Jump to content


Ηλεκτρολόγος για επισκευή τηλεφωνικών συνδέσεων.


crio

Recommended Posts

Παίδες ήρθε σήμερα ο τεχνικός της forthnet και βρήκαμε ότι έχω πρόβλημα στην κεντρική μου καλωδίωση που φέρνει το σήμα απο τον πίνακα στο σπίτι.

Τι παίζει να γίνει σε αυτήν την περίπτωση?

Το παλικάρι μου έιπε να φέρω ηλεκτρολόγο να μου αλλάξει την κεντρική γραμμή.Γίνεται απευθείας η πρέπει να την φέρει απο το μπαλκόνι?Ποίος μπορεί?Κανένας λαμπίτης κάνει τέτοιες δουλειές?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχεις δικαιοδοσια να κανεις τιποτα εσυ ή καποιος ιδιωτης ηλεκτρολογος με το καλωδιο που ερχετε απο την κολωνα ως το σπιτι σου. Πρεπει να καλεσεις τον ΟΤΕ. Τωρα απο το μπαλκονι σου ως το μοντεμ ή μπριζα τσεκαρε ενα ενα τα καλωδια να δεις αν αγουν.

Ειμαι περιεργος για το τι προβλημα σου βρηκε παντως. Εχω την εντυπωση οτι σε παραμυθιαζει. Τηλεφωνο εχεις? Ιντερνετ? Πιο το προβλημα και τον καλεσες?

Link to comment
Share on other sites

Ο ευκολος ειναι να τραβηξεις ενα εξωτερικο utp cat5e και το καρφωνεις απο τον πινακα διανομης των τηλεφωνων μεχρι την πριζα που σε ενδιαφερει ή στο στογγυλο κεντρικο κουτι που ερχεται η παλια παροχη τηλεφωνου στο διαμερισμα σου. (Συνηθως ερχεται ενα ζευγος απο τον πινακα διανομης μεχρι το διαμερισμα σου μεσω κουτιων διακλαδωσης και δινει σε σειρα τηλεφωνο σε ολες τις πριζες τηλεφωνου).

Ο δυσκολος τροπος ειναι να ανοιξεις ενα ενα τα στρογγυλα (μαλλον) κουτια απο τον πινακα διανομης μεχρι το διαμερισμα σου και με μια ατσαλινα (ετσι λεγεται) να δεσεις το utp και να το πας απο κουτι σε κουτι μεχρι το διαμερισμα σου. Θα σου βγαλει λιγο την παναγια αλλα ειναι ο "σωστος" τροπος.

Προφανως η καλωδιωση εχει πολλες ενωσεις ή ειναι γδαρμενο το καλωδιο παροχης των τηλεφωνων σου και σου βγαζει θορυβο η γραμμη σου

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως οι ηλεκτρολογοι πληρωνονται αναλογα με την ωρα που θα κανουν.Στην Αθηνα δεν ξερω ποσο παει το ωρομισθιο, παντως στην επαρχια ειναι 40-50€ απο επαγγελματια. Πιστευω οτι θα σου κανει max 2ωρες απο ενα ατομο και 45'-60' απο 2 ατομα (εξαρταται απο τις δυσκολιες που θα συναντησει). Παντως στο τελος καρφωσε το ρουτερακι σου κ κοιτα τι θορυβο σου βγαζει η γραμμη για παν ενδεχομενο γιατι ισως να εχεις κ αρκετο θορυβο απο το ΚΑΦΑΟ μεχρι την πολυκατοικια σου.

Δεν νομιζω να χρειαστεις επαγγελματια για να σου καρφωσει ή να περασει ενα καλωδιο απο το ισογειο στον 1ο, απλα εναν ανθρωπο που να ξερει 2-3 πραγματακια για οικοδομες.

P.S Σου ειπα να χρησιμοποιησεις utp cat5e γιατι ειναι ποιοτικα καλυτερος ο χαλκος απ οτι ενα απλο τηλεφωνικο καλωδιο 2 ζευγων που χρησιμοποιουσαν οι "παλιοι ηλεκτρολογοι"...

Link to comment
Share on other sites

Παλικάρια, στις πολυκατοικίες ΔΕΝ επιτρέπεται ο καθένας να καρφώνει-περνάει-κρεμάει ότι θέλει και από όπου θέλει.

Ειδικά στις καινούργιες.

