Jump to content

Πείτε ό,τι θέλετε 2.0

jpavly

Recommended Posts

• Replies 35,3k
  • Created
  • Last Reply
Το ξέρω Τσάκωνα ότι τσίνησες επειδή έθιξα το σινάφι σου,

αυτο σηκωνει απαντηση με γατα.:whistle2:

η εισαγγελική παρέμβαση θα μπορούσε να γίνει, γιατί στο κάτω κάτω η ολυμπιακή τότε που γινόντουσαν τα όργια δεν ήταν συγχρονη επιχείρηση αλλά Δημόσια Επιχείρηση Κρατικής Οφέλειας.

ολοι μπορουμε να μιλησουμε για συναφια και λοιπα συγκινητικα.Αλλα λετ μι εξπλεην μπεττερ,σε συναρτηση και με τα αρθρα 6 και 7 του συνταγματος.Για να υπαρξει εγκλημα πρεπει να υπαρχει μια πολυ συγκεκριμενη συμπεριφορα,η οποια να θεσει σε κινηση το "if....then" του ποινικου νομου.Αν δεν υπαρχει αυτη η συμπεριφορα ,καμια κατασταλτικη διαδικασια δεν κινειται και αυτο ειναι κατακτηση του πολιτισμου..Γιατι αν η ποινικη καταστολη στηριζοταν σε καποιες αοριστες εννοιες και εντολες (κακοδιαχειριση πχ...ποια ειναι κακη και ποια καλη διαχειριση?καλη η κακη με τα κριτηρια ποιανου?απαιτειται μια συγκεκριμενη συμπεριφορα πχ υπεξαιρεση :παιρνω 10 γκαζιλιονς απτο ταμειο της εταιριας και τα ιδιοποιουμαι) θα ημασταν ολοι εν δυναμει κονβικτς (βλεπε τι φασαρια εγινε στο αμερικα με το πατριοτ ακτ->το κυριο ελαττωμα του ειναι η αοριστια,που καθιστα ολους τους πολιτες εν δυναμει υποπτους)...Δευτερον.Η δημοσια επιχειρηση κρατικης οφελειας(οπως και η ΔΕΗ,για λογους ευελιξιας στην αγορα) εχει μια συγκεκριμενη νομικη μορφη.Την νομικη μορφη της ΑΕ.Μια ΑΕ που οι μετοχες της ανηκουν στο κρατος.Το οτι ανηκει στο κρατος δεν εξουσιοδοτει καμια δικαστικη αρχη να ορμηξει ετσι χυμα.Και οι πολιτικες-διαχειριστικες επιλογες που εχουν να κανουν με την διοικηση της,θεωρειται επι το πλειστον κυβερνητικη πραξη...Απαξ και η χωρα κυβερναται απο εκλεγμενους πολιτικους απαγορευεται να "ανακατευτει" ο διορισμενος δημοσιος λειτουργος(τσεκ 26 συνταγματος)σε θεματα που αφορουν και πολιτικη...(πολιτικος κυβερνα/διαχειριζεται-δικαστης δικαζει/ας σιμπλ ας δατ)

επειδη εχω διακρινει μια συμπαθεια σου στα λατινικα αποφθεγματα,η προηγουμενη παραγραφος συνοψιζεται στο αξιωμα "nullum crimen,nulla pena sine lege scripta (γραπτο) stricta (ακριβη) certa (σαφη) praevia (προγενεστερο)..γιαυτο λοιπον μου φαινεται τοσο παραλογο να παρεμβει καποια δικαστικη αρχη ετσι χυμα...

Tsakonas σε βλέπω λίγο μπερδεμένο, τώρα θα μάθουμε και Ελληνικά? τι σημαίνει το ένα και τί το άλλο? κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται με συλλογισμούς νομικίστικους που τελικά δεν έχουν καμία απήχηση στο ευρύ κοινό που θεωρεί προϋπόθεση την καλή διαχείριση στόν δημόσιο τομέα.

Προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο αντιληπτός και από εμάς τους κοινούς θνητούς και άσε τον τρόπο σκέψεις σου σαν να γράφεις μια μήνυση ή μια αγόρευση στο δικαστήριο.

Αυτά και πάντα φιλικά;):)

Όλο αυτό που είπες συνοψίζεται στην κάτωθι γραμμή:

"Ναι φυσικά και φάγανε ΤΟΣΑ λεφτά, αλλά υπάρχουν και ΤΟΣΑ παραθυράκια που θα περάσουν στο απυρόβλητο για ακόμα μία φορά".

Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.

Ωραία μέρα σήμερα :D

Δεν αφήνετε τα λαμόγια να πάμε για κάνα κοντοσούβλι σε κανα ταβερνίδιο?

[...] κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται με συλλογισμούς νομικίστικους που τελικά δεν έχουν καμία απήχηση στο ευρύ κοινό [...]
πειράζει να μαθαίνουμε και καμιά φορά πράγματα που μάλλον μας αφορούν περισσότερο από όσο νομίζουμε; ο άνθρωπος δε μιλάει για "παραθυράκια", μιλάει για ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

πειράζει να μαθαίνουμε και καμιά φορά πράγματα που μάλλον μας αφορούν περισσότερο από όσο νομίζουμε; ο άνθρωπος δε μιλάει για "παραθυράκια", μιλάει για ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Ίσα ίσα και πολύ καλό είναι, αλλά δεν θα ανακαλύψουμε τώρα την Αμερική.

θα συμφωνήσω ότι (παραθυράκια) έχει και για αυτό (μερικοί) είναι στο απυρόβλητο.

Και μετά θα πούμε για κράτος δικαίου και ότι οι πολίτες είναι μεταξύ τους ίσοι έναντι των νόμων.

Βλέπε κλεψιά και υπεξαίρεση.;)

τι σημαίνει το ένα και τί το άλλο

OK.Θα το πω αλλιως.Για να κατηγορηθει ο οποιοσδηποτε,ειτε το τελευταιο κατακαθι ειτε η μητερα τερεζα,πρεπει να κανει "κατι" που ηδη προβλεπεται συγκεκριμενα και σαφως απο τον νομο.Χαρακτηριστικο των δικτατοριων εξαλλου ειναι η ασαφης νομοθεσια,που θετει σε λειτουργια το ποινικο "if...then..else" πανευκολα.Δεν μπορει κανεις να με μπαγλαρωσει(οκ τα ελληνικα μου τωρα?:happy2:) επειδη εκανα κατι "κακο".Πρεπει να εχω κανει μια πολυ συγκεκριμενη πραξη,διαφορετικα μου επιτρεπονται τα παντα.Πχ "σκοτωσες" "εκλεψες" "βιασες".Και για να "ενεργοποιηθουν" τα 3 παραδειγματα που ειπα χρειαζονται συγκεκριμενες περιστασεις .Πχ :σκοτωνω :διακοπτω την ζωη ενος ζωντανου.Αν απλα αφησω παραλυτο καποιον δεν κατηγορουμαι οτι σκοτωσα,αλλα οτι προκαλεσα βαρεια σωματικη βλαβη.Κλεβω:"αφαιρω κατι ξενο,για να το "ιδιοποιηθω".Αν βουτηξω το αμαξι του γειτονα με σκοπο να το κανω μια βολτα και να το επιστρεψω σε 3 ωρες δεν θα κατηγορηθω για κλοπη,αλλα για ενα πολυ ελαφρυτερο εγκλημα.

Το κακοδιαχειριση λοιπον ειναι πολυ αφηρημενο και δεν προβλεπεται πουθενα συγκεκριμενα ως αυτεπαγγελτως διωκομενο εγκλημα.Ποσο μαλλον οταν σε μια ΑΕ οι ιδιοκτητες μετοχοι(κρατος εδω) εγκρινουν τα πεπραγμενα της διοικησης...

