Jump to content



Τjmax 8500


spH3RiCal

Recommended Posts

Πηρα εναν 8500 και το θεμα ειναι οτι δε ξερω ποιο ειναι το tj του.. Εχω τα everest, coretemp, realtemp με tjmax 105, 100 και 95 αντιστοιχα.. Τις πιιο φυσιολογικες για μενα θερμοκρασιες δειχνει το realtemp οπου εχω 38 περιπου se idle κατι που υποθετω ειναι πιο νορμαλ (και παραπανω μην πω - με τον 6600 ημουν 3-4 βαθμους κατω) με την tuniq για ψυξη..

Ψαχνοντας δεν ειδα κατι συγκεκριμενο οποτε ρωταω αν ξερει κανεις κατι.. Το cpuid ειναι 0x10676 (καπου ειδα οτι το tjuction ειναι 105 (!!) ) και το stepping 6 revision C0.

Eυχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Διαφορετικά δείχνουν γιατί έχουν και διαφορετικό tj..αν το βάλεις το ίδιο.. ίδια θερμοκρασία θα σου δείχνει..και αν θυμάμαι καλά 105 δείνει tj max στον 8500.. δες στην intel πόσο δείνει για το cpu σου...

Link to comment
Share on other sites

Ωραια ολες οι πιθανες απαντησεις.. :p Το ξαναεψαξα παλι σημερα, στην Intel δε μπορω να βρω τα tjmax, αλλα απο εδω και απο εκει μαλλον υπερισχυει το 95..

Edit: 100? Χμ.. Δηλαδη παμε για 41-42 idle.. Σα πολυ μου φαινεται..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aποφασισα τελικα να χρησημοποιησω το realtemp για να βλεπω θερμοκρασιες.. Επισης εβαλα το smart guardian για να βλεπω του chipset. Το SG εβλεπε την cpu στα 29-30 οταν το realtemp ηταν στα 44, οποτε λεω να ανεβασω απο το bios την θερμοκρασια κατα 12 βαθμους ωστε να μην ανοιγω 2 προγραμματα αλλα να τα βλεπω ολα απο το SG. Το αποτελεσμα ηταν απο τη μια να δειχνει το SG +12 αλλα παραλληλα επεσε η θερμοκρασια στο realtemp :confused: Πχ στα 450χ9 ειχα σε 3dmark max 63 και τωρα στα 432χ9,5 60..

Link to comment
Share on other sites

CoreTemp 0.99.3 και RealTemp 2.79.8 δείχνουν ακριβώς το ίδιο και είναι σωστά γιατί έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις σύμφωνα με τις ενημερώσεις που έδωσε η Intel. Το Tj Max είναι σίγουρα στους 100 βαθμούς.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.