Jump to content



προτεινωμενοι δισκοι


scider

Recommended Posts

Γεια σας

Ψαχνω ναγορασω 2 δισκους.. εναν εσωτερικο (320gb) και εναν εξωτερικο (320 ή 500)

για εσωτερικο σκεφτομουν κανεναν Western Digital και για εξωτερικο LACIE μιας και εχω ακουσει καλα λογια..

εχετε να μου προτεινετε κανα καλο μοντελο η μαρκα?

το budget ειναι μεχρι 100-120 για τον καθε σκληρο.. αμα υπαρξει και τπτ φνηνοτερο θαταν καλα :upside:

Link to comment
Share on other sites

Oxi. Αυτoi που εχουν στρογκηλεμενο μεγεθος γιγα δλδ 500γιγα εχουν τα παλια platters. Θα αγορασεις πολλαπλασια του 320γιγα που φαρανε τα καινουργεια και ειναι πιο γρηγοροι.

Link

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να μου εξηγησεις αυτο με τα platters? που θα ξερω εγω πιος δισκος φοραει τα παλια και τα καινουρια?

ο seagate exei 32 mb buffer μνημη ενω ο WD εχει 16 .. δεν ειναι καλο τα 32? ή ειναι μηδαμινες διαφορες?

Ακουσα για τους καινουριους seagate barracuda, 7200.11 οι οποιοι σε επιδοσεις φτανουν λενε τους Raptor.. Αυτο ισχυει? Ειναι οντως τοσο γρηγοροι? Αν ΝΑΙ ο 500ρης με 72 ευρω ειναι μια πολυ καλη επιλογη νομιζω...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τελικα αγορασα τον Western Digital Που προτεινε ο φιλος πιο πανω

μετα απο ψαξιμο για τον seagate 7200.11 ειδα οτι η τωρινη παρτιδα εχει βγει ελλατωματικη μαλλον.. παρα πολλες επιστροφες και καμμενοι σκληροι στις πρωτες ωρες/μερες κιολας..

Link to comment
Share on other sites

τελικα αγορασα τον Western Digital Που προτεινε ο φιλος πιο πανω

μετα απο ψαξιμο για τον seagate 7200.11 ειδα οτι η τωρινη παρτιδα εχει βγει ελλατωματικη μαλλον.. παρα πολλες επιστροφες και καμμενοι σκληροι στις πρωτες ωρες/μερες κιολας..

Λινκ πληζ,share the knowledge!Επισης θαθελα να ρωτησω κι εγω ->WD 640 16mb vs 7200.11 500gb 32mb,ποιος ειναι πιο γρηγορος?

Link to comment
Share on other sites

πιο γρηγορος ειναι ο Seagate .. πιανει κοντα στα 108 ΜΒ/s...ειναι βεβαια πιο θορυβωδης και με τα γνωστα προβληματα ελλατωματικων παρτιδων ( η ολοκληρη η σειρα ).. τσεκαρε τα customer reviews

ο WD ειναι κοντα στα 75-80 MB/s αλλα για μενα αυτη η ταχυτητα ειναι αρκετη.. φοβερα αθορυβος και με καλες θερμοκρασιες.. μπορει να εχει 16mb cache αλλα φοραει τα γυαλια σε πολλους σκληρους με 32 mb λογω των 2x320 clusters.. πολυ καλη τιμη ειδικα αν κανεις την αγορα μεσω νετ απο πλαισιο.. τσεκαρε και τα customer reviews

αμα κανεις και κανα εχτρα search στο net θα βρεις πολλα περισσοτερα...

εγω προσωπικα μετα απο αρκετο ψαξιμο.. ψηφιζω Western Digital... βασικα θα παω να "χτυπησω" αλλον εναν... :D

Link to comment
Share on other sites

Οι Seagate εδώ και 2 χρόνια πουλιούνται με 5 χρόνια εγγύηση. Η WD έχουν μέγιστο 3 χρόνια και κάποιοι πουλιόντουσαν και με 1-2 χρόνια ένα φεγγάρι.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στην WD με τους νέους δίσκους που έβγαλε.

Με το κόστος που έχουν σήμερα οι δίσκοι πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να χάσεις δεδομένα!

Link to comment
Share on other sites

Ο 500άρης 7200.11 της Seagate πάει ομολογουμένως πολύ καλά. Η cache και τα δύο 250άρια platters τον βοηθάνε σε αυτό.

