Jump to content



Χαμηλό σκορ σε 3DMark


Jasim

Recommended Posts

Λοιπόν παίζει το εξής σύστημα:

Μητρική Gigabyte N680 sli DQ6, ένας τετραπύρηνος 6600,μνήμες 2χ1024 800άρες, δύο 8800GTX σε sli,τροφοδοτικό 850W και λειτουργικό Vista 32.

Σε 3Dmark,με όλες τις επίμαχες διεργασίες κλειστές φυσικά και τα υπόλοιπα όλα σε default χρονισμούς,το σκορ φτάνει περίπου τους 12230 πόντους το οποίο μιλάμε είναι τρελά χαμηλό για τέτοιο σύστημα η πέστε μου αν κάνω λάθος.

Παιδιά όλα είναι τσεκαρισμένα δηλαδή, CPU EIST κτλ απενεργοποιημένα, το sli ενεργοποιημένο και οι drivers της nvidia είναι οι τελευταίοι 163.75.

Ξέρω ότι με τα Vista υπάρχουν κάποιες απώλειες σε πόντους αλλά όχι τόσο μεγάλες.Επίσης υπάρχει ένα άλλο θεματάκι ότι οι μνήμες είναι στα κάποιες Corsair 9000 οι οποίες τρέχουν στα 1100 περίπου αλλά η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει μέχρι 800αρες μνήμες και με το cpuz βλέπω ότι τις παιζει στα 800.

Είναι κρίμα για τέτοιο μηχάνημα να σκοράρει τόσο χαμηλά :(

Τι στραβό βλέπετε εσείς?

Link to comment
Share on other sites

επειδη σε SLI δεν εχω παιξει...

Βγαλε το SLI βαλε μια καρτα , βαλε σε αλλο παρτισιον win xp32bit και τρεξε στα default ολα...

Οσο αφορα τις μνημες βαλε απο μονος σου στο bios τον διαιρετη ωστε να της κανεις να τρεξουν στα 1100:)

Link to comment
Share on other sites

εγω βασικα με το συστημα της υπογραφης στα 32bit xp εβγαλα 700-1000 ποντους παραπανω στο 3dmark06 σε σχεση με τα 32bit vista... απο κει κ περα για δες κ εδω http://www.futuremark.com/download/ στα paches & hotfixes κ κατεβασε το hotfix...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από GoMaR [Σήμερα, στις 07:55]

επειδη σε SLI δεν εχω παιξει...

Βγαλε το SLI βαλε μια καρτα , βαλε σε αλλο παρτισιον win xp32bit και τρεξε στα default ολα...

Οσο αφορα τις μνημες βαλε απο μονος σου στο bios τον διαιρετη ωστε να της κανεις να τρεξουν στα 1100:)

Ok θα δοκιμάσω και θα σου πω, ευχαριστώ ;)

Αλλά ρίξε μια ματιά και εδώ http://img265.imageshack.us/my.php?image=062ko5.jpg

,που ήδη γνωρίζεις, στο σκορ του giorgos th. από 3Dmark με τα ίδια σχεδόν settings παντού μόνο οι κάρτες αλλάζουν, με μία GT έχουμε διαφορά 200 πόντους μόνο...δεν είναι πολύ κουφό?

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25711&perpage=20&pagenumber=37

To cpu στα πόσα τρέχει?

Στα 2,4 όλα default.

Όπως είσαι, αν τρέξεις τα ίδια test σε XP θα δείς διαφορές στα score αρκετά ( ιδιαίτερα στα 3D Mark03/05/06 )

Το καταλαβαίνω αλλά δε νομίζετε ρε παιδιά ότι είναι μαμακία από τη μία να μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να αγοράζει κάρτες θηρία μαζί με Vista μόνο και μόνο να απολαύσει τις δυνατότητες του DX10 σε παιχνίδια όπως το Crysis και όλα τα επόμενα που πρόκειται να έρθουν και απ την άλλη εκτός να τρώει χώμα στο 3Dmark να παίζει με το πολύ 50fps με κάρτες των 500 ευρώ?Που σε sli σύστημα είναι 2χ500 ευρόπουλα :...:

Μήπως πρέπει να αναμένουμε καλύτερους drivers?

Link to comment
Share on other sites

Τα Vista έχουν απώλειες 500-1000 πόντους, εδώ μιλάμε για χάος. Αν είσαι 1000% σίγουρος ότι το SLI είναι ενεργοποιημένο (καμιά φορά οι drivers χαζεύουν) τότε κάνε ένα κόπο και στα ΧΡ, μου φαίνεται λίγο αφύσικο να βγάζουν 2 GTX σε SLI, έστω και default, τέτοιο σκορ.

edit: Κοίταξα λίγο στο νετ και ειδα οτι ενα νορμαλ σκορ ειναι στα 13.5Κ σε ΧΡ χωρις tweaks. Αν τα Vista καταφεραν να χασουν πανω απο 1000 ποντους τι να πω, απιστευτο. Σε μενα απο 13.1Κ που επιασε η 8800GTS320 που ειχα πηγε στα 12.5Κ στα Vista64...

Παντως κανε και λιγο oc, αυτο το setup το ζηταει απεγνωσμενα. Ο 4πυρηνος στα 3+ και οι καρτες κλοκαρισμενες θα πιασουν πολυ δυνατοτερα σκορ και εννοειται επιδοσεις ;)

Link to comment
Share on other sites

Για overclocking δεν το συζητάω ότι θα γίνει χαλαρότατα ;)

Απλά επειδή όλα είναι καινούργια(ούτε μήνα) θα θελα να δουλέψουν λίγο πρώτα και μετά να τα τσιτάρω. Δεν έχω και νεράκι γμτ :mad:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.