Jump to content



Αλλαγή ΜΟΒΟ χωρίς format


crio

Recommended Posts

Υπάρχει τρόπος να αλλάξω την mobo στο Pc αλλα να μην κάνω φορμάτ?

Βρήκα αυτόν τον οδηγό

http://www.michaelstevenstech.com/moving_xp.html#1

και ουσιαστικά λέει έναν τρόπο.

Ισχύει?Μήπως δημιουργούνται προβλήματα και επιπλοκές αργότερα στα windows?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχην η νεα μητρικη εχει διαφορετικο southbridge ή οχι? ΑΝ εχει ιδιο southbridge το ποιο πιθανο ειναι να ξεκινησουν κανονικα τα ΧΡ(?) και να σου βρουν το νεο υλικο (υποθετωνας οτι πας απο Ρ35 σε Χ38) .

Παντως σε οποιαδηποτε περιπτωση πριν αλλαξω τη μητρικη θα εκανα μια απεγκατασταση ΟΛΟΥΣ τους οδηγους για τις συσκευες της μητρικης , και μολις θα μου ζηταγε επανεκκινηση θα εκανα τερματισμο.Βιδωμα τη νεα μητρικη και boot σε safe mode.

Δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι θα σου δουλεψει 100% , αλλα δε με εχει προδοσει ποτε αυτη η διαδικασια στα ΧΡ ( πριν 10 μερες, πηγα την ιδια εγκατασταση των ΧΡ 64 απο Intel-X38-> AMD nf590 -> Intel X38 , χωρις το παραμικρο degrade στην αποδοση).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από crio [Σήμερα, στις 07:07]

Υπάρχει τρόπος να αλλάξω την mobo στο Pc αλλα να μην κάνω φορμάτ?

Βρήκα αυτόν τον οδηγό

http://www.michaelstevenstech.com/moving_xp.html#1

και ουσιαστικά λέει έναν τρόπο.

Ισχύει?

Ισχύει, και για XP, και για τα Windows 2000 και για τα Vista. Για να μη πονοκεφαλιάζεις, ακολούθησε αυτή τη διαδικασία έχοντας συνδεδεμένο στο ρεύμα μόνο το δίσκο συστήματος και τον οπτικό οδηγό. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείς να συνδέσεις και τους υπόλοιπους δίσκους. Αυτός ο τρόπος έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να συνδέσεις οποιοδήποτε δίσκο σε οποιαδήποτε θύρα, χωρίς να κολλάς ετικέτες για το ποιο ήταν συνδεδεμένο πού, (ήμαρτον, αυτό είναι ψυχαναγκασμός)

Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας το setup μπορεί να σου ζητήσει το CD με τους οδηγούς που είχες εγκαταστήσει, ή θα ψάχνει για τον προσωρινό φάκελο του δίσκου, από όπου έτρεξες κάποιο setup, όπως ας πούμε της κάρτας οθόνης. Δώσε παντού άκυρο. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία, αν κάτι δεν αναγνωρίζεται πλέον, κάνε απεγκατάσταση του λογισμικού του και επανεγκατάσταση. Οι εφαρμογές (Office κλπ.) δεν θα πάθουν το παραμικρό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.