Ορίστε μέτρηση από τον δικό μου:

attachment.php?attachmentid=31391&stc=1&d=1213888831

Για τις ελατωματικές παρτίδες που λέτε δεν το έχω ξανακούσει. Πάντως ο δίσκος είναι ταχύτατος και δεν θα έλεγα τόσο θορυβώδης όσο λένε μερικοί.

post-9787-1416073557,3503_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δυο Seagate όμοιοι με του Candyman δουλεύουν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σε RAID χωρίς κανένα πρόβλημα. Ούτε θόρυβο κάνουν, τουλάχιστον κάτι που να γίνεται αισθητό και ενοχλητικό.

Επίσης επιβεβαίωσα ότι οι Seagate έχουν 5 χρόνια εγγύηση και η WD 3 χρόνια, εκτός από τη σειρά VELOCIRAPTOR που έχει 5.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ναι αλλα αμα χασεις τα αρχεια σου τι θα σου κανει η εγγυηση?

Αυτό το ακούω αρκετά συχνά. Τα 5 χρόνια έναντυ των 3 (αν και αρκετά μοντέλα της WD έχουν και αυτά 5) δείχνει κάτι. Σημαίνει πως ο δίσκος είναι πιο πιθανό να σου αντέξει, ακόμα και αν μιλάμε μόνο μέσα στο timeframe των 3 ετών. Αν οι δίσκοι χαλάνε πριν τα 5 χρόνια και οι καταναλωτές τους επιστρέφουν, η εταιρία θα βάλει λουκέτο. Οπότε την εταιρία την συμφέρει στην πλειοψηφία τους οι δίσκοι να μην επιστρέφονται. (Οι ελατωματικές παρτίδες είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους και είναι μια στις τόσες).

Βέβαια άλλη η χρήση που κάνουν οι μάζες των καταναλωτών στους δίσκους και άλλη εμείς που είμαστε απαιτητικοί. Αν όμως είσαι απαιτητικός τότε τι να τους κάνεις τους commodity δίσκους; Παίρνεις SCSI. Είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχει κανένας δίσκος που να σου εγγύάται οτι δεν θα χάσεις τα data σου. Μόνο το RAID. Αν και το rendundant archive σε DVD είναι για μένα πιο βολικό από το RAID, διότι αυτό κάνω, κρατάω archives/αρχείο. Δεν αλάζω τα δεδομένα μου. Απλά μόλις βγει το επόμενο οπτικό format (και δοκιμαστεί για 3-4 χρονάκια ώστε να ξέρω την αξιοπιστία του), μεταπηδώ για να εκμεταλευτώ τον έχτρα αποθηκευτικό χώρο.

Φυσικά αν είναι τόσο συμαντικά αυτά τα data για σένα τα κάνεις όλα μαζί. Έχεις και RAID, και πολλές κόπιες κάθε δίσκου σε DVDR, και 5 κόπιες σε ασημένια δισκάκια (το κόστος της πρέσας είναι μηδαμηνό σε συκρίση με το πόσο συμαντικά είναι τα data σου έτσι;), και φυσικά τα παλιά-καλά tapes ...και πιο λίγο πιο δίπλα είναι και οι ντουλάπες με τις διάτριτες κάρτες και όλο αυτό σε ελενχόμενη θερμοκρασία 20-25 βαθμούς :-P

Υπερβολικό; Σίγουρα. Το θέμα είναι πόσα λευτά είσαι αποφασισμένος να δώσεις για να διαφυλάξεις τα data σου. Το κομποδεμά μου, μου επιτρέπει να έχω έναν κεντρικό δίσκο, έναν extra δίσκο για εβδομαδιάιο backup (syncronization σε δίσκο ο οποίος δεν είναι μονύμως mounted) και 3 κόπιες κάθε DVD δίσκου (ενοείται Yuden) που γίνεται μέρος του archive (και φυλάσεται σε σκιερό και δροσερό μέος). Νομίζω πως για τα λευτά που επενδύω είμαι αρκετά καλυμένος σε περίπτωση καταστροφής.

Παιδιά ο Seagate που βλέπετε δεν είναι κανένας κοινός δίσκος.

Είναι η έκδοση Barracuda στις 7.200,11rpm είναι το νέο model της Seagate εγώ πήρα 2 τέτοιους να βάλω σε raid 0!

Νομίζω ο αριθμός μετά την λεξη RAID δείχνει πόσους δίκους μπορείς να χάσεις δίχως να αρχίσεις να ιδρώνεις :-P Οπότε αν τους βάλεις μαζί σε RAID θα κάνουν RAID1, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.