγειο κ στελνει προς τα πισω..

Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστά χμμμ..να υποθέσω στις ίδιες στροφές κ οι 2οσο για τον καθαρισμό παιδιά έχετε να προτείνετε να προσέξω κάτι, με τι να ξανά γεμίσω? με τι να καθαρίσω? κανονικό νερό, οινόπνευμα?

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται το βέλτιστο είναι ίδιοι ανεμιστήρες αλλά και μικροδιαφορές να έχουν δεν σε νοιάζει. Εγώ βάζω σκέτο απεσταγμένο νέρο. ’λλοι βάζουν και κάποια άλλα πρόσθετα που καλύτερα να σου πουν οι ίδιοι. Η αντλία από το τροφοδοτικό παίρνει ρεύμα ή από μπρίζα?

Link to comment
Share on other sites

Τότε αν μπορείς να δώσεις και από μπρίζα αφού το αδιάσεις, καθαρίσεις κ.τ.λ και βάλεις όσο υγρό μπορείς με κλειστή αντλία θα την βάλεις μπροστά (μόνο αντλία όχι pc)και θα προσθέτεις μέχρι να φύγει όλος ο αέρας. Κουνα και λίγο το ψυγείο που σκαλώνει αέρας καμιά φορα και είσαι έτοιμος

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να κανω μια ερώτηση στα γρηγορα? Μην ανοιγω νεο θέμα. . Ξερει κανεις που μπορω να βρω φτηνους σωληνες υδρόψυξης στην στουρναρη? Δεν εννοω τους tygon που εχουν 15 ευρω το μετρο. . Εννοω τους απλους :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.