Jump to content


προβλημα με Seagate ST3250823A


skatopsihos

Recommended Posts

εχω 2 δισκους seagate ST3250823A (232Gb) γυρω στα 2+ χρονια τωρα, ο ενας μου παρουσιασε ενα προβλημα, συγκεκριμενα ο δισκος φαινεται στο bios, φαινεται στα windows, στο disk management κτλ, παρολαυτα, οταν προσπαθησω να διαβασω ενα αρχειο του η να κανω αντιγραφη τα αρχεια του σε ενα αλλο δισκο, ο δισκος κολλαει, τα windows μου βγαζουν popup με "read delay error" και στο 75% το συστημα κρασαρει η πηγαινει παρα πολυ αργα.

Θα μπορουσα να κανω ενα φορματ και να αρχισω να κανω εξτριμ πραγματα στο δισκο, αλλα τα 230gb που θα χασω πονανε, πολυ ...

πως θα μπορουσα να σωσω το δισκο, στο κατω κατω να σωσω τα δεδομενα και μετα να τον κανω αντικατασταση με την εγγυηση (σε ευχαριστω πλαισιο για τα 3 χρονια εγγυηση !!!)

ΥΓ: ο δισκος χρησιμοποιουνταν ολο αυτο τον καιρο για αποθηκη αποκλειστικα, στα δεδομενα αντε να εγινε 100 φορες προσβαση, μηπως η μη χρηση ειναι αυτο που χαλαει το δισκο τελικα και οχι μονο η υπερβολικη χρηση

Link to comment
Share on other sites

Σε πρωτη φαση ελεγξε τις συνδεσεις σου πανω στο δισκο!Μπορει να εχει κουνηθει καποιο καλωδιο κ γι'αυτο να συμπεριφερεται ετσι.

Αν δεν ειναι αυτο βρες καποιο καλο προγραμμα για να κανεις ανακτηση των δεδομενων σου, οπως π.χ. easyrecovery pro.

Αντε καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

οι συνδεσεις στο δισκο ειναι ολες σωστες οπως και να εχω συνδεσει το δισκο sata1 sata2 sata3 κτλ.

φοβαμαι μηπως το προβλημα ειναι μηχανικο, γιαυτο και θελω να κανω restore τα δεδομενα και να δωσω τον δισκο για RMA . Καποια αλλα προγραμματα που μπορω να χρησιμοποιησω εκτος απο το easyrecovery ?

Link to comment
Share on other sites

ναι εχω 3 υπολογιστες δεν δουλευει σωστα σε κανενα απο τους τρεις, και ο καθε ενας απο τους 3 εχει διαφορετικη sata συνδεσιμοτητα, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν φταιει η συνδεσιμοτητα, γιαυτο ρωταω για τα προγραμματα restore

αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ο δισκος δεν κανει καποιο παραξενο θορυβο και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

οκ, newsflash , μετα απο μια βδομαδα δοκιμων με διαφορα προγραμματα data restore και αφου ετρεξα για 5η συνεχομενη φορα το προγραμμα της seagate και καθε φορα μου εβγαζε "μηχανικα λαθη", το μονο πραγμα που μενει να κανω ειναι να δωσω το δισκο για RMA και να ξεχασω τα 230gb η μηπως μου διαφευγει κατι ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.