Jump to content



Ch.L-UEFA, & ΝΒΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (SportsLab)


astrolabos

Recommended Posts

μόνο η ελληνική άρση βαρών ντοπάρεται...

Δεν αντιλεγω.. αλλα ο phelps εχει

Α) Το ιδανικοτερο σωμα για κολυμβηση

Β) Τελεια τεχνικη. (Στο κολυμπι η αναλογια χοντρικα ειναι 70% τεχνικη / 30% δυναμη),

Γ) Ταλεντο. 15 ετων ειχε βγει 4ος στους ολυμπιακους, οση ντοπα και να παρεις αυτο δε γινεται..

Ο "Μιχαλακης" ειναι φαινομενο, εχει σε 5 αγωνισματα παγκοσμιο ρεκορ και σε αλλα 3, τη 3η καλυτερη.

Φυσικα και πιστευω οτι ντοπαρεται, αλλα δε με νοιαζει... απλα θα κατσω να δω και να απολαυσω τους αγωνες..

Πολυς ντορος για αυτη τη κουρσα... μεχρι και promo video εκαναν με τον bernard να κυνηγαει τον phelps..

http://www.youtube.com/watch?v=Yet9t58ylgg

Link to comment
Share on other sites

@Winters: Δε διαφωνώ ότι έχει τεχνική. Για να το λες, κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Αλλά πόσες κούρσες έκανε μέσα στις 17 μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων? Σε πόσες από αυτές έκανε ρεκόρ? Πρακτικά, χωρίς να ξέρω τίποτα από κολύμβηση, πέρα από το να μην κάνω τη σημαδούρα ή την άγκυρα, μου φαίνεται αδύνατο, να το έκανε χωρίς "ιατροφαρμακευτική περίθαλψη". Ίσως όχι για δύναμη, αλλά για αντοχή σίγουρα.

Επομένως μου φαίνεται τουλάχιστον υποκριτικό, να λέμε ότι ο Κεντέρης, η Θάνου, ο ένας, ο άλλος, που είναι Έλληνας αθλητής, είναι ντοπαρισμένοι και πρέπει να αποκλειστούν, και ο Φελπς, ο Μπολτ, ο ένας, ο άλλος, που είναι στις παραδοσιακά μεγάλες -αθλητικά- χώρες, να περνάνε στο ντούκου, κι αν γίνει κάτι και αποκαλυφθούν, τρώνε 1-2 χρόνια, και μετά τα ξεχνάμε όλα (κάτι που εντελώς τυχαία δεν έγινε με τους Έλληνες)

Link to comment
Share on other sites

Πίκρα........θα μπορούσαμε να τα έχουμε τα αμερικανάκια αν δε χαλαρώναμε στην αρχή της 4ης περιόδου.......σαν να μην το πίστεψαν για λίγα λεπτά και εκεί που μειώναμε από -16 στους -7 χάσαμε 5επιθέσεις και το -10 έμεινε για πολύ ώρα........ξυπνήσανε 2 λεπτά πριν το τέλος....το -12 πήγε να γίνει -7 πάλι αλλά το φάρδος των αμερικανών με 2 τρίποντα ήταν μαχαιριά.

όπως και να χει μπράβο στους μπέμπηδες μας. Ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Τουρνουά είναι μεγάλο πράμα.

Το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει να είναι η δύναμή μας στον αθλητισμό για πολλά χρόνια ακόμα.:D

Link to comment
Share on other sites

Δε μας έφαγαν τα Αμερικάνια. Η βλακεία του Βασιλακόπουλου και των λοιπών παραγόντων μας έφαγε. Βλέπεις, εκεί υπάρχουν άπειρα ανοικτά γηπεδάκια για να παίζουν μπάσκετα τα παιδιά, ενώ έχουν και υποδομές. Στα σχολεία, έχουν κανονικό πρωτάθλημα ώστε, είτε ταλέντα, είτε απλώς καλοί παίκτες, να βγαίνουν ολοκληρωμένοι αθλητές.

Εδώ, απλώς είσαι τυχερός, και το 95 κάποια παιδιά που είδαν την ομάδα του 87 να σηκώνει το κιούπι κολλήσανε και αποφασίσαν να γίνουν μπασκετμπολίστες. Τα ίδια -περίπου- αυτά παιδιά πήγαν μετά και πήραν Ευρωπαϊκό, βγήκαν δεύτεροι στον κόσμο, και εν τέλει αποτέλεσαν πρώτυπα για τα παιδιά που βγήκαν σήμερα δεύτερα στον κόσμο. Κοινώς, υποδομή 0 στην Ελλάδα.

Όταν αναμετριέται η προχειρότητα με την οργάνωση, δε γίνεται κάθε φορά να νικά η προχειρότητα

Πολλά μπράβο στα παιδιά, και ελπίζω να μην τα πάρει κανένας Ολυμπιακός/ΠΑΟ και τα κάψει. Ας μείνουν σε μικρότερες ομάδες για να ψηθούν :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πολλά μπράβο στα παιδιά, και ελπίζω να μην τα πάρει κανένας Ολυμπιακός/ΠΑΟ και τα κάψει. Ας μείνουν σε μικρότερες ομάδες για να ψηθούν :)

Οπως ειναι να σηκωθουν να τα μαζεψουν και να φυγουν εξω γινεται?

Κι αμα δεν θελουν να φυγουνε να στειλουν τον Jack Bauer να τα απαγαγει και να γυρισει πισω μετα απο 4 χρονακια... Μετα ας αποφασισουνε τι να κανουνε μονα τους.

