Jump to content



Αγορά φωτογραφικού εκτυπωτή


Recommended Posts

Αυτό που λέει ο τίτλος. Ως όριο θέτω τα 180-190€. Πολλά θα μου πείτε, αλλά μια φορά παίρνω -φωτογραφικό :p- εκτυπωτή, θέλω να είναι κάτι καλό.

Έχω σταμπάρει τους εξής:

1. HP Photosmart A826 στα 178€ από e-shop.

Και ένα videάκι από youtube:

Το μελάνι 110 κάνει 16€ και σύμφωνα με το e-shop, αντέχει για 55 φωτογραφίες.

2. Canon Selphy CP750 στα 175€ από το "κίτρινο"

Το πακέτο εκτύπωσης (μελάνι + 108 φύλλα) κάνει 32€, αλλά φαντάζομαι ότι το μελάνι δε θα εκτυπώνει και τα 108 φύλλα.

3. Sony FP55 στα 137€. Μάλλον έχει καταργηθεί, δεν υπάρχει στο site της Sony. Στα ίδια χρήματα βρίσκω τον FP75 στο apothema.gr (link).

Θέλω ο εκτυπωτής να είναι οικονομικός και εύκολος στη χρήση. Δε με νοιάζει η απόλυτη ταχύτητα, αλλά δε θέλω να κάνει και 2min για μια φωτογραφία.. :p

Ερώτηση: Dye Sub ή Inkjet? Ήξερα ότι σε αυτή την κατηγορία, οι Dye Sub ήταν καλύτεροι (μεγαλύτερη αντοχή φωτογραφιών στο χρόνο & καλύτερη ποιότητα). Βρήκα και αυτό το link που εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες, αλλά θέλω και τη γνώμη σας :daisy:

Αύριο θα κάνω μια βόλτα στο Multirama, να δω τι παίζει και εκεί.

Ο εκτυπωτής θα αγοραστεί μέσα στην εβδομάδα

Link to comment
Share on other sites

dye γιατί δεν θα δεις διαφορές και είναι και πιο οικονομικός. δουλεύω σε κατάστημα και το ξέρω από προσωπική εμπειρία. από την πλευρά μου είμαι canonάκιας τους θεωρώ καλύτερους από όλους τους άλλους και οι περισσότεροι από αυτούς είναι οι πιο οικονομική της κατηγορίας τους. το κόστος εκτύπωσεις για μία φωτογραφία είναι γύρω στα 30 λεπτά για τους inkjet και στα 25 για τους dye (πάντα με επώνυμο χαρτί= πιο ακριβό). με φθηνό χαρτί πέφτεις άλλα 3-5 λεπτά κάτω. με 30 λεπτά πάντως εκτυπώνεις και σε μηχανήματα kodak και sony σε διάφορα καταστήματα όπως ο γερμανός... πιστεύω πως μόνο οι dye αξίζουν γιατί η απόσβεση θα γίνει για τους περισσότερους σε έναν χρόνο και βάλε.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.