Jump to content



voltages σε QX6700


ant-gr

Recommended Posts

Γεια χαρα φιλοι,

Απο τον καιρο που εχω τον QX6700 , δεν τολμω να τον ανεβασω πανω απο τα 3,400mhz.

Διαβαζοντας καμποσα posts απο το thelab , ο φιλος chessman προτεινε σε καποιο παλικαρι το Right Mark CPU Clock Utility. Το δικιμασα και εγω και ειδα οτι τα volt που δειχνει δεν εχουν σχεση με αυτα που βαζω.

Απο BIOS βαζω 1,350. Το vdroop της EVGA ειναι περιπου 0.05.

Τελικα ποιο ειναι το σωστο voltage??? Γι αυτο εχω τετοιες θερμοκρασιες???

θερμοκρασια περιβαλλοντος 29-30C.

post-5998-1416073180,6276_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μην εμπιστεύεσαι κανένα πρόγραμμα για τάσεις καθώς όλα λένε ο,τι να'ναι. Ίσως το πρόσφατο cpu-z 1.41, το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά απ΄ότι ακούγεται είναι ακριβέστερο σε σχέση με παλιά. Αν δίνεις 1.35 από bios να περιμένεις ~1.30 σε load. Μπες στο bios στην καρτέλα του system monitor και κοίτα πόσο λέει. Αν δώσεις παραπάνω το vdroop αυξάνεται, 1.7 δίναμε στην 680i sli του κολλητου σε QX6800 για τα 3.9-4GHz (με chiller), ~1.6 έλεγε το monitor στο bios (που και πάλι αμφιβάλλω). Σε καμία περίπτωση η μητρική δε νομίζω να δίνει παραπάνω τάση απ'όσο βάζεις.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αφού λογικά το CPU είναι Β3 stepping μάλλον καλά σε κόβω εφ'όσον είσαι με αέρα. Παίζουν πολλά ρόλο, αν το cpu έχει στραβό καπάκι, αν έχει ροή το κουτί, ζεστό δωμάτιο κλπ.

Τρέξε Prime95 με 4 threads (ενα για κάθε core) και δώσε ενα screenshot. Η κάτι σαν κι αυτό :

http://i190.photobucket.com/albums/z224/inertiacreep_gr/commando/2933-orthos8minprior9coretemp.jpg (qx6800 με arctic freezer 7 pro).

Σ'αυτό που έχεις δώσει, πώς ακριβώς στρεσάρεις και τους 4 ταυτόχρονα? Στους 2 orthos και στους άλλους 2 toast? Γιατί υπάρχει απόκλιση 13 βαθμών, παλιοκατάσταση δηλαδή...

Συγνώμη αν σε ζάλισα κιόλας...

Link to comment
Share on other sites

[Σ'αυτό που έχεις δώσει, πώς ακριβώς στρεσάρεις και τους 4 ταυτόχρονα? Στους 2 orthos και στους άλλους 2 toast?]

ακριβως αυτο. στον core 0+2 orthos και 1+3 toast

Θα δοκιμασω με prime και θα επανελθω ...ευχαριστω και δεν με ζαλισες καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Σε ρώτησα συγκεκριμένα γιατί το toast δε στρεσάρει όπως το orthos...και αν δεν το είχες κάνει έτσι δεν υπήρχε άλλη εξήγηση για τη διαφορά στις θερμοκρασίες πέραν του θεόστραβου καπακιού...

Ευτυχώς (για το ζάλισμα) :)

Link to comment
Share on other sites

Το γνωριζω οτι το toast δεν ζωριζει, με 2 orthos καπου εκει ειναι και οι αλλοι 2 πυρηνες.

Απλα μου εκανε εντυπωση η διαφορετικη ταση που δειχνει καθε προγραμμα και ηθελα να δω αν δεν ζορισω το ιδιο καθε core τι θα βγαλει το Right Mark σε καθενα ξεχωριστα.

Αν θυμαμαι καλα, οι c2d + quad δεν εχουν διαχειρηση τασης καθε πυρηνα ξεχωριστα οποτε μαλλον ατοπο αυτο που εκανα (αγνοια γαρ)..

Link to comment
Share on other sites

Πόσταρε ένα screenshot με το τελευταίο core temp από εδώ. Και για στρεσάρισμα καλή είναι και η τελευταία έκδοση του prime που υποστηρίζει πολλούς πυρήνες... Για τα volt όπως είπε και ο inertiacreep τσεκαρέ τα με το cpu-z 1.41.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό είναι να πέφτει η τάση σε φορτίο, αυτό είναι το vdroop. Και στο bios αν προσέξεις δίνεις 1.35 και λέει 1.29 (σε 75% περίπου φορτίο που υποτίθεται οτι είναι στο bios).

Το EIST/SpeedStep καλό είναι να το απενεργοποιήσεις κατα το o/c. Μήπως δοκίμασες και το CoreTemp 0.95.4? Ίσως οι θερμοκρασίες αλλάξουν (σε μένα πάντως σε σχέση με το 0.94 είναι ακριβώς ίδιες). Πάντως 6-7 βαθμοί διαφορά είναι αρκετοί ανάμεσα στους πυρήνες.

Επίσης προσπάθησες να ανεβάσεις καθόλου FSB (με πολλαπλασιαστή 8 ή 7x)? Αν και οι 680i μητρικές δεν τα καταφέρνουν καλά με τους quad σε αυτόν τον τομέα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.