Jump to content


Αξιοπιστια SSD / Asus EEE


qbiefox

Recommended Posts

Εχω τις τελευταιες μερες που κοιταω και ξανακοιταω το Asus eee. Εχω ψηθει πολυ ασχημα, καθως ειμαι fan των μικρων laptops, και ισως ειναι το μοναδικο που υπαρχει τοσο μικρο, γνωστης εταιριας, και κυριως φτηνο. Δυστηχως στην Ελλαδα το εχει φερει μονο το play247 το οποιο μαλιστα το εχει σε εξωφρενικη τιμη (λογικο εφοσον δεν υπαρχει ακομα ανταγωνισμος). Ελπιζω να το φερει και καποιο απο τα μεγαλα μαγαζια σιγα σιγα για να αρχισει να κινειται η αγορα. Παιζει βεβαια και να το αγορασω απο το εξωτερικο, πχ Αγγλια, απλα δεν ξερω τι γινεται με την εγγυηση σε τετοιες περιπτωσεις. Γνωριζει κανεις? Με καλυπτει η ελληνικη αντιπροσωπεια η πρεπει να το στειλω εξω?

Το μονο πραγμα που με φοβιζει ειναι το SSD που εχει. Απο οσο εχω διαβασει, τα SSD εχουν περιορισμενο χρονο ζωης, λογω των flash chip που χρησιμοποιουν, τα οποια εχουν περιορισμενο αριθμο εγγραφων. Για αυτο το λογo λεγεται οτι ειναι πολυ πιθανο να "ψοφησουν" μεσα σε 2 χρονια χρησης, αφου το λειτουργικο χρησιμοποιει συνεχεια τον δισκο (κυριως pagefile/swap). Τι γνωριζετε για το συγκεκριμενο θεμα? Εχει καποιος εμπειρια απο SSD?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου.

Οι δίσκοι SSD έχουv τεράστιο χρόνο ζωής (πολλές χιλιάδες ώρες) και lifetime warranty.

Επειδή ακριβώς όμως οι δίσκοι τέτοιου τύπου είναι πιο ευαίσθητοι καλό είναι να περιμένεις λίγο καιρό γιατί όπως το βλέπω θα καταλήξουν να έχουν τιμές όπως αγοράζουμε τώρα ένα CD-Rom και αυτό θα γίνει γιατί το κόστος κατασκευής θα γίνει πάρα πολύ μικρό ακόμα και σε τεράστιες τιμές χωριτηκότητας.

Link to comment
Share on other sites

Περι τιμων γνωριζω τι παιζει, ομως δεν με ενδιαφερει στην συγκεκριμενη περιπτωση, αφου το ΕΕΕ ερχεται μονο με SSD. Και ξαναλεω... Δεν με ενδιαφερει το MTBF που δινουν οι εταιριες, αλλα η πραγματικη αξιοπιστια που προσφερουν τα SSD, (που στην περιπτωση του ΕΕΕ ισως να ειναι και μικροτερη λογω της σχετικα φτηνης υλοποιησης). Συχνα αναφερεται οτι τα SSD εχουν πεπερασμενο αριθμο εγγραφων...

Link to comment
Share on other sites

Πολύ κουβέντα είχε γίνει στο παρακάτω thread

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=32265&page=16&highlight=ssd

με τον DarthMoul να είναι άτομο με πολλές γνώσεις πάνω σε server περιβάλλοντα και τον tristeno να έχει εμπειρίες πάνω σε laptops. Αν έχεις όρεξη να διαβάζεις δες από το post #309 και μετά.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ενδιαφερον link yanni. Για μενα σημασια εχει να σου αντεξει 2-3 χρονια. Μετα θα εχουν πεσει πολυ οι τιμες, οποτε δεν θα σε νοιαζει και πολυ. Καμια αλλη γνωμη?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.