Jump to content



Περιεργο προβλημα ιντερνετ !!!


koykos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους.

Αγόρασα εναν laptop προχτες και αντιμετωπιζω το παρακατω πρόβλημα.

Εχω εναν desktop (vista) συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet με το ασύρματο μοντεμ της netone (thomson speedtouch) και εναν δευτερο desktop (xp) παλι με καλώδιο ethernet.

Ξεκίνησα συνδεοντας το λαπτοπ ασυρματα βαζοντας κωδικο πρόσβασης.Ολα αψογα.Και οι 3 desktop στο δικτυο κ μαλιστα εκανα κ τοπικο δικτυο χρησιμοποιωντας τα public directories.Μετα απο 3 ωρες, ο desktop(vista) εχασε επαφη με το internet.ενω εγραφε κατω δεξια οτι εχει ιντερνετ,δεν ανοιγε τιποτα.Δεν μου εβγαζε πουθενα οτι δεν εχει internet,ανοιγε ο explorer/mozilla κανονικα αλλα παρεμενε σε λευκη οθόνη σαν να 'κατεβάζει'. Δεν μου εβγαζε δηλαδη 'δεν βρεθηκε ο εξυπηρετητης etc'.Εψαχνε εψαχνε.....

Αρχικα σκέφτηκα οτι ισως εχω προβλημα ip.Ετσι, εγκατεληψα το αυτοματο ip στην επιλογη IP4, και εβαλα 2 συγκεκριμενα σε λαπτοπ κ desktop αλλα παλι τιποτα.βασική παρατηρηση οτι το λαπτοπ ειχε ΠΑΝΤΑ ιντερνετ.Η εντυπωση που εχω ειναι οτι το λαπτοπ, απορροφα ολο το bandwith (ετσι ξαφνικα οποτε του ερθει?) κ δεν μενει τιποτα στον desktop.Η επαναφορα στα νορμαλ γινεται αν κλεισω κ τους 2, και ανοιξω τον desktop απο την αρχη,οποτε μετα απο 2-3 λεπτα, η 2-3 ωρες (τυχαια) επαναλαμβανεται το προβλημα.Δοκιμασα να συνδεσω το λαπτοπ επισης ενσυρματα (ethernet) χωρις αποτελεσμα. Απο νετονε καμια βοηθεια (ειναι περιπλοκο ειπαν !!)

Κατεβασα και το firewall του μοντεμ αλλα τιποτα.Το περιεργο ειναι οτι δεν ειναι σταθερα προβληματικη η συνδεση αλλα κάποια στιγμή παθαινει το αμόκ.

Καμια ιδέα ?????

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοια κουλά έχω κι εγώ.

Κάνω web sharing το XP desktop pc στο οποίο συνδέεται το Vista laptop μέσω ethernet. Το laptop πότε παίρνει γραμμή με τη μία, πότε ψάχνει-ψάχνει και δε βρίσκει web ενώ έχει δει το desktop pc και τα shared folders είναι προσβάσιμα, ..γενικώς λίγο απρόβλεπτη κατάσταση. Βέβαια το networking δεν είναι και το καλύτερό μου αλλά γενικά λίγο ότι νά'ναι και έχω κάνει και αρκετό RTFM.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι εγώ κάτι παρόμοιο με το laptop. Κατ' αρχάς όταν λειτουργεί το desktop που έχω συνδεδεμένο ασύρματα στο ρούτερ (έχω κι ένα ακόμα, ενσύρματα πάνω), το laptop δε μπορεί να συνδεθεί με τίποτα μέσω wi-fi. Άλλες πάλι φορές, στο άσχετο, μετά απο αρκετή ώρα σερφαρίσματος, ξαφνικά η σύνδεση καταρέει (γίνεται κίτρινη στο laptop, με θαυμαστικό, δηλαδή έχει πρόβλημα και στο local), και ο μόνος τρόπος να λυθεί είναι με επανεκκίνηση. Βρε να ανοιγοκλείσω το wi-fi, να κάνω 1000 πράγματα τίποτα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι αυτό το κάνει 9/10 φορές όταν έχω διάβασμα κι εγώ κωλοβαράω στο ίντερνετ (αν και έχω την εντύπωση οτι δε φταίει το λάπτοπ ακριβώς γι αυτό το ποσοστό... :p:p:p)

Στην ενσύρματη σύνδεση πάντως δε προκαλεί κάτι. Τώρα για να λες οτι και ασύρματα και ενσύρματα έχεις πρόβλημα, σημαίνει πως δεν έχει να κάνει με το wifi του laptop σου καθώς είναι 2 διαφορετικές συσκευές. Αν πάλι δε στο κάνει με τίποτα άλλο, με άλλο pc δηλαδή ή άλλο λαπτοπ δε ξέρω... δες αν το εμφανίζει σε ενσύρματη σύνδεση (αστο να κατεβάζει μια μέρα συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet), κάνε ενα firmware upgrade το Router, δες drivers στο laptop και το desktop, κάνε και ενα θυμιάτισμα και πες μας.

Link to comment
Share on other sites

υστερα απο αρκετο ψαξιμο τις τελευταιες μερες εβγαλα καποια συμπερασματα.

το προβλημα πλεον παρουσιαζεται ως εξης ανεξαρτητα αν εχω το λαπτοπ ανοιχτο η οχι.

εκει που ειμαι στο ιντερνετ κ ολα δουλευουν ρολοι, σταματαει σε τυχαια χρονικη στιγμη και κρινοντας απο το downloading εκεινη την στιγμή, σταματαει σταδιακα ( το downloading στο μtorrent συνεχως ελλατωνεται μεχρι να φτασει στο μηδεν).Η ενδειξη κατω δεξια δειχνει κανονικα τοπικη συνδεση και internet αλλα δεν ανοιγει καμμια σελιδα.Οι συνδεσεις δείχνουν να δουλευουν κανονικα.Οταν ομως παω να ανοιξω σελιδα,το απολυτο κενο.Δεν εχει αλλαξει καμμια συθμιση στα IP,και συμβαινει ειτε εχω antivirus/firewalls ειτε οχι.

Εκλεισα το μοντεμ και το επανεκιννησα,παλι χωρις αποτελεσμα.

Το μονο που σωζει την κατασταση ειναι επανεκκινηση του υπολογιστη,οπου και ολα λυνονται ως δια μαγειας.

ο αγωνας συνεχιζεται.....

Link to comment
Share on other sites

Την περίπτωση να φταίει το πρόγραμμα torrent που χρησιμοποιείς την σκέφτηκες ?

Και δεν λέω απλά να το κλείσεις. Πολλά δεν λειτουργούν πάντα σωστά και φορτώνουν την μνήμη - φαίνεται στον task manager. Δοκίμασε να το κλείσεις όταν ξαναπαρουσιαστεί και με ctrl+alt+del να δεις αν όντως έκλεισε ή στέκεται φάντασμα στον task manager (οπότε "σφάχτο" από εκεί). Ίσως επανέλθει και γλυτώσεις το reboot.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.