Ας παρουμε ομως μια αντιθετη περισταση.Κεηζ σταντι Κωστας Ζυρινης-Ισαβελλα Μπερτραν(υπαρχει και το σχετικο βιβλιο:"Οι Τρομοκρατες").Ετυχε να ειναι επιφανεις αριστεροι.Και ετυχε να υπαρχει και ενας νομος αντισυνταγματικος για τα συγχρονα δεδομενα (774/76 αι θινκ) που ελεγε "οποιος "προετοιμαζει τρομοκρατικη ενεργεια τιμωρειται ετσι κι ετσι".Κατα παραβιαση του δογματος(η παραθυρακιου οπως προτιμαει ο καθενας μας) που προανεφερα φυλακιστηκαν και κρατηθηκαν αδικα πριν αθωωθουν (γιατι τι ειναι "προετοιμαζω" μια τρομοκρατικη ενεργεια?πχ αρκει το "δακτυλογραφω ενα κειμενο επιθετικου περιεχομενου"?Μηπως η προετοιμασια εχει ηδη αρχισει απο την στιγμη που εχω αγορασει την γραφομηχανη?>Καταλαβαινουμε λοιπον πως τετοια ασαφεια στον νομο ειναι επικινδυνη για οποιονδηποτε)

Να υπενθυμισω επισης πως το εν λογω "παραθυρακι" ισχυει για ολους μας...

Οσον αφορα τις κυβερνητικες πραξεις που δεν επιτρεπεται να ελεγχει το δικαστηριο,ειναι επιλογη του καθενος αν θελει να κυβερναται απο αυτους τους οποιους ψηφισε η απο μια δικαστικη εξουσια(δηλ καποιους που περασαν καποιες εξετασεις και δεν εξελεγησαν απο λαο κλπ) που θα επεμβαινει στην πολιτικη ζωη οταν βρει κατι που δεν της αρεσει.Το υπαρχον "συστημα" προκρινει την πρωτη επιλογη.Φανταστειτε τι μπαχαλο θα γινοταν αν, οταν διοριζει ο πραιμ μινιστερ τους υπουργους να μπορουσε να πεταχτει κανας δικαστης και να πει "δεν πρεπει να διοριστει αυτος αλλα αλλος"...

Η εν λογω θεωρια των "κυβερνητικων πραξεων" εχει εισαχθει απο γαλλια μερια.

Sorry αλλά είσαι εκτός θέματος και προσπαθείς να πας την κουβέντα αλλού.

Δηλαδή όποιους εκλέγει ο λαός είναι αυτομάτως πέραν από κάθε υποψία και αθώοι; Ωραία δικαιοσύνη ρε, ωραία πράγματα σας μαθαίνουν.

Δεύτερον, είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι οι πολιτικοί έχουν παρανομήσει ΟΥΚ ολίγες φορές. Έγινε τίποτα; Όχι, "εξαφανίστηκαν" οι υποθέσεις διότι κάποιος δικαστάκος τα τσίμπησε.. ή απειλήθηκε η ζωή του ή η οικογένεια του.

Καλώς ήρθες λοιπόν στην ελληνική πραγματικότητα.

Τα πράγματα είναι απλά. Βλέπεις τα οικονομικά αποτελέσματα ενός έτους. Βλέπεις ότι έχεις χασούρα, βλέπεις ότι συνέχεια έχεις χασούρα, δε καταλαβαίνεις ότι κάτι δε πάει καλά;

Δεν γίνεται οι γενικοί διευθυντές να απολαμβάνουν τα δικαιώματα της θέσης τους αλλά να μην υφίστανται τις συνέπειες της μη τήρησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή.

Να στο πω αλλιώς. Τσάκωνα, σε προσλαμβάνω για να διοικήσεις τη ΔΕΗ. Θα σου δώσω μισθό 300.000 € το χρόνο μαζί με εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό τηλέφωνο και δωρεάν έξοδα μετακινήσεων. Τι θέλω από εσένα; Του χρόνου τέτοια μέρα η ΔΕΗ να εμφανίζει κέρδη. Αν δε το κάνει αυτό, δεν έχεις δικαιολογήσει το κεφάλαιο που δαπάνησα για εσένα και το θέλω πίσω μαζί με τη ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρία. Δεν είναι δίκαιο; Η θέση που πας να κάτσεις, είναι θέση υψηλού ρίσκου στην οποία είτε θα τα πάρεις χοντρά ή θα μπεις φυλακή. Έτσι έπρεπε να λειτουργούσε η Ολυμπιακή και η κάθε Ολυμπιακή και θα σου έλεγα εγώ ποιος θα χρεοκοπούσε και ποιος όχι.

