Jump to content



Ακροπολη-Φωτα off...


Louris7

Recommended Posts

http://www.thelab.gr/showpost.php?p=809572&postcount=2548

Με αφορμη τις φωτο που ειδα του φιλου μας hayabusa , θα ηθελα να σχολιασω το γεγονος οτι η ακροπολη, αν το εχετε παρατηρησει μετα τις 2:30-3:00 το βραδυ, σβηνει!!

Δεν ειναι λιγο ασχημο αυτο? Τοσο πολυ τους καιει ρευμα??

Link to comment
Share on other sites

Τώρα άμα σου πω πως έχεις άδικο θα πω ψέμματα :p

Αλλά και πάλι δεν μου φαίνεται λόγος αυτός, δηλαδή τη θα μπορούσε να γίνει ? Από την ζέστη των φώτων ίσως...δεν ξέρω.

Ας μας πει ένας ειδικός, εμείς στο Lab ασχολιόμαστε με ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κάποιος θα υπάρχει να μας διαφωτίσει επί του θέματος :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι γινεται για λογους οικονομικους.

Επειδη ο φωτισμος που εγινε επι ολυμπιακων καταναλωνει πολυ μεγαλες ποσοτητες ηλεκτρικου ρευματος.

Οποτε μετα τις 2-30 / 3-00 που οι περισσοτεροι κοιμουνται η εστω...δεν κοιταζουν την ακροπολη ειναι αντιοικονομικο να μενουν ανοιχτα.

Επισης τα συγκεκριμενα φωτα εχουν μια χ διαρκεια ζωης...οσο λιγοτερο δουλευουν τοσο περισσοτερο θα κρατησουν.

Τελος ο βασικοτερος λογος ειναι οικολογικος...Θα ηταν πολυ μεγαλη σπαταλη ενεργειας να μενουν τα φωτα της ακροπολης ανοιχτα ολο το βραδυ.Τζαμπα ρυπανση στο περιβαλλον...:nuke:

Link to comment
Share on other sites

Χώρια που είναι και το θέμα της φωτορύπανσης (θα μου πεις τώρα ολόκληρη Αθήνα η ακρόπολη την "ρύπανε", αλλά ότι μπορείς...) άντε να καουν να βάλουν ledάκια να τελειώνουμε. :p

Link to comment
Share on other sites

Παρίσι

Το σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Πύργος του Αϊφελ θα φωτίζεται πλέον πέντε λεπτά λιγότερο σε ωριαία βάση για να προτρέψει τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Ο Πύργος του Αϊφελ φωτιζόταν από τον Ιανουάριο του 2000 και κάθε βράδυ για δέκα λεπτά της ώρας με λαμπυρίζοντες λαμπτήρες. Σύμφωνα με την υπηρεσία διεύθυνσης του μνημείου, το δεκάλεπτο θα μειωθεί κατά πέντε λεπτά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή είναι καθαρά συμβολική γιατί τα 20 χιλιάδες λαμπυρίζοντα λαμπάκια του Πύργου -που είναι πολύ εντυπωσιακά- δεν καταναλώνουν ούτως ή άλλως μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=949010&lngDtrID=252

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.