Jump to content



Γνώμες για dslr Sony A100


Recommended Posts

Βρίσκομαι σε αναζήτηση μιας καλής και (σχετικα) οικονομικής dslr γιατί πλέον η Kodak Z710 που με συνόδευε παντού τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια δεν με καλύπτει.

Πέτυχα μια καταπληκτική (από αποψη τιμής) προσφορά και σκέφτομαι να την χτυπήσω. Πρόκειται για την A100 μαζί με τους 18-70 και 70-300 στην τιμή των 400€.

Θα ήθελα λοιπόν τις γνώμες επάνω στη συγκεκριμένη μηχανή και τις δυνατότηες της καθώς και για τους φακούς που προανέφερα.

Να σημειώσω ότι αν και θα αγοραστεί (αν το αποφασίσω τελικά) από ιδιώτη θα είναι στο κουτί της τελείως αμεταχείριστη (το έχω επιβεβαιώσει αυτό)

Και αφού άνοιξα θέμα να κάνω και άλλη μια ερώτηση. Υπάρει πουθενά ανταπτοράκι που να δέχεται SD και να βγάζει CF και να μπορεί να μπει στην μηχανή; Κάτι σαν αυτό που δίνει η SONY δηλαδή, που παιρνει Mem Stick και βγάζει CF

Ειδα διάφορα στο skroutz αλλά δεν ηταν για να μπαίνουν στη μηχανή

Παράκληση: Να μείνουμε στο θέμα και να μην γραφτούν απαντήσεις του στυλ "Καλύτερα πάρε την τάδε κλπ"

Έχω ψάξει και έχω δει τι γίνεται οπότε δεν έχει νόημα ;)

Tεχνικά χαρακτηριστικά της μηχανής εδω--> http://www.dpgr.gr/index.php?page=tx_show_digicams&camera_id=231

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Link to comment
Share on other sites

Dubber, ο 70-300 πρέπει να είναι ο G με διάφραγμα 4-5.6, σαν τον 70-300 D-ED με δακτύλιο που έχω εγώ. Βολεύει ο φακός, μην τον αποτρέψεις να τον πάρει επειδή έχει μικρό μέγιστο διάφραγμα. Με ISO Auto στα 300mm και f:8 και ταχύτητα 1/250 στο χέρι βγάζει γ@μ@τες φωτό, με λεπτομέρεια, ασχέτως αν είναι μεσημέρι ή απόγευμα με σκιά (αλλά αφού η μηχανή έχει ενσωματωμένο σταμπιλάιζερ, σκασίλα του και να βάλει ταχύτητα 1/60 ή ακόμα και 1/30 με ακουμπισμένη σε κάποιο στύλο τη μηχανή). Ο άλλος, αν είναι 3.5-4.5 θα τον δυσκελέψει λίγο με ISO 100 ή 200 με το ενσωματωμένο φλας.

Οι φακοί είναι Nikon ή άλλη μάρκα;

Link to comment
Share on other sites

Μιας και δεν έχει και πολλούς φακούς για Sony (και εκεί είναι η ένστασή μου για να πάρεις την A100) 3.5-5.6 και 4.5-5.6. Σκοτεινοί, κυρίως ο 18-70 που θα τον έχεις και συνέχεια κουμπωμένο...

Σαν τιμή πάντως οκ φαίνεται.

Edit: Με προλάβατε 2!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδα τον 18-70. Μόνο άμα έχει οξύτητα πάρτον, αλλιώς απόφυγέ τον, είναι λίγο σκοτεινός (ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάω για όταν θα είσαι με παρέα και θα θες φωτό στο σπίτι, στο club με ΦΛΑΣ!) αλλιώς για εξωτερικές δεν πειράζει το 5.6 διάφραγμα. Ελπίζω να σε βοηθάω μα αυτά που λέω και να μη σε μπλέκω. Είμαι ψείρας στο θέμα ανάλυσης του φακού με την ψηφιακή.

EDIT: Εμένα να δεις πόσοι με προλάβατε! Τελικά σονυ είναι οι φακοί εε;

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις σας.

Να προσθέσω ακόμη ότι αφενός η μηχανή θα τεσταριστεί πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση για αγορά και ακόμη, πως αν αγοραστεί (αυτή ή οποιαδήποτε άλλη) θα προστεθεί εξωτερικό φλας το συντομότερο δυνατόν.

Κώστα, ο 18-70 πρεπει να είναι όντως αυτός που δείχνει ο racer στο λινκ του.

Όταν μιλάμε για οξύτητα τι ακριβώς εννοούμε; :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Όταν μιλάμε για οξύτητα τι ακριβώς εννοούμε; :hmm:

Εμένα μου αρέσει να εξετάζω μερικές από τις φωτό που τραβάω σε μεγέθυνση 100% στη οθόνη του υπολογιστή και να χαζεύω τη λεπτομέρεια που έγραψε ο φακός με εκφράσεις του τύπου: "Πωπώ τι τράβηξα ο π......... στα 20 εκατοστά με τον 55άρη micro" δηλαδή δεν θολώνει η φωτό στο 100%.

Αν ο φακός δεν είναι οξύς, τότε όσο και τέλεια να είναι εστιασμένη η φωτογραφία, στο 100% στην οθόνη του υπολογιστή θα βλέπεις μια θολούρα, μικρή έως αδιόρατη, ανάλογα με την ποιότητα των οπτικών, αυτό εννοώ.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία λοιπόν το προπερασμένο σαββατοκύριακο έβγαλα αυτή τη φωτό:

http://i427.photobucket.com/albums/pp358/Marinap_1985/00_4493.jpg

Είναι sharp. Δείτε τη στο 100%.

Για να προσομοιάσεις πώς θα ήταν άν ο φακός δεν ήταν οξύς, δες την στο 300%. Ελπίζω να κατάλαβες πλήρως τί πληρώνεις σε ένα φακό.

Link to comment
Share on other sites

PetrosD, φυσικά και είναι οξύς ρε, μιλάς για macro.

Και δείγμα δικό μου 100% crop:

401d6569.jpg

Και από non macro πάλι 100% crop:

f61ce35c.jpg

Αυτή την οξύτητα δεν θα τη βρει σε αυτούς τους φακούς. Θα κάνει όμως αξιοπρεπώς τη δουλειά του.

Το θέμα είναι ότι ξεκινάει με DSLR και πρέπει να διαλέξει σύστημα. Αν ξεκινήσει με Sony-Konika, τα πράγματα είναι λίγο άσχημα (κατ' εμέ). Λίγες επιλογές σε φακούς και όσοι τελικά αξίζουν κοστίζουν μια περιουσία. Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με φακούς των 400 περίπου € ο καθένας. Στη Sony βρίσκεις τέτοιες λύσεις?

Εν τέλει, αξίζει να επενδύσεις στο σύστημα Sony?

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τους φακούς, το ccd της συγκεκριμένης sony έχει θόρυβο; Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί ISO 800 ή 1600!

Ωραίες και οι δικές σου φωτό με ποιό φακό 100mm τράβηξες τη μέλισσα;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.