Υπάρχει σχετικός κανονισμός και οποιαδήποτε επέμβαση, ειδικά στα τηλέφωνα, απαιτεί ενημέρωση του διαχειριστή αλλιώς μπορεί να έχεις τραβήγματα.

Link to comment
Share on other sites

Σαν?Λες να με διωξουν?(το σπιτι ειναι δικό μου!!!!!!)

Ασχετα απο αυτό,θα προσπαθήσω αρχικά εσωτερικά.Θα δέσω κάτω τα καλώδια τα νέα με τα παλιά και θα τα τραβήξω απαλά απο πάνω.Αν έρθουν ωραία.Αν όχι βλέπουμε.

Πως το είπαμε το καλώδιο?Έτσι το ζητάω ,cat5e?

Link to comment
Share on other sites

O κατανεμητής βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο αλλά επειδή από εκεί περνάνε όλες οι τηλεφωνικές γραμμές της πολυκατοικίας δεν επιτρέπονται πολλά πολλά...

Ο νοών νοείτω νομίζω.

Μέσα στο διαμέρισμα σου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, έξω όμως ισχύουν άλλα, έτσι είναι οι κανόνες.

Θα σου πρότεινα πάντως να ΜΗΝ το δοκιμάσεις αυτό που σκέφτεσαι με το δέσιμο πάντως.

1- τα κλασσικά τηλεφ. καλώδια είναι πολύ λεπτά και σπάνε εύκολα

2- τα καλώδια αυτά είναι μια αρμαθιά συνήθως μπλεγμένη και όχι χωριστά, ειδικά εκεί που καταλήγουν στον κατανεμητή οπότε μπορεί να κοπούν και άλλα κατά τη διαδικασία.

3- αν παρεμβάλονται γωνίες και στροφές στη διαδρομή ΔΕΝ θα καταφέρεις τίποτα.

Η σωστότερη λύση αναφέρθηκε παραπάνω, άνοιγμα τα κουτιά και πέρασμα με ατσαλίνα πρώτα.

Τέλος, αν η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούργια υπάρχει περίπτωση ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση να έχει περάσει και δεύτερο ζευγάρι καλωδίων στο διαμέρισμα σου. (2η γραμμή)

Ψάχτω και αυτό λίγο.

Link to comment
Share on other sites

το καλυτερο ειναι αυτο που λεει και ο Φονιας. Βαλε το ρουτερ εκει που ερχεται το ζευγαρι απερχομενων οποτε θα εισαι σιγουρος αν η βλαβη ειναι απο τον πινακα προς το διαμερισμα,ήαπο τον πινακα προς το καφαο.

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις έκανα αυτή τη δοκιμή.Στον πίνακα χωρίς τα καλώδια του σπιτιού ενωμένα πιάνει jet σύνδεση.Μόλις βάλω τα καλώδια πάνω τον πίνει.Θα δοκιμάσω αύριο να εντοπίσω όλα τα κουτιά μέχρι την μπρίζα.Νομίζω 4-5 το πολύ να είναι....

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Γεια σας, προσφατα ειχα θεματα με το ιντερνετ ,ειμαι στην WIND και πληρωνω 50αρι αλλα μου ειπαν οτι απο την κεντρικη πηγη εχει θεμα και οτι εχει στριψει ενα καλωδιο και χανει ισχυ...Για να μην τα πολυλογω μου ειπε 2 λυσεις υπαρχουν 1)να φερω τελειως καινουργια γραμμη απο κατω στο ισογειο που ειναι η πηγη της πολυκατοικιας που πιανει σιγουρα 50. 2)να βρω την κεντρικη πηγη να φτιαξω τα καλωδια αλλα κεντρικη πηγη δεν εχει βρει κανεις απο οσους ειδαν το σπιτι.....Ποσο θα κοστισει να φερω καινουργιο καλωδιο...η αν προτεινει καποιος κατι.

Link to comment
Share on other sites

Για να σου βγάλουν κόστος θα πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος από εκεί να κάνει επισκόπηση των εργασιών. Μια εύκολη λύση αν δεν έχεις κολλητά πολυκατοικία άλλη είναι από έναν τοίχο που είναι περιμετρικά του κτηρίου να ξετρυπησεις και να κατεβάσεις καινούργιο καλώδιο εξωτερικού χώρου στο υπόγειο. Θεωρώ με κανένα 60αρι ευρώ ότι γίνεται για περίπου 20-30 μέτρα καλώδιο

Έγινε επεξεργασία από l3ft3ris
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.