Jump to content


XP virtual machine σε Vista - γίνεται;


neuromancer

Recommended Posts

Θελω να στήσω νέο PC, με Vista 64. Επειδή πρέπει να "απαλλαγώ" από το παλιό PC ως συσκευή (XP Pro, φορτωμένο αρκετά), πλην όμως χρειάζομαι ό,τι έχει μέσα σε λειτουργική κατάσταση, ρωτάω αν μπορώ να δημιουργήσω μια virtual machine XP Pro με βάση το παλιό PC και να την ζωντανέψω μέσα στο Vista PC.

Εκτός από "ΝΑΙ, γίνεται" θα με ενδιέφερε και το πώς (σε γενικές γραμμές), με τι προγράμματα, κτλ.

Λίγο που είδα, το VMWare φαίνεται ότι έχει τέτοια δυνατότητα. Επείσης είδα η MS έχει κάτι σχετικό (virtual PC) αλλά μάλλον αφορά σε νέες εγκαταστάσεις virtual machine (εγώ θέλω να κάνω virtual υπάρχουσα εγκατάσταση).

Όποιος το κατέχει ας με διαφωτίσει.

thanks

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ενα proggy από vmware το p2v (physical to virtual) το οποίο κάνει ακριβώς οτι θες αλλα δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά και βέβαια δουλεύει μόνο με vmware.

άλλη πιθανή λύση γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις ghost to winxp και να το κάνεις restore μέσα στο virtualbox, virtual pc, vmware?

Link to comment
Share on other sites

thanks για το link n1ck0s (αν και έχει κάποιες περιοριστικές υποθέσεις - π.χ. ο δίσκος που θα γίνει image να είναι IDE).

Νομίζω η VMWare έχει (στα χαρτιά τουλάχιστον - δείτε το Link του DJD από πάνω) αυτό ακριβώς που θέλω οπότε αξίζει μια δοκιμή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.