Jump to content



βοήθεια με o/c?


redbighunter

Recommended Posts

cpu 400x9 με vcore 1,4V στο bios ( cpu-z δειχνει 1.368V)

ram απο 5-5-5-18 σε 4-4-4-12 με dram frequency στο auto και ταση στα 2V

8800gts 512mb με core 801mhz, shader 2002mhz και memory 1149mhz

ολα τα υπολοιπα απο ρυθμίσεις bios, κτλ ειναι στα default δηλ στο auto!!!

θερμοκρασία cpu μετα απο 7 ωρες orthos με priority 8 σταθερα στους 52-55C . ( εχω την ψυχτρα ninja rev. B)

θερμοκρασια gpu σταθερα στους 48-49 (stock ψυχτρα και speed fan στο 100%) μετα απο 8 ωρες ξεσκισματος με το ati tool και καμια 5αρα benches το crysis!!!

τις μνήμες τις τέσταρα γύrω στη 1,5 ώρα με το memtest!

Για πειτε μου τη γνώμη σας. Καλα είμαι απο ρυθμίσεις? Οι τάσεις που έχω δώσει καλές είναι? να μειώσω ή να αυξήσω κάτι? το pll voltage το έχω στο auto, να το αλλάξω και αν ναι τι τάση να βάλω? τι άλλο πρέπει να αλλάξω από ρυθμίσεις που τις έχω στο auto για πιο σιγουριά? στο κουτι της cpu αναγράφει max vcore 1,35V! θα έχω πρόβλημα με το λίγο παραπάνω που έδωσα? οι μνήμες απο 800mhz που δουλευουν κανονικά τώρα θα έχουν μεγαλύτερη συχνότητα? (FSB:DRAM 1:1)

3DMARK06: 14780

PCMARK05: 9260

CRYSIS BENCH: 1280Χ1024, ΝΟ ΑΑ στο High ----> 5493,5

Ρωτάω και ζητάω πολλα αλλα παιδια βοηθήστε γιατι είμαι τελείως αρχάριος και οσο νανε δεν ειμαι και πολυ σίγουρος!!!:...: :...: :confused:

έχω το σύστημα της υπογραφής!!!

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε με ολα τα volt της motherboard στα stock(στα χαμηλοτερα volts).δε πιστευω οτι χρειαζεται να αυξησεις κατι και με auto πιθανον να το κανει.εγω εχω p5k dlx(p35) και παει πανω απο 400 με stock.αν εχει προβλημα,βαλε το pll voltage στο 1.6.

τα volt του επεξεργαστη ειναι καλα οσο εχεις καλες θερμοκρασιες(κατω απο 60-65 σε load).

για τις μνημες,θα δουλευουν στα 800mhz με 1:1(400χ2).

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι 380x9 bootαρει κανονικά! απο 380 μεχρι 400 το orthos μου βγαζει error και απο 400 και πάνω δεν bootαρει!! ( κανει συνέχεια restart) Αυτα γίνονται όταν τα έχω όλα στο auto! να βάλω pll voltage 1.6 και να το πάω 400x9? το θέλω για 24/7.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον χρειαζεται καπου παραπανω volt η motherboard.ασε το pll voltage στο 1.5 και δοκιμασε με 1.4v στο northbridge και ισως 1.3 στο fsb termination voltage.τα αλλα stock εκτος βεβαια απο τα volt του cpu και των μνημων.βεβαια αυτα τα λεω με βαση τις επιλογες στο δικο μου mobo με p35 chipset.λογικα πανω κατω τα ιδια ειναι.τι επιλογες εχεις για vNB,fsb term voltage kai pll voltage?

εδιτ: τη δευτερη φορα τι volt εδωσες στον επεξεργαστη?1.4 η auto?

Link to comment
Share on other sites

επειδη εχω μπερδευτει λιγο,την πρωτη φορα που περασες το orthos,ειχες ολα τα settings της motherboard στο auto,τον επεξεργαστη στο 1.4 και τις μνημες στα 2v?

να ξερεις παντως οτι γενικα δεν υπαρχουν στανταρ volt για τις διαφορες επιλογες οταν κανεις oc,αλλα πας ψαχνοντας και βλεπεις.

αν δε κανω λαθος,την πρωτη φορα οταν εκανες το πρωτο ποστ περασες το orthos,oxi?

Link to comment
Share on other sites

οχι ολα τα ειχα στο auto δοκιμάζοντας 9χ380-400 (δοκίμαζα μονο cpu κ τιποτε άλλο τοτε)! μολις έκανα τις όλες αλλαγες με τις τάσεις no problem!

με τις τάσεις που έδωσα περασα orthos χωρις errors τοσες ώρες!!

Link to comment
Share on other sites

βαλε 1.4 vNB, 1.3 fsb term volt, 1.6 pll voltage και το pcie frequency στο 100,ασε τις αλλες επιλογες για τη motherboard στο auto ,δωσε 1.4 στο cpu και 2v στις μνημες με 5-5-5-15 timings και αν ειναι σταθερο μετα κατεβαζεις ενα-ενα.τις μνημες τις βρισκεις τελευταιες.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που ψαχνεις ειναι να βρεις τις καλυτερες ρυθμισεις με τα χαμηλοτερα volts στα οποια ο υπολογιστης σου θα ειναι σταθερος.αν με τις παραπανω ρυθμισεις ειναι ενταξει,μπορεις να κατεβαζεις τα volt σε μια-μια μηπως δε χρειαζεται τοσα volt.

για τον επεξεργαστη,εσυ θα αποφασισεις σε ποια συχνοτητα θελεις να τον δουλεψεις.για μενα ασε το multiplier στο 9.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.