υ.γ. Εχω τσαντιστει απιστευτα που το '95 εμεις ειχαμε Ρετζια οταν οι αλλοι ουτε καν ξερανε τι ειναι ο Γκασολ κι ο Νοβιτσκι αλλα αποφασισε να πινει φραπογαλλλλα στον λευκο πυργο αντι να σηκωθει να παει στο αμερικα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

you foul. Έχεις τι οργάνωση έχουν οι βραζιλιάνικες ομάδες; Ναι μεν τα παιδάκια παίζουν από μικρά μπάλα, αλλά το 99% περνάει από τις ακαδημίες κάποιας ομάδας ;)

Τα παιδιά αρχίζουν, σε σάλες 8*8 με μπάλα μικρότερη και πολύ πιο βαριά από την κανονική, ώστε να μάθουν σωστά κοντρόλ και (κυρίως) τρίπλα. Αργότερα ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα. Δεν πάνε από τις αφβέλες στο χορτάρι και το 11*11 ;)

Που το στηριζεις αυτο Deninho?

Στη σύγκριση με 1, μπασκετικά, προηγμένη χώρα: τις ΗΠΑ. Εμείς είμαστε ικανοί να είχαμε τον Kobe νέο (17 π.χ.), να τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟ, και να έπαιζε 53 λεπτά σε μια σαιζόν, όπως ο Παπανικολάου στον Άρη ;)

Έγινε επεξεργασία από deninho
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πανω στο θεμα των υποδομων και στο θεμα της προχειροτητας...

Για παραδειγμα ποθ ξερω πιο πολυ και ασχολουμαι περισσοτερο με το θεμα, εδω στην Νεα Σμυρνη εχουμε τρεις ομαδες μεγαλες, ΙΚΑΡΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟ και Μιλωνα ομαδες που καθε χρονο πρωταγωνιστουν μεχρι και στις τελικες φασεις... Στην Καλλιθεα εχουμε ΑΕΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΙΘΕΑΣ στο Φαληρο εχουμε τον ΑΟΠΦ που εφτασε μεχρι και Α2, στον Αλιμο εχουμε τον ΑΛΙΜΟ σαν ομαδα, στον Πειραια εχουμε τον ΦΟΙΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και αλλες ομαδες...αυτο που θελω να πω ειναι οτι γενικοτερα εχουμε καλες υποδομες, δεν μπορεις να πεις οτι δεν εχουμε....και γηπεδα δοξα τω Θεω εχουμε...

Εδω στην Βραζιλια οπως ειπε και ο Μητσος στα τσιμεντα χωρις παπουτσια μαθαινουν μπαλα τα παιδια...

Εδω στην Ελλαδα καθε γειτονια exει το δικο της γηπεδο....:)

Link to comment
Share on other sites

Foul.

Τυχαία Βραζιλιάνικη γειτονιά:

brazilian_children3_247061a.jpg

foul*2...

και εγω μπορω να σου δειξω τυχαια αμερικανικη γειτονια να παιζει μπασκετ με σιδερενια διχτακια και τους μισους να σκυβουνε μην φανε καμμια αδεσποτη απο drive-by και τους αλλου μισους να μην μπορουνε να πηδηξουνε γιατι ενοχλει το Glock-17 στην μεση του παντελονιου και βαραινουνε οι σιδερογροθιες και οι αλυσιδες στο λαιμο. Αυτο δεν δειχνει ελλειψη οργανωσης.

Απλα ειναι μια πραγματικοτητα.

Η οργανωση ειναι αυτο που υπαρχει ΜΕΤΑ την αλανα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η οργανωση ειναι αυτο που υπαρχει ΜΕΤΑ την αλανα.

Το αυτό.

Οργάνωση, Πλαστελίνη παιδί μου, είναι να σου έρθει ο **γκουχ** ο Βασιλακόπουλος, και να σου θέσει ένα σάλαρυ καπ. Όχι ο Ολυμπιακός να έχει 35 μύρια budget κι άλλα τόσα ο Παναθηναϊκός. Οργάνωση είναι, να σου δημιουργούν ένα draft, ώστε οι μικρές ομάδες να μπορούν να πάρουν το Σλούκα, τον Παππά, τον Τσαρτσαρή, και να τους αξιοποιήσουν, κι όχι να παίζουν 28" μ.ο., να αναγκάζονται να φεύγουν στην Ισπανία και να διαπρέπουν (αναλογικά με την ηλικία), ή ακόμη ακόμη να φεύγουν στην Ισλανδία :o

Link to comment
Share on other sites

Όλα, ίσως όχι, αλλά έχω δει πολλούς νέους αθλητές (και εν προκειμένω μπασκετμπολίστες) που χαντακώθηκαν, γιατί προτιμήθηκε ένας κακός (και συνήθως ακριβότερος) συναθλητής τους, που προερχόταν από το εξωτερικό...

Link to comment
Share on other sites

Πιστεψε με πραγματικα....επειδη ειμαι κοντα σε αυτα...δεν εχω δει εδω και 5-6 χρονια να χανεται καποιος πολυ καλος παικτης...(Ελληνας παντα)...Σε 2 χρονια θα δεις τι εχει να βγαλει η Ελλαδα...οι ομαδες για μενα δουλευουν πολυ καλα...

Παικτης με θεληση, ικανοτητες και ταλεντο δεν εχει χαθει...και εγω εχω φιλους που τους βλεπεις και λες ποπο τι παικταραδες γιατι δεν ειναι στην Εθνικη? η απαντηση κρυβεται στο συνολο ενος παικτη εχουν μεν την τεχνικη αλλα δεν εχουν το σωμα και το μυαλο...θα μου πεις βεβαια αυτα φτιαχνονται αλλα εκει μεγαλο ρολο παιζει και ο ιδιος ο αθλητης....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.