Jump to content



Δεν αναβει ο υπολογιστης


gregorisvas

Recommended Posts

Καλημερα!Απο χθες και για αδιευκρινιστο λογο ο υπολογιστης της υπογραφης απλα σταματησε να αναβει..Ενω δειχνει να παιρνει κανονικα ρευμα οταν παταω το κουμπι δεν αναβει..Εκανα clear cmos αλλα τπτ...στην οθονιτσα της μητρικης δειχνει κωδικο σφαλματος 0.1 (παλιοτερα απ οσο θυμαμαι δεν ελεγε 0.1...)..Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει? :-(

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες φίλε μου δεν ανάβει εννοείς δεν δεν, ή ανάβει και ξανασβήνει? Και, αν δεν ανάβει καθόλου, παίρνει ρεύμα το PC, ή όχι?

Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι πως το PC παίρνει ρεύμα, καθώς λειτουργεί η οθόνη της Mobo, και δεν ανάβει καθόλου, πατάς το κουμπί δηλαδή και τίποτα...

Μπορεί να είναι αρκετά. Τροφοδοτικό δε πιστεύω, ή θα άναβε ή δε θα έπαιρνε ρεύμα καθόλου. Μπορεί να είναι μνήμες, μπορεί να είναι mobo, μπορεί να είναι CPU, μπορεί να είναι και βραχυκύκλωμα (το τελευταίο είναι το λιγότερο πιθανό, θα άναβε μάλλον αν ήταν αυτό...) :)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως αυτο..Παιρνει ρευμα καθως αναβουν τα λαμπακια αλλα οταν παταω το κουμπι δεν αναβει..Τις εβγαλα και εντελως τις μνημες αλλα τιποτα..Λογικα κ χωρις μνημες δε θα εκανε αποπειρα να αναψει..?Δε μπορω να καταλαβω τι ειναι...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gregorisvas [Σήμερα, στις 22:32]

Παιρνει ρευμα καθως αναβουν τα λαμπακια αλλα οταν παταω το κουμπι δεν αναβει.....

Αφου παιρνει ρευαμ η μητρικη και αναβουν τα λαμπακια της...αλλα εκεινη οχι...

Μηπως δεν εχεις συνδεσει σωστα τα jumperakia !!!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως πρόβλημα με θερμοκρασία CPU; Ανεμιστήρας, σκόνη κλπ; Αλλά πάλι δεν έχεις και κανένα Prescott...

Μπορείς να δοκιμάσεις αν έχεις καμμία PCI(-Ε) κάρτα γραφικών spare, αν είναι πρόβλημα της VGA;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από MOS [Χθες, στις 22:39]

Αφου παιρνει ρευαμ η μητρικη και αναβουν τα λαμπακια της...αλλα εκεινη οχι...

Μηπως δεν εχεις συνδεσει σωστα τα jumperakia !!!

Στο ξεκαρφωτο ομως βρε φιλε? :( Χωρις να το πειραξω?Και δεν εχω καμια ορεξη να το κανω παλι βιδες..Πωπω..

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gregorisvas

Στο ξεκαρφωτο ομως βρε φιλε? :( Χωρις να το πειραξω?Και δεν εχω καμια ορεξη να το κανω παλι βιδες..Πωπω..

Σε φόρουμ που διαβάζω κάποιοι που τους έβγαζε τον ίδιο κωδικο σφάλματος με αλλάγη τροφοδοτικού έσιαξε. Έχεις κανένα άλλο να δοκιμάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Αν εξαιρεσουμε το 01 Error, οντως φαινεται για προβλημα τροφοδοσιας. Ετσι οπως το περιγραφεις (αναβουν τα λαμπακια αλλα το PC δεν) εγω το πρωτο πραγμα που θα σκευτομουν θα ηταν το 4pin/8pin του CPU..

Εγω την ειχα παθει στο τρεχων συστημα (Socket 754.. αναβαθμιζομαι next week :D) που εβλεπα το LED στην μητρικη αναμενο αλλα το συστημα δεν ξεκιναγε και μετα ειδα οτι ειχα ξεχασει να συνδεσω το 4pin καλωδιο του CPU. :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Κι αλλα προβληματα...Εβαλα την p5k αλλα..1)οταν φορτωνει τα xp σβηνει το ποντικι και δεν λειτουργει το πληκτρολογιο (ενω μεχρι εκεινη τη στιγμη λειτουργουσαν οκ) , 2)δεν αναβουν τα dvdrw..Καμια ιδεα σχετικα με το 1?Ηθελα να δοκιμασω τα xp σε safe mοde αλλα επειδη εχω και τα vistα μου βγαζει την επιλογη λειτουργικου και δεν ξερω πως να μπω σε safe..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.