Jump to content



E8400 multiplier problem


ExeliktikoS

Recommended Posts

Γιατί να τα απενεργοποιήσει;; Δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που δεν είναι o/c. Exeliktikos αυτό γίνεται για να μειώνεται η κατανάλωση και η θερμοκρασία, οπότε όταν δε χρειάζεσαι τον επεξεργαστή ρίχνει τον πολλαπλασιαστή ώστε να τρέχει χαμηλότερα. Αν με ανοιχτό το cpuz τρέξεις ένα prime για παράδειγμα, θα δεις ότι θα πάει στα 3.000. Μόλις χρειαστεί η ισχύς, επανέρχεται ο πολλαπλασιαστής. Αλλά όταν ακούς ένα Mp3 πχ ή κάνεις surfing, δε χρειάζεσαι 3Ghz.

Link to comment
Share on other sites

πωω σε ευχαριστω. Αυτό ηταν. Αλλα έχω και άλλο ένα πρόβλημα. το fsb:dram στο cpu-z ήταν 5:14 και τώρα είναι 5:8 και ώς αποτέλεσμα το dram frequency έχει πέσει στο 533.4 ΜΗz από 933.4ΜΗz .

Στα bios για το FSB-Memory clock mode έχω 3 επιλογές : linked , unlinked και auto . Θέτοντας Linked μπορώ να ορίζω το ratio σε 5:4 , 3:2 και sync mode. ( το τρίτο δεν ξέρω τι είναι καν...). Επίσης δεν ξέρω οταν το βάλω unlinked η auto τι τιμή έχει το ratio...

Πώς μπορώ να να το ξαναβάλω σε ¨5:14... ??? :o

Έκανα λαλακια γιατι είχα στημμένο pc και δεν ξέρω για ποιο λόγο έκανα load default :boxed:στο bios και έχασα τις ρυθμίσεις... Help παιδια γιατι αρχίζω και αγχώνομαι.... :(

Link to comment
Share on other sites

Έχει μήπως κάποια επιλογή για enhanced profile? Δεν ξέρω και τη μητρική σου για να σε βοηθήσω ούτε και αν οι μνήμες έχουν xmp profile από default... Γράψε αν μπορείς τις επιλογές του bios.

Οι παλιές patriot είχαν μόνο jedec για 533mhz, από κει και πάνω έπρεπε να τις πας χειροκίνητα πάντως.

Link to comment
Share on other sites

αυτες ειναι οι μνήμες :

http://www.tweaktown.com/reviews/1417/1/patriot_viper_ddr3_1866_2gb_memory_kit/index.html

http://ghznews.wordpress.com/2008/04/30/patriot-viperfin-ddr3-1866/

αποτι ειδα απο το pcu-z και γενικα αποτι αναφέρεται σε αυτες, θα πρεέπει να δουλευουν στα 1.9v ενώ τώρα βλέπω στο bios έχουν 1.5... ti κάνω ανεβάζω στα 1.9?

Link to comment
Share on other sites

βασικά μήπως θα πρέπει να ανεβάσ\ω χειροκίνητα το MEM (DDR) MHz απο 1066 που είναι τώρα σε 1866ΜΗz και το memory voltage σε 1.9v απο 1.5 ? δλδ μπορεί η αποδοσή τους να είναι αυτη που είχαν πρίν τη λαλακια στο bios αλλα μόνο χειροκινητα φτάνεις σε αυτη

ποιες επιλογές των bios θες να σοθ γράψω? ποιας κατηγορίας? το mobo είναι αυτο της υπογραφής

Και σε ευχαριστώ για την βοήθεια :D

Link to comment
Share on other sites

Στο ένα λινκ τις πήγε χειροκίνητα, στο άλλο λέει έχουν XMP. Στο bios είδες κάτι για xtreme profile; Μιλάω για την περιοχή που ελέγχεις χρονισμούς μνημών.

