Jump to content



Wifi και προβλήματα σύνδεσης <solved>


koutsoundad

Recommended Posts

Καταρχήν την καλημέρα μου.

Wifi στο σπίτι και τα προβλήματα σύνδεσης άρχισαν πριν μερικούς μήνες.

Με router Linksys WAG354 2ετών δεν είχα ποτέ πρόβλημα ενώ έχει πάνω του 3 pc by ethernet και 2 by wifi, συνήθως όχι όλα ταυτόχρονα αλλά δεν σχετίζεται αυτό. Το πρόβλημα είναι η ανεπαρκής κάλυψη σήματος μέσα στο σπίτι πλέον ενώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα εκτός των τελευταίων μηνών. Το router δεν παρουσιάζει άλλο πρόβλημα (μόνο στη δύναμη σήματος του wifi), δεν έχει γίνει firmware upgrade (δεν βλέπω τον λόγο αφού δούλευε μια χαρά) και όλες οι παρακάτω δοκιμές έγιναν με κατεβασμένα encryption κτλ (wap [δεν έχει wap2], SSID broadcasting enabled, simple key or no key).

Δοκιμές με:

-Intel build-in wifi card (laptops: acer & multirama, ίδια κάρτα και τα δύο)

-usb wifi sticks: D-link, Level1, Linksys

-ext. antenna USrobotics 5db, Linksys 7db

Συμπτώματα:

-κάνει logon πάντα με high level signal ενώ στην πορεία (σε λεπτά) φτάνει στο medium level

-βγαίνει εκτός δικτύου (wifi, όχι μόνο net δλδ) ενώ το level δεν προλαβαίνει να πέσει κάτω του medium (δλδ απο M σε no-connection, εκτός κι αν το μέτριο σήμα τελικά είναι το κακό σήμα.. στο σύσταγμα όμως πχ το μέτριο παίζει..)

-ακόμα και δίπλα! στο router το σήμα δεν ξεπερνάει πχ το 86-90% (δεν θυμάμαι βέβαια αν ποτέ είχε 100% αλλά δεν είναι λογικό να το φτάνει δίπλα!?)

-τις εξωτ.κεραίες δεν τις «άκουσε καθόλου» σε σημείο να ψάχνω μήπως «ανοίγει» η κεραία απο το SW ή να το ξεβιδώνω μήπως έχει κομμένο το καλώδιο με το βύσμα του σασί κτλ!

-κατέληξα ότι η αποσύνδεση συμβαίνει ασχέτως ωρών αιχμής net (το wifi πέφτει μόνο), ασχέτως όγκου downloading και τέλος, ασχέτως αριθμού συνδεδεμένων μηχανημάτων (αφού έτσι κι αλλιώς σπάνια είναι όλα μαζί ανοιχτά).

Παρατηρήσεις:

-το D-link usb μάπα, κατέβαζε φανερά πιο αργά (την ίδια σχεδόν στιγμή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα), ενώ το λογισμικό του δεν μου άρεσε καθόλου.

-το Linksys ποιοτικότατο σαν κατασκευή, σαν συνοδεία φυλλαδίων, συσκευασίας και επεξηγήσεων αλλά με μέτριο κατά τη γνώμη μου λογισμικό, παίζει όμως και με το win wifi management utility (χωρίς το δικό του, το οποίο μου κόλησε όλο το pc σε μία απο τις δοκ.εγκαταστάσεις).

-το level1 αν και μου φαινόταν το πιο μάπα, είναι το καλύτερο αφού δεν καθυστερεί αναίτια (όπως Dlink), έχει απλό και λειτουργικό λογισμικό, αλλά δεν παίζει χωρίς το δικό του mem-resident utility.

-ένα hp-pda ενώ βλέπει το wifi δεν μπορεί να δει δίκτυο αλλά παίζει να θέλει και κάνα format να ισιώσει.

-ένα win-mob-smartphone βλέπει wifi κανονικά και δεν το πετάει έξω ποτέ αλλά δεν έκατσα πάνω του να σερφάρω με τις ώρες.

-η αποσύνδεση συμβαίνει σε άτακτα χρονικά διαστήματα (μπορεί να μείνει μέσα 5 ώρες ή 5 λεπτά, συνήθως σε πετάει σε 5-10' με 30-45')

Ερωτήσεις:

-έχω παρεμβολές απο άλλα δίκτυα? Σε ποια ρημάδα συχνότητα να το βάλω, έπαιξα με όλα τα channels.

-προσπαθεί κάποιος να μπει στο wifi μου και δημιουργεί προβλήματα? (τα οποία επιμένουν με ή χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας)

-δεν έχω απλά δυνατό σήμα? Τι να κάνω αφού δεν παίζουν οι κεραίες (ΓΙΑΤΙ όμως??), να πάρω repeater? να πάρω booster? να πάρω Viagra? να πάρω τα βουνά?

