Jump to content



Σχετικά με αγορά από το Stock House του Πλαισιου


hayabusa

Recommended Posts

Παίδες, όντας σε αναζήτηση σκληρού δίσκου και έχοντας κάπως περιορισμένο budget αυτή την εποχή σκέφτομαι να χτυπήσω από το stock house έναν WD 120 GB Passport που κάνει 49 €.

Δεν έχω ξαναπάρει ποτέ κάτι από εκεί και έτσι θα ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με το αν αξίζει μια τέτοια αγορά, τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν, τι παίζει με τις εγγυήσεις κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Link to comment
Share on other sites

Εχω καιρό να πάω στο stock του Πλαισίου, αλλά απο την εποχή που ήταν στην Ζαίμη, είχα πάρει 2 μητρικές...

Η μία ήταν ελατωματική από την αρχή, η άλλη μια χαρά.

Η ελαττωματική αλλάχτηκε με πιστωτικό στην τιμή που την πήρα από το stock.

Όπως λέει και στο site είναι επισκευασμένα, ή από rma, ή οτιδήποτε άλλο, οπότε ίσως να έχουν σημάδια, να λείπει κάποιο καλώδιο, αν μην παίζει κάτι τελοσπάντων...

Αλλά από την στιγμή που θα πας εκεί, θα δεις τι παίζει και θα κρίνεις μόνος σου...

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι δίσκοι στο Stock House είναι ολοκάινουριοι, απλά έχουν επιστραφεί απο RMA απο την εκάστοτε εταιρία και έρχονται πίσω στο Πλάισιο μέσα σε καφέ χαρτόκουτο και όχι στην original συσκευασία. Αυτό είναι το μοναδικό τους πρόβλημα.

Πέρνα μια βόλτα απο εκεί και δες πώς το 90% των δίσκων είναι σφραγγισμένοι στα χαρτόκουτα τους. Αυτά τα ολίγα για τους δίσκους.

Όσον αφορά άλλα προϊόντα, το καθένα, ανάλογα την φύση τους έχει και άλλα "κουσούρια".

Ας πούμε, στα κουτιά, είναι όλα απο βιτρίνες καταστημάτων και συνήθως μπορεί να λέιπει ένα 5.25" πορτάκι ή οι βίδες ή να έχει γδαρθεί η μια μεριά ή κάπως έτσι.

Οι μητρικές οι περισσότερες είναι καινούριες , πάλι απο RMA εταιριών όπως και οι δίσκοι απλά δεν έχουν κανένα μα κανένα παρελκόμενο όπως καλλώδια, κάρτες ήχου, drivers κτλ κτλ κτλ.

Επεξεργαστές αποκλέιεται να βρείς σύγχρονους.

Μνήμες σχεδόν το ίδιο.

Τα τροφοδοτικά μπορεί να είναι επιστροφή απο πελάτες που "δεν τους έκαναν" ή τίποτα παλιά που έχουν μέινει στην αποθήκη πολύ καιρό και είναι θέμα ξεστοκαρίσματος.

Αλλα και πάλι, άμα πας απο εκεί και τα δέις. Άλλα μπορεί να είναι ολοκαίνουρια στην συσκευασία τους και άλλα ανοιγμένα-χτυπημένα-γδαρμένα και όλα τα συναφή.

Η εγγύηση που ισχύει είναι 6 μήνες και μπορείς να αλάξεις το χαλασμένο προϊόν μόνο απο εκεί.

Τι άλλο θές να μάθεις? :D

Link to comment
Share on other sites

εγγύηση σε αυτά τα προιόντα υπάρχει; επίσης υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας (καθότι ηλεκτρονικά δεν γίνεται) για να μην τρέχει κάποιος μέχρι εκεί;

edit:Thanx Bill, μια απορία έχει μείνει για την ώρα, δες παραπάνω για λεπτομέρειες :p

Link to comment
Share on other sites

Αν βοηθάει να πω ότι πριν δυο χρόνια είχα πάρει από το stock house του Πλαισιίου ένα Laptop της Acer, το οποίο είχε καμένη κάρτα δικτύου. Για καλή μου τύχη το είδα με το που το λειτούργησα για πρώτη φορά (αφού τότε δεν διέθετα ασύρματο router και κάπως έπρεπε να συνδεθώ στο internet)! :p

Το πήγα στο service του ΠΛαισίου για έλεγχο και μου είπαν ότι επειδή η κάρτα είναι ενσωματωμένη στη μητρική χρειάζεται αντικατάσταση μητρικής, η οποία, αν και εφόσον το Laptop είναι εντός της αρχικής εγγύησης, θα γινόταν από την αντιπροσωπεία δωρεάν. Και ευτυχώς, ήταν!!! Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί (π.χ. να τους φέρω το Laptop στο κεφάλι, αν μου έλεγαν τραγούδια για να πληρώσω την επισκευή και τα τοιαύτα)... :devil:

Link to comment
Share on other sites

Αφενώς αυτό, αφετέρου όμως...

1- Αγοράζεις εν γνώση σου κάτι που είναι 2ο-3ο-... χέρι και που επιστράφηκε για κάποιον λόγο ή ήταν ελαττωματικό και επισκευάστηκε. (τα φορητά συνήθως επισκευάζονται)

2- Γνωρίζοντας το 1 ρωτάς και ξαναρωτάς και ματά-ξανά-ρωτάς ΤΙ ισχύει σε περίπτωση προβλήματος.

3- Αγοράζεις το προϊόν γνωρίζοντας ότι αναλαμβάνεις και ένα αρκετά μεγαλύτερο ρίσκο από το να το αγόραζες 100% καινούργιο.

4- Η εγγύηση που δίνουν είναι συνήθως μέχρι 6 μήνες... (για τα φορητά μάλλον θα ισχύει κάτι άλλο)

5- Σε αντιδιαστολή με τα 1-2-3-4 το όφελως που έχεις από μια τέτοια αγορά είναι η σημαντικά μικρότερη τιμή του προϊόντος...

Αποφασίζεις και προχωράς ανάλογα...

Link to comment
Share on other sites

Πηρα πριν απο 2-3 μηνες εναν WD My Book 500.

Long story short, αφου τον εβαλα και τραβηξα ενα back up,

μετα δεν ξαναεπαιξε ποτε οτι και αν δοκιμασα.

RMA χωρις δευτερη ερωτηση, σε καταστημα πλαισιου.

ΙΜΗΟ Απλα μην τον εμπιστευτεις 100% ακομα και αν φαινεται ΟΚ σε ολα τα διαγνωστικα,

τουλαχιστον οχι για λιγο καιρο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.