Jump to content


Δεν μπορώ να εγκαταστήσω τις extra USB (USB header) σε P4P800


iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Έχω μια ASUS P4P800 εδώ και αρκετά χρόνια και πρόσφατα "ξέμεινα" από USB Θύρες (οι 4 που έχει στο πίσω μέρος η μητρική δεν φτάνουν).

Η συγκεκριμένη κάρτα έχει δυνατότητα προσθήκης άλλων 4 USB ports μέσω κατάλληλου USB header που συνδέεται με pins πάνω στην μητρική.

Αγόρασα λοιπόν το Header αυτό αλλά παρόλο που το συνδέω πάνω στην μητρική, οι extra USB Θύρες δεν λειτουργούν με τίποτα. Τις έχω ενεργοποιήσει από το BIOS (το οποίο λέει συνολικά 8 USBs) αλλά τίποτα.

Καμιά ιδέα ?

Thanks in advance.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχω παρόμοιο πρόβλημα με την Striker και το TT Armor...Τα usb του κουτιού είναι σε άλλη διάταξη από αυτά τα Pins της μητρικής, και κατά συνεπια να μην λειτουργούν.

Δηλαδή εκεί που αντιστοιχεί η γείωση της μητρικής ,του κουτιού οι usb αντιστοιχούν σε παροχή ρεύματος...

Link to comment
Share on other sites

Οι Ρ4Ρ800-Ε έχουν πρόβλημα στις USB πάνω στην motherboard (ίσως λόγω κακής ποιότητας πυκνωτών). Τις έχω χάσει σε 2 περιπτώσεις και ψάχνοντας στο Google ανακάλυψα ότι έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τα pins της μητρικής τα πρόσεξα και είναι σε σωστή διάταη με τα Pins του header, οπότε δεν είναι από εκεί.

Από drivers έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους για το intel 865PE οπότε και από εκεί είμαι καλυμμένος.

Αν κάποιος δεν έχει κάποια άλλη ιδέα, θα πάω να αγοράσω hub να ησυχάσω !:nothing:

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η μητρηκή σου υποστηρίζει USB 1.0 και εσύ έχεις USB 2.0?? Ή μπορεί εκτός απο το bios να πρέπει να κάνεις και κάποια ρύθμηση σε κάποιο jumper που βρίσκεται εκεί τριγύρω.

Εγώ που είχα ένα τέτοι πρόβλημα σε μία motherboard ATI δεν σύνδεα σωστά τα καλώδια, π.χ. έβαζα πρώτα το κόκκινο και μετά το μπλέ, ενώ έπρεπε να βάλω πρώτα το μπλέ και μετά το κόκκινο. Δοκίμασε και αυτό, το βιβλιαράκι της μητρηκής σίγουρα θα λέει κάτι σχετικά με αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από SirDiman [11-09-2007 18:26]

Δηλαδή εκεί που αντιστοιχεί η γείωση της μητρικής ,του κουτιού οι usb αντιστοιχούν σε παροχή ρεύματος...

Περιεργο αυτο που λες, συνηθως στα περισσοτερα κουτια εχουν πλεον ξεχωριστα το καθε καλωδιο και τα βαζεις με βαση το manual της μητρικης..

Εστω και ενα καλωδιο να μπει σε λαθος pin, η usb δε θα δουλεψει, προτεινω να ξανακοιταξεις τα καλωδιακια αν το header τα ειχε ξεχωριστα..

Τωρα πανω σε αυτα που προαναφερθηκαν, εαν ειναι απλο καλωδιο με βυσμα στο τελος.. τι drivers να θελει μια επεκταση ρε παιδια? μονο ενεργοποιηση απο το bios (αν εχει)..

Επιπλεον εαν βαλεις usb2.0 σε usb1.0 θα δουλεψει απλως θα εχει πιο αργη μεταφορα δεδομενων.

Παντα φιλικα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.