Τώρα τι να σου πω, θεωρητικά τις βάζεις στο 1.9v, 933 με τους χρονισμούς που λένε και παίζουν. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

λοιπον έτσι έχει :

Memory timing settings : [optimal] ή [expert]

στο expert χειρίζεσαι χειροκίνητα τις παρακάτω επιλογές στο optimal βάζει λογικά τις βέλτιστες αλλά όταν το κάνω έτσι τα timing είναι διαφορετικά απο τα εργοστασιακά .Είναι 7-9-9-25 με 1Τ και tRC=34 απο 8-8-8-24 με 2Τ και tRC=48 .... Μήπως αν βάλω τάση 1.9 και επιλέξω optimal τότε θα πιάσει το ζητουμένο.

Απλα το ερώτημα μου είναι αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει κάτι κακό αν κάνω αυτη την αλλαγή τάσης έτσι απότομα..

και λογικά άμα το κάνω αυτο θα πρέπει να βάλω στο FSB - Memory Clock Mode σε auto ε? και ίσως πιάσει έτσι τα 5:14...

Η τάση μου φαίνεταί είναι το κλειδί

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δε θα γίνει κάτι κακό. Την υποστηρίζουν οι μνήμες την τάση των 1.9v επίσημα, οπότε δεν τη φοβάσαι. Αλλά μου φαίνεται περίεργο να τις έβλεπαν πριν κανονικά. Το πισί το είχες πάρει έτοιμο σεταρισμένο;

Link to comment
Share on other sites

ναι... όλα σεταρισμένα... απο multirama xtreme. οποτε μάλλον είχαν κάνει καλα αυτοι την δουλεια τους και ήρθα εγώ το noob και το πήραξα.. καλά να πάθω...που ήθελα να αρχίσω και o/c ... λοιπον βάζω την μνήμη 1.9 και ενημερώνω.

Link to comment
Share on other sites

@@ ..... τάση στα 1.9V και όλα τα άλλα ίδια... το θέμα απότι καταλαβαίνω είναι το ratio... αυτο κρατάει την μνήμη.. Αλλα και τα timming με την νέα τάση δεν άλλαξαν... να βάλω με το χέρι τα εργοστασιακά? (8-8-8.....)

Μήπως να βάλω fsb και μνήμες unliked και να βάλω χειροκίνητα 1866MHz σε αυτες?

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω τωρα και κάτι που πιάσαμε το θέμα. Στο cpu-z στο SPD έχει το Timings Τable.

Αυτό έχει τις επιλογές που μπορείς να περάσεις στισ μνήμες?

Και επίσης στο ο/c στις μνήμες κάνεισ το ίδιο με τον επεξεργαστή? Δλδ αυξάνεις το timming μέχρι που κολάει , πας μετα στην τελευταία ρυθμιση που έτρεχε και αυξάνεις τάση κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το table που έχει τις τιμές που έχει "περάσει" με απλά λόγια ο κατασκευαστής στη μνήμη, τις οποίες βλέπει η μητρική και χρησιμοποιεί, αφού η κάθε μνήμη έχει διαφορετικές τιμές.

Στις μνήμες θες μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά όσο το δυνατόν μικρότερα timings σε λογικά πλαίσια πάντα. Εσύ για παράδειγμα με ddr3 δε μπορεί να περιμένεις να τρέχουν με 4-5άρια που τρέχουν οι DDR2. Από κει και πέρα, σε γενικές γραμμές, ανεβάζουμε την ταχύτητα λίγο, τρέχουμε memtest για έλεγχο σφαλμάτων/σταθερότητας, τρέχεις και από windows τα γνωστά για έλεγχο σταθερότητας και ανάλογα προχωράς με την ταχύτητα, μπορεί να χρειάζονται ρεύμα, μπορεί να χρειάζονται να ανεβάσεις timings, μπορεί απλά να τερμάτισαν κλπ. Γενικά θέλουν ψάξιμο και χρόνο και αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.