-αν προτείνετε access point, θα έχει θέμα να δει το Linksys άλλη εταιρεία (πχ Dlink), pls προτείνετε κάποιο που να βγάζει Ethernet-port (ή ports) (δλδ, να συνδέεται για ασύρματη αναμετάδοση αλλά να δίνει και τουλ.μία ενσύρματη έξοδο eth, αν υπάρχει)

-στραβώθηκα και δεν βρίσκω κάποια ρύθμιση που ελέγχει την λειτουργία της εξωτ.κεραίας στο Linksys SW? (είναι λογικό να υπάρχει?)

Παρακλήσεις:

Αν κάποιος έχει τις γνώσεις και τον χρόνο ας βοηθήσει πριν φωνάξω τον εξορκιστή του wizard και στο σπίτι μου (έχω ακόυσει ότι είναι ακριβός δλδ...). Δεν γκρινιάζω αλλά σε άλλη μου ερώτηση δεν απάντησε κανείς έστω αρνητικά.

ευχαριστώ,

Βασίλης

Link to comment
Share on other sites

Από την περιγραφή που δίνεις φαίνεται σα να είναι πρόβλημα παρεμβολής. Το κακό είναι πως μπορεί να προέρχεται από οπουδήποτε. Και το χειρότερο ότι μπορεί να είναι από κάτι που δεν μπορείς να ανιχνεύσεις, πχ κάποιος αναμεταδότης σήματος τηλεόρασης. Αν παίζεις με G τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, θα σου πρότεινα να κάνεις downgrade σε Β και να δοκιμάσεις σε όλα τα κανάλια. Επίσης θα ήταν καλό να δοκιμάσεις να σνιφάρεις τι κυκλοφορεί στον αέρα με το netstumbler ή κάποιο άλλο πρόγραμμα (wireshark ίσως αν παίζει με ασύρματες κάρτες). Τέλος τα πρότυπα που υλοποιούνται είναι κοινά και δεν έχει πρόβλημα να παίξει η linksys με τη dlink.

Link to comment
Share on other sites

εγκατέστησα netstumbler & wireshark.

στο 1ο δεν εμφανίζονται άλλα δίκτυα, αλλά αναφέρει ότι κρυφά ssid δεν τα εμφανίζει (παρόλο που το δικό μου όταν είναι κρυφό το δείχνει..)

στο 2ο δεν βγάζω άκρη τι λέει και τι κάνει οπότε black night!

πήρα belkin range extender και παρόλο που όντως δυναμώνει το σήμα (όχι σπουδαία πράγματα), δεν υποστηρίζει τπτ παραπάνω απο wep, παρόλο που αναφέρει wpa2 (προφανώς ΜΟΝΟ σε accent point use και όχι range extender use).

Οπότε επιστρέφεται και θα πάρω να δοκιμάσω linksys extender (router 354 linksys είπαμε).

παρατηρήθηκε το εξής:

ενώ είχα wep encryption (για να μπορεί να δουλεύει το belkin), το netstumbler μου έδειχνε την αναμετάδωσή του σαν non encrypted!!

είναι λογικό να αναμεταδίδουν οι extenders το encrypted σήμα ξεκλείδωτο ???

έχει κανείς ΚΑΛΟ extender ή ξέρει να προτείνει κάποιος??

pls help..

ps. μόλις έμαθα ότι δεν μπορώ μάλλον να χρησιμοποιήσω αντάπτορες ethernet2ac-power γιατί ο ηλ/γος δεν θυμάται που έχει χρησιμοποιήσει το 3φασικό μέσα στο σπίτι....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

λοιπον,

ύστερα απο τα τόσα που πήγαν-ήρθαν-και αλλάχθηκαν το πρόβλημα των αποσυνδέσεων (παρότι έδειχνε να υπάρχει επάρκεια σήματος) λύθηκε με την αγορά του Belkin N1 Wireless

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=273526

και επίσης κατάργηση των utls που χειρίζονταν την σύνδεση με συνέπεια να αναλαμβάνει το win utl (zero-κάτι..?)

το μόνο "θεματάκι" που έμεινε είναι ότι ενώ τα pc μπαίνουν αν γίνεται εκπομπή του wifi σε b+g+n (παρότι δεν είναι n δέκτες) τα pda και smart phones θέλουν εκπομπή σε b+g (όχι b+g+n) για να δουν ip. άγνωσται αι βουλαί..

ευχαριστώ τον trendy που ήταν και ο μόνος που ασχολήθηκε.

:)

Link to comment
Share on other sites

ναι, είναι σε b+g μόνο πλέον, αν και πάλι ένα hp pda 1950 ζορίσετε (όχι πάντα) για να μπει χωρίς εμφανή λόγο..

επίσης παρατήρησα ότι το belkin μερικές φορές δεν συχρονίζει με τπτ και θέλει διακοπή τροφοδοσίας ή reboot.

..αναμένοντας 2play, ..αναμένω κι εγώ μήπως λυθεί (λέμε τώρα..)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.