Και το παράπονό μου απο τη δικαιοσύνη είναι ότι βλέπει ότι βιάζουν την ολυμπιακή και δεν επεμβαίνει γιατί λέει δεν υπάρχει αποδεδειγμένα βιασμός, ήτοι η ολοκλήρωση της πράξης για να μην πω τίποτα χειρότερο και εκχυδαϊσω τον λόγο μου.

μονο που αστρολαβε 30 χρονια οι εργαζομενοι τις ολυμπιακης εκαναν τιποτα για το τη κατρακυλα που εβλεπαν να παιρνει η εταιρια?

ΟΧΙ , διοτι εβαζαν και τα 3α τους ξαδερφια στην εταιρια και ολοι ειναι χαρουμενοι.

30 χρονια εκαναν απεργια ή βαλανε διαφημισεις στην τηλεοραση οτι φταινε αλλοι για τη κατρακυλα , ενδιαφερθηκαν για την εταιρια οπως τωρα?

ΟΧΙ , γιατι απλα τους βολευε ετσι οπως ηταν

Την εχουν απαξιωσει την εταιρια οι εργαζομενοι προ πολλου?

ΝΑΙ , γιατι φαινοταν καθε μερα απο την συμπεριφρα τους.

Λοιπον οταν ερχεται ο κομπος στο χτενι δεν μπορω εγω να δεχτω οτι την ολυμπιακη της εκλεισαν οι πολιτικοι , την εκλεισαν ολοι τους. Μην ριχνουμε παντα το φταιξιμο στους αλλους και φυσικα στους συνηθεις υποπτους , ας γινει και μια φορα αυτοκριτικη

μονο που αστρολαβε 30 χρονια οι εργαζομενοι τις ολυμπιακης εκαναν τιποτα για το τη κατρακυλα που εβλεπαν να παιρνει η εταιρια?

ΟΧΙ , διοτι εβαζαν και τα 3α τους ξαδερφια στην εταιρια και ολοι ειναι χαρουμενοι.

30 χρονια εκαναν απεργια ή βαλανε διαφημισεις στην τηλεοραση οτι φταινε αλλοι για τη κατρακυλα , ενδιαφερθηκαν για την εταιρια οπως τωρα?

ΟΧΙ , γιατι απλα τους βολευε ετσι οπως ηταν

Την εχουν απαξιωσει την εταιρια οι εργαζομενοι προ πολλου?

ΝΑΙ , γιατι φαινοταν καθε μερα απο την συμπεριφρα τους.

Λοιπον οταν ερχεται ο κομπος στο χτενι δεν μπορω εγω να δεχτω οτι την ολυμπιακη της εκλεισαν οι πολιτικοι , την εκλεισαν ολοι τους. Μην ριχνουμε παντα το φταιξιμο στους αλλους και φυσικα στους συνηθεις υποπτους , ας γινει και μια φορα αυτοκριτικη

Δεν είπα ότι οι εργαζόμενοι είναι άγιοι, έχουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης για την απραξία την οποία έδειξαν αλλά διαλεκτικά, ξεκινάμε από το κεφάλι και πάμε προς την ουρά, ήτοι διοίκηση->συνδικαλιστές->εργαζόμενοι

Ίσα ίσα και πολύ καλό είναι, αλλά δεν θα ανακαλύψουμε τώρα την Αμερική.
συγνώμη για την άγνοια, αλλά το Nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenal εγώ μόλις χθες το ανακάλυψα. μηχανικός σπούδασα και όχι δικηγόρος, αλλά αυτή η λογική του νόμου, για μένα εξηγεί πολλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.