Jump to content



βοήθεια για σωστό o/c!


adpanos

Recommended Posts

Πρόσφατα στο παρακάτω pc άλλαξα την ASUS P5W-DH η οποία παρουσίασε πρόβλημα με την ASUS RAMPAGE FORMULA!

Το pc!

Ε6600

ASUS RAMPAGE

CRUCIAL BALLISTIX 2X1GB 1066MHZ 5/5/5/15 - 2,2V

2 X WD 250GB SATA2 RAID-0

SCYTHE MUGEN

ENERMAX GALAXY 850W

Το pc με την p5w έπαιζε διαρκώς κλοκαρισμένο στα 3ghz !

Αλλάζοντας όμως μητρική και προσπαθώντας ξανά για o/c πάλι στα 3ghz τρέχω τις μνήμες στα 1002mhz βάζω timings στις μνήμες 5/5/5/15 και τάση 2,16v!

Οταν μπαίνω στα win το pc probe βρίσκει υπερβολικά μεγάλο το dram ref. ! Τι συμβολίζει η τάση αυτή? Η τιμή που διαβάζει είναι 1,09v βάση probe2!!

Πως ρυθμίζεται αυτή η τάση, δηλαδή τι τιμή πρέπει να τις δώσω? Μήπως έτσι τα παίξουν οι μνήμες? Από bios βλέπω επιλογές επι της % !!!!

Και κάτι ακόμα! Η θερμοκρασία του northbridge είναι κοντά στους 50c ! Είναι φυσιολογική η θερμοκρασία αυτή?

το sb στους 45c!

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβω το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να τρεξεις το pc σου στα 3ghz η κατι αλλο. Διευκρινισε μας τι θες να κανεις και τι δεν μπορεις να κανεις για να ειμαστε και εμεις κατατοπιστικοι...ποιο ειναι το προβλημα

Φιλικα...!!!!!

Link to comment
Share on other sites

H rampage δίνει πολλές επιλογές για την τάση στις μνήμες και για άλλες πολλές!

Εχοντας τις ballistix 1066mhz και βάζοντας 2,16v τάση vdram ,το vdram ref. στο auto, στο probe μου δείχνει ένδειξη vdram ref = 1.09v και μου χτυπά το probe δείχνοντάς μου ότι είναι ιδιαίτερα υψηλή!!! Η τάση αυτή vdram ref. που δεν ξέρω τι αντιπροσωπεύει πως πρέπει να ρυθμιστεί? Τα 1,09v είναι πολλά για αυτή? Ti τάση να δώσω?

Link to comment
Share on other sites

Ναι το έχω στα 2,16v αφού οι μνήμες παίζουν όπως λέει ο κατασκευαστής στα 1066mhz με 5-5-5-15 στα 2,2v! Το έβαλα στα 2,16v για να αποφύγω το τυχόν overvoltage της μητρικής!

Link to comment
Share on other sites

Aκου τι πρόβλημα έχω!

Ανεβαζω τον επεξεργαστή Ε6600 στα 3,2ghz με ρεύματα default! Τις μνήμες τις τρέχω με διαιρέτη 2:3 άρα στα 1066mhz με timings 5-5-5-18-2τ με τάση 2,2v ή με 2,18v για να αποφύγω overvoltage της μητρικής (αν υπάρχει)

Τρέχω orthos κανένα 5ωρο χωρίς κανένα πρόβλημα!

Ομως ώρες ώρες τρώω μπλε οθόνες και πολλαπλές επανεκινήσεις ! Στην μπλε οθόνη που βγαίνει στιγμιαία πρόλαβα και είδα το μνμ overclocking failure οr οvervoltage failure!

Το ίδιο το παθαίνω και χωρίς να έχω το pc κλοκαρισμένο!

Πριν λίγο και ενώ είχα το pc με τις παραπάνω ρυθμίσεις να τρέχει μια χαρά πάω να τρέξω pcmark 06 και μου κάνει το ίδιο με πολλαπλές επανεκινήσεις πριν μπει στα win!! Το ίδιο μου έκανε και με την παλιά μητρική asus p5w αλλά αν κατάφερνα να μπω κάποια στιγμή στα win είχα χαμένα αρχεία και δεν δούλευαν τα win οπότε έκανα format!

Κάνω clear cmos και με επανεκίνηση καταφέρνει να μπει στα win! Oλα καλά!! Βάζω πάλι τις ρυθμίσεις και δουλεύει μια χαρά!

Πριν λίγο σε άλλο φορα βρήκα ένα ακόμα άτομο με rumpage και ballistix να έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!

Οταν μπαίνω στα win μου βγάζει το παρακάτω μνμ!

http://img228.imageshack.us/my.php?image=problhma1qd9.jpg

και η συνέχεια του μνμ!

http://img228.imageshack.us/my.php?image=problhma2vv7.jpg

Τι